search
Reden voor stoppen 'Y: The Last Man' eindelijk bekend gemaakt
Series / Nieuws

Reden voor stoppen 'Y: The Last Man' eindelijk bekend gemaakt

De serie kun je in Nederland kijken op Disney+, al blijft het slechtst bij een seizoen.

De zender FX cancelde Y: The Last Man even geleden na slechts één seizoen, en nu is eindelijk de reden achter die beslissing bekend. Tijdens een bijeenkomst van FX Networks gaf FX-voorzitter John Landgraf tekst en uitleg.

"Ik hield persoonlijk echt van Y: Last Man, ik bewonderde echt al het werk dat erin zit, ik denk echt dat Eliza Clark geweldig werk heeft opgeleverd. Maar ik kan zeggen dat de terugloop achteruitgang in kijkcijfers echt, echt, echt heel snel ging en dat is wat ons uiteindelijk in die richting heeft doen gaan."

Y: The Last Man werd gelanceerd als een van de Original-topseries voor de streamingservice "FX on Hulu". Om Y: The Last Man in ontwikkeling te namen kan gezien worden als een gok, aangezien al heel wat pogingen faalden.

In Nederland te zien op Disney+
Uiteindelijk werd de serie nog voor het einde van seizoen één stopgezet door FX. Eerder waren er geruchten dat er problemen zouden zijn geweest bij het verlengen van de contracten van de cast.

In Nederland kun je het eerste en dus enige seizoen van Y: The Last Man kijken op Disney+ Star. De ontvangst onder de critici was met 76% op de Tomatometer van Rotten Tomatoes best goed. De publieksscore van 60% is echter magertjes te noemen voor een eerste seizoen.

Aanbevolen artikelen