search
Na lange tijd is er goed nieuws voor 'Fargo'

Na lange tijd is er goed nieuws voor 'Fargo'

Na het vierde seizoen van Fargo bleef het toch lang stil rond de misdaadserie.

Bram de Groot
De anthologieserie Fargo gaat verder bij de zender FX. Er is bekend gemaakt dat de bekroonde serie van maker Noah Hawley is verlengd met een vijfde seizoen.

De terugkeer van Fargo is geen enorme verrassing, want Hawley begon al over seizoen vijf nadat seizoen vier, met Chris Rock in de hoofdrol, ten einde liep. Via Deadline wordt duidelijk dat seizoen vijf zal plaatsvinden in 2019

Ook is er al een korte omschrijving: "Wanneer is een ontvoering geen ontvoering, en wat als je vrouw niet de jouwe is?"

Seizoen vijf een GO bij FX
"Ik denk niet dat iemand na de gebeurtenissen van de afgelopen jaren nog op dezelfde manier over Minnesota zal schrijven. Het gaat zeker niet terug naar 'Oh kijk eens naar deze vrolijke, zorgeloze blanke mensen in hun kleine steden'," zei Hawley.

En Eric Schrier, president van FX Entertainment, in een verklaring: "Noah en Warren hebben fans blij gemaakt en geïnspireerd door vier briljante hoofdstukken van Fargo en we zijn verheugd om met onze partners bij MGM een nieuw hoofdstuk aan te kondigen voor wat een van de beste en meest geprezen series is geworden."

De serie Fargo is geïnspireerd op de gelijknamige film uit 1996, die werd geschreven en geregisseerd door de Coen Brothers, en zich afspeelt in hetzelfde universum. Elk seizoen speelt zich af in een ander tijdperk en op een andere locatie, met een ander verhaal en vooral nieuwe personages en cast. Hier en daar is er enige overlap.

Seizoen vier van Fargo verscheen in november 2020. Overigens zat er tussen seizoen drie en vier ook al ruim drie jaar.


Aanbevolen artikelen