search
Het maken van deze series gaat helemaal mis bij Disney+
Series / Streaming-diensten

Het maken van deze series gaat helemaal mis bij Disney+

Disney+ werkt ook aan unscripted series en dat blijkt niet goed te gaan.

Sinds de lancering van Disney+ in 2019 heeft de streamingdienst niet alleen ingezet op 'scripted series', maar ook op 'unscripted series'. Een paar daarvan boekten succes, waaronder The World According to Jeff Goldblum en The Imagineering Story. Maar het aantal valt tegen vergeleken met de dramaseries.

Nu horen we via Business Insider dat dit allemaal te maken heeft met het gruwelijke ontwikkelproces dat vooraf gaat aan het maken van een unscripted of reality serie voor Disney+.

Gestoord proces
Een van de managers stelt dat "projecten ronde na ronde aan ontwikkeling moeten doorstaan in het meest gestoorde proces om groen licht te krijgen, waarbij klanten onbetaald werk moeten verrichten dat niemand normaal zou doen zonder een ontwikkeldeal, en vervolg gaat dat dan ook nog eens nergens heen."

Disney+ belt volgens een andere bron "vooral mensen om te maken wat ze al gepland hebben".

Het is dan ook moeilijk voor Disney+ om te begrijpen hoe reality series passen bij het profiel van de streamingdienst, die vooral kijkers trekt met WandaVision en The Mandalorian.

Business Insider besluit met: "ik vind het maar deprimerend. Ik zou wensen dat ze de sluizen openen, want ze hebben een van de meest machtige merken op Aarde. Dat ze hun voorstellingsvermogen openen voor een publiek dat ook van Hawkeye en Shang-Chi houdt, en ertoe in staat is om content te consumeren die niet letterlijk uit pijlen en bogen bestaat of martial arts."
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen