Netflix-hit 'All of Us Are Dead' breekt deze belangrijke zombie-regel

'All of Us Are Dead' breekt deze zombie-regel

Tja, soms moet je natuurlijk ook gewoon eens iets nieuws proberen...

Zilko Tarici, 10 februari 2022 19:42

[/b]De nieuwste grote zombie-serie is er een van Netflix: in de Koreaanse drama-horrorserie All of Us Are Dead wordt de wereld weer eens overspoeld door zombies, maar de serie onderscheidt zich door één belangrijke regel te breken.[/b]
Wat vrij uniek is aan All of Us Are Dead is het feit dat de oorsprong van het virus dat de zombie-apocalyps veroorzaakt uitgebreid wordt belicht. We zien hoe de serie het heeft over virus-specifieke thema's als immuniteit en asymptotische drager. Natuurlijk is dit wel eens eerder in een zombie-film of -serie voorgekomen, maar het gebeurt over het algemeen niet vaak. En waar je normaal alleen maar ziet dat een persoon iets fouts eet of iet dergelijks, wordt hier de hele aanleiding naar het virus tot in detail bekeken.

Uniek in het zombie-genre
Wat All of Us Are Dead daarnaast onderscheidt van andere zombie-projecten is het gegeven dat er verschillende soorten zombies en hybride-zombies bestaan en ontstaan.

De hybride-staus van personage Nam-Ra is iets dat we nog niet eerder in een film of serie hebben gezien. Het feit dat deze half-zombies speciale krachten hebben is daarnaast nóg een interessant element.

All of Us Are Dead is nú te streamen via Netflix.

Bron: Screen Rant

Lees meer over: Netflix, All of Us Are Dead, The Walking Dead, iZombie, Day of the Dead

Aanbevolen artikelen

Laatste nieuws