search
Gigantische succes van Netflix Original 'Bridgerton' is een vloek
Series / Nieuws

Gigantische succes van Netflix Original 'Bridgerton' is een vloek

Bridgerton is een van de grootste hits ooit op Netflix en dat maakt 'n tweede seizoen nog best complex.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Succes is een zwaard dat aan twee kanten snijdt voor televisieseries. Ja, het is geweldig om populair te zijn. Maar een fenomenaal scorend eerste seizoen kan het veel moeilijker maken om met een succesvolle tweede reeks te komen.

Showrunners hebben het immers moeilijk om de torenhoge verwachtingen van het publiek tegemoet te komen. Dat geldt in elk geval ook voor Bridgerton, volgens de uitvoerend producent en showrunner Chris van Dusen.

Bridgerton seizoen 2
Tijdens een uitgebreid interview met Entertainment Weekly vertelde Van Dusen dat hij "een boel vrijheid" had bij het eerste seizoen, omdat toch niemand keek. Met seizoen 2 is het meer een uitdaging om recht te doen aan de eigen visie.

"Ik had een heel duidelijke visie voor seizoen 1. En ik kreeg ook duidelijk de vrijheid om ermee door te gaan. Toen kwam de serie uit en begon die de wereld over te winnen. Het was zo surrealistisch toen. Om trouw te blijven aan mijn oorspronkelijke visie voor seizoen 2, werd veel uitdagender. Maar het maakte ook dat ik er veel meer druk op legde voor mijzelf."

De tweede reeks afleveringen van Bridgerton draait om het liefdesverhaal van Anthony. Actrice Simone Ashley speelt Kate Sharma, met wie hij aan de slag zal willen gaan.

25 maart zie je seizoen 2 van Bridgerton op Netflix.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen