search

Ons nieuws van vrijdag 18 februari 2022

Topdrukte met 17 nieuwe series op Netflix deze week
Series / Streaming-diensten

Topdrukte met 17 nieuwe series op Netflix deze week

Netflix maakt er een behoorlijk prettige week van met al deze nieuwe series.

Elke vrijdag zetten we alle series die je nieuw kunt zien op Netflix op een rij. Vandaag zijn er maar liefst 17 nieuwe series!

Bulgasal Immortal Souls (S01E06): Sang-un en Hwal besluiten elkaar voorlopig in leven te houden om een groter kwaad te verslaan. Kwon Ho-yeol krijgt te maken met een griezelig geval van déjí  vu.

Snowpiercer (S03E04): Alex, Asha, Roche en Javi moeten ieder zien om te gaan met trauma's uit het verleden. Ondertussen proberen Layton en de machinisten een blokkade op het spoor te passeren.

Fedeltí  (1 seizoen): Een schijnbaar gelukkig huwelijk begint uiteen te vallen als de man wordt beschuldigd van ontrouw en beide echtgenoten in de verleiding komen door andere verlangens.

Our Beloved Summer (1 seizoen): Twee middelbare scholieren filmen een documentaire die viraal gaat. Jaren later belanden de twee ruziënde ex-geliefden opnieuw voor de camera "” en in elkaars leven.

Ridley Jones (3 seizoenen): De dappere en nieuwsgierige Ridley en haar vriendjes beschermen de schatten van het museum en bewaren zijn magische geheim: alles komt 's nachts tot leven!

Cielo Grande (1 seizoen): De Mexicaanse atlete Steffi neemt deel aan een nieuwe wakeboardwedstrijd in een afgelegen Argentijns resort. Ze is vastbesloten om achter een familiegeheim te komen.

Jeen-Yuhs: A Kanye Trilogy (1 seizoen): De levens van een rijzende superster en een filmmaker komen samen in deze intense, intieme docuserie over de carrière van Kanye West, gefilmd gedurende twee decennia.

Swap Shop (2 seizoenen): Verzamelaars van auto's, stripboeken, griezelige clownstandbeelden en meer houden de oren gespitst als Swap Shop begint. In de radioshow worden de beste deals gedeeld.

Are You the One? (seizoen 4): Een groep singles vertrekt naar een tropische bestemming, waar ze hun ideale partner moeten vinden en zo kans kunnen maken op een geldprijs en de eeuwige liefde.

The Cuphead Show! (seizoen 1): Volg de lotgevallen van de impulsieve Cuphead en zijn gemakkelijk over te halen broer Mugman in deze op het populaire computerspel gebaseerde animatieserie.

Love is Blind (2 seizoenen): Nick en Vanessa Lachey presenteren dit sociale experiment, waarin single mannen en vrouwen op zoek zijn naar liefde en zich verloven, maar elkaar dan pas echt ontmoeten.

Devotion, a Story of Love and Desire: Een schijnbaar gelukkig huwelijk begint uiteen te vallen als de man wordt beschuldigd van ontrouw en beide echtgenoten in de verleiding komen door andere verlangens.

Fishbowl Wives: Zes ongelukkig getrouwde vrouwen in een luxe appartementencomplex kunnen de verleiding van vreemdgaan niet weerstaan. Gebaseerd op de mangaserie van Kurosawa R.

Young Wallander: Killer's Shadow: In dit verhaal uit het begin van zijn carrière is de jonge agent Kurt Wallander zelf getuige van een bizarre moord en wordt zijn hulp ingeroepen bij het onderzoek.

Keeping Up with the Kardashians (seizoen 9 en 10: In deze realityserie proberen de Kardashians hun familie op de eerste plaats te zetten terwijl ze hun toenemende roem, groeiende imperiums, relaties en meer managen.

One of Us is Lying: Vijf wanhopige scholieren moeten nablijven. Maar een moord, en geheimen, houden hen samen terwijl zich een kat-en-muisspel met de moordenaar ontvouwt.

Space Force (seizoen 2): Een viersterrengeneraal gaat met tegenzin een samenwerking aan met een excentrieke wetenschapper om een nieuwe tak van het Amerikaanse leger op te zetten: Space Force.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De 'Alien'-serie klinkt met deze onthullingen nog beter
Series / Nieuws

De 'Alien'-serie klinkt met deze onthullingen nog beter

FX werkt aan een Alien-serie en die klinkt behoorlijk gaaf.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
FX werkt druk aan een nieuwe televisieserie in de Alien-franchise. Fans zijn natuurlijk erg benieuwd hoe die verbonden is aan de overkoepelende mythologie van de franchise en een FX-baas laat nu iets weten over het concept.

John Landgraf sprak met Deadline en onthulde dat de serie zich tegen het einde van de 21ste eeuw afspeelt, dus rond de tijd dat Ellen Ripley geboren wordt. We zullen Sigourney Weaver dus niet te zien krijgen.

Grote verrassingen in de Alien-serie
"Er zitten wat grote verrassingen in voor het publiek," deelde Landgraf. "Alien speelt zich af voor Ripley. Het is het eerste verhaal in de Alien-franchise dat zich op Aarde afspeelt. Dus ja, het speelt zich af op onze planeet, net voor het einde van deze eeuw waar we ons in bevinden, over een jaar of 70."

"Ripley maakt er geen onderdeel van uit en dat geldt ook voor andere personages van Alien, buiten de alien zelf natuurlijk."

De serie is niet helemaal de eerste, want de twee Alien vs. Predator-films spelen zich ook af op onze Aarde. Als de Xenomorph verschijnt in de eerste film, is dat naar verluidt de eerste keer dat de mensheid het wezen tegenkomt. Als deze serie de aard van het beest moet verkennen, betekent dat, dat er iets veranderd wordt aan het canon.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze piratenserie moet iedereen gaan verrassen
Series / Trailer

Deze piratenserie moet iedereen gaan verrassen

Our Flag Means Death met Taika Waititi verschijnt dit jaar op HBO Max.

HBO Max heeft de volledige trailer voor zijn nieuwe piratenkomedieserie Our Flag Means Death online gezet. De serie heeft namen als Rhys Darby, Nat Faxon, Fred Armisen, Rory Kinnear, Joel Fry, Leslie Jones, Ewen Bremner, Con O'Neill en Taika Waititi in de hoofdrollen.

Waititi produceert en regisseert de pilot-aflevering van de serie, losjes gebaseerd op de ware avonturen van Stede Bonnet, een verwende 18e-eeuwse aristocraat die zijn bevoorrechte leven opgaf om een 'gentleman pirate' te worden.

In Our Flag Means Death zie we dat Stede Bonnet (Darby) kapitein wordt van een piratenschip en worstelt om het respect af te dwingen onder zijn mogelijk muitende bemanning. Maar alles verandert na een noodlottige ontmoeting met de beruchte Captain Blackbeard, gespeeld door Waititi.

Volledige trailer voor Our Flag Means Death
David Jenkins was de showrunner tijdens het maken van de serie van zes afleveringen gaan op 3 maart van start gaat op HBO Max, de streamingdienst die vanaf 8 maart ook in Nederland aan te zetten is.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Seizoen 2 van 'Loki' krijgt regisseurs van duistere series
Series / Nieuws

Seizoen 2 van 'Loki' krijgt regisseurs van duistere series

De God of Mischief beleefde verleden jaar zijn soloserie op Disney+.

De schurk Loki uit het Marvel Cinematic Universe was het eerste personage dat dieper dook in het Marvel Multiverse en dat leverde spectaculaire beelden op in zijn soloserie op Disney+.

Al geruime tijd is bekend dat Loki - voorlopig als enige live action-serie in het MCU - een tweede seizoen krijgt. Oorspronkelijk was de serie bedoeld als een eenmalig seizoen, maar Marvel Studios vindt dat er nog veel meer te ontdekken is met Loki.

Regisseurs van Moon Knight
Binnenkort verschijnt op Disney+ de Marvel-serie Moon Knight en nu wordt duidelijk dat Justin Benson en Aaron Moorhead de regisseurs worden. Ze regisseerden twee van de zes afleveringen van Moon Knight en ze zijn bekend van onder meer Synchronic en V/H/S: Viral.

Het eerste seizoen van Loki werd sterk ontvangen met een 92 procent-score op de Tomatometer. Samen met Hawkeye is het de best ontvangen MCU-serie tot op heden, al op een niet zo verre afstand van WandaVision.

Een aantal castleden hebben hun terugkeer al aangekondigd en de opnames moeten later dit jaar starten. De kans is groot dat seizoen twee eind 2023 of begin 2024 debuteert. Check het eerste seizoen op Disney+.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Na lange tijd is er goed nieuws voor 'Fargo'
Series / Nieuws

Na lange tijd is er goed nieuws voor 'Fargo'

Na het vierde seizoen van Fargo bleef het toch lang stil rond de misdaadserie.

De anthologieserie Fargo gaat verder bij de zender FX. Er is bekend gemaakt dat de bekroonde serie van maker Noah Hawley is verlengd met een vijfde seizoen.

De terugkeer van Fargo is geen enorme verrassing, want Hawley begon al over seizoen vijf nadat seizoen vier, met Chris Rock in de hoofdrol, ten einde liep. Via Deadline wordt duidelijk dat seizoen vijf zal plaatsvinden in 2019

Ook is er al een korte omschrijving: "Wanneer is een ontvoering geen ontvoering, en wat als je vrouw niet de jouwe is?"

Seizoen vijf een GO bij FX
"Ik denk niet dat iemand na de gebeurtenissen van de afgelopen jaren nog op dezelfde manier over Minnesota zal schrijven. Het gaat zeker niet terug naar 'Oh kijk eens naar deze vrolijke, zorgeloze blanke mensen in hun kleine steden'," zei Hawley.

En Eric Schrier, president van FX Entertainment, in een verklaring: "Noah en Warren hebben fans blij gemaakt en geïnspireerd door vier briljante hoofdstukken van Fargo en we zijn verheugd om met onze partners bij MGM een nieuw hoofdstuk aan te kondigen voor wat een van de beste en meest geprezen series is geworden."

De serie Fargo is geïnspireerd op de gelijknamige film uit 1996, die werd geschreven en geregisseerd door de Coen Brothers, en zich afspeelt in hetzelfde universum. Elk seizoen speelt zich af in een ander tijdperk en op een andere locatie, met een ander verhaal en vooral nieuwe personages en cast. Hier en daar is er enige overlap.

Seizoen vier van Fargo verscheen in november 2020. Overigens zat er tussen seizoen drie en vier ook al ruim drie jaar.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Reden voor stoppen 'Y: The Last Man' eindelijk bekend gemaakt
Series / Nieuws

Reden voor stoppen 'Y: The Last Man' eindelijk bekend gemaakt

De serie kun je in Nederland kijken op Disney+, al blijft het slechtst bij een seizoen.

De zender FX cancelde Y: The Last Man even geleden na slechts één seizoen, en nu is eindelijk de reden achter die beslissing bekend. Tijdens een bijeenkomst van FX Networks gaf FX-voorzitter John Landgraf tekst en uitleg.

"Ik hield persoonlijk echt van Y: Last Man, ik bewonderde echt al het werk dat erin zit, ik denk echt dat Eliza Clark geweldig werk heeft opgeleverd. Maar ik kan zeggen dat de terugloop achteruitgang in kijkcijfers echt, echt, echt heel snel ging en dat is wat ons uiteindelijk in die richting heeft doen gaan."

Y: The Last Man werd gelanceerd als een van de Original-topseries voor de streamingservice "FX on Hulu". Om Y: The Last Man in ontwikkeling te namen kan gezien worden als een gok, aangezien al heel wat pogingen faalden.

In Nederland te zien op Disney+
Uiteindelijk werd de serie nog voor het einde van seizoen één stopgezet door FX. Eerder waren er geruchten dat er problemen zouden zijn geweest bij het verlengen van de contracten van de cast.

In Nederland kun je het eerste en dus enige seizoen van Y: The Last Man kijken op Disney+ Star. De ontvangst onder de critici was met 76% op de Tomatometer van Rotten Tomatoes best goed. De publieksscore van 60% is echter magertjes te noemen voor een eerste seizoen.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Grimmige avonturen op posters 'Stranger Things' seizoen 4
Series / Posters

Grimmige avonturen op posters 'Stranger Things' seizoen 4

De helden uit de fantasyserie krijgen meerdere avonturen op verschillende plaatsen.

Gisteren werd duidelijk dat Netflix met een groots vierde seizoen van Stranger Things komt. Het seizoen zal namelijk in twee delen worden prijsgegeven, namelijk op 27 mei en 1 juli. Ook werd duidelijk dat het vijfde seizoen de serie gaat afronden.

Er verschenen ook vijf posters voor het vierde seizoen. Deze posters lijken aan te geven dat de verschillende personages van elkaar worden gescheiden en hun eigen avonturen beleven. Hieronder de affiches.

001. Rusland. Zorgen dat de groep weer bij elkaar komt. Neem een jas mee.



002. Het laboratorium. Elk verhaal begint ergens.



003. Creel House. Tick-tock.



004. Californië. Hou je ergens aanvast, brochacho's.



Gezamenlijke poster Stranger Things
En hieronder zie je de vier posters bij elkaar en deze lijken allemaal te leiden naar de Upside Down.



Brief van The Duffer Brothers
Via onderstaande brief kondigde de regisseurs het nieuws aan over dat seizoen vijf het laatste zal zijn in de reeks.



In het vierde seizoen is het zes maanden nadat 'The Battle of Starcourt' terreur en verwoesting naar Hawkins bracht. De vriendengroep worstelt met de nasleep van deze gebeurtenis en wordt voor het eerst van elkaar gescheiden. Daarnaast maken de uitdagingen die de middelbare school met zich meebrengt het er niet makkelijker op.

Juist in deze lastige periode krijgt de groep te maken met een nieuwe en angstaanjagende bovennatuurlijke dreiging, met een gruwelijk mysterie tot gevolg. Het mysterie oplossen is hun enige kans om eindelijk een einde te maken aan de verschrikkingen van de Upside Down.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Amanda Seyfried te zien met Tom Holland in 'The Crowded Room'
Series / Nieuws

Amanda Seyfried te zien met Tom Holland in 'The Crowded Room'

The Crowded Room is een van de volgende topseries van Apple TV+.

Apple TV+ heeft aangekondigd dat actrice Amanda Seyfried (Mank) is gecast in de aankomende anthologiereeks The Crowded Room. Eerder werd al onthuld dat Tom Holland (Spider-Man: No Way Home) een hoofdrol gaat spelen.

Ze speelt in de serie Rya, een klinisch psycholoog die wordt geconfronteerd met de meest uitdagende zaak uit haar carrière. Rya zet haar patiënten op de eerste plaats, terwijl ze al die tijd probeert haar leven als alleenstaande moeder in evenwicht te brengen.

Zoals eerder aangekondigd speelt Tom Holland de hoofdrol van Danny Sullivan. Kornel Mundruczo is aangesteld als regisseur en uitvoerend producent voor het eerste seizoen.

The Crowded Room
The Crowded Room is afkomstig van schrijver Akiva Goldsman, die uitvoerend producent is via zijn bedrijf Weed Road Productions. De serie zal inspirerende verhalen onderzoeken van mensen die hebben geworsteld en geleerd om succesvol te leven met een psychische aandoening.

Seizoen één is een thriller van tien afleveringen, gedeeltelijk gebaseerd op Goldsmans eigen leven en Daniel Keyes' biografie The Minds of Billy Milligan.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Waarom Grogu en Ahsoka niet samen zijn in 'The Mandalorian'
Series / Nieuws

Waarom Grogu en Ahsoka niet samen zijn in 'The Mandalorian'

Dat blijkt een wel heel toffe hint naar de toekomst van Ahsoka Tano te zijn.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Dave Filoni legt uit waarom Ahsoka Tano weigerde om de kleine Grogu te trainen in de serie The Mandalorian.

Nadat hij zijn missie krijgt van de Armorer, om het Kind met de Jedi te herenigen, gaat Din Djarin op een queeste om er een te vinden. Voordat zijn pad kruist met dat van Luke Skywalker, vinden de Mandalorian en de kleine Grogu eerst Ahsoka Tano op de planeet Corbus.

The Mandalorian-onthulling
Ahsoka is de Padawan van Anakin Skywalker en werd in de serie Star Wars Rebels verder uitgediept. Na een verkeerde beschuldiging en de manier waarop de Jedi High Council ermee om ging, vertrok ze gedesillusioneerd de Jedi Order.

Toch had zij het prima op zich kunnen nemen om Grogu op te leiden. Ze besloot dat niet te doen omdat ze voelde dat er een band was tussen Din en Grogu.

Maar er blijkt vooral een praktische reden te zijn: "Er waren veel gesprekken over Ahsoka Tano die de weg wees naar Luke Skywalker. We dachten: wat nou als Ahsoka Grogu niet kan nemen, wie dan wel? Het zorgen voor het Kind was niet haar lot. Dat is niet wat ik gepland heb voor haar, dus dat kan ik niet veranderen" lachte Filoni.

The Mandalorian zie je nu op Disney+.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Einde megahit HBO nog niet in zicht
Series / Nieuws

Einde megahit HBO nog niet in zicht

Succession heeft nog geen einde in zicht, goed nieuws dus voor de fans.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Ondanks veel speculatie over het moment waarop Succession tot een einde komt, laat HBO-baas Casey Bloys weten dat het laatste seizoen nog niet gepland staat.

Succession is een dramaserie die tot nu toe drie seizoenen kent. Het is sinds de serie van start ging een van de best ontvangen series van de afgelopen jaren geworden. In 2020 bleek Succession zelfs heel wat Emmy's te winnen en bewees de show een aanwezige te zijn waarmee rekening gehouden moet worden.

Succession einde
De serie is een heerlijke blik op het leven van de rijken en machtigen in Amerika. De focus ligt specifiek op een Murdoch-achtige familie, de familie Roy die eigenaar is van het bedrijf Waystar Royco.

Succession is vernieuwd voor een vierde seizoen dat hopelijk snel te zien is. Brian Cox vertelde vorig jaar nog uit te gaan van 1 of 2 aanvullende seizoenen, maar nu vertelt Bloys daar niet zeker van te zijn.

"Of de serie een einde krijgt, is bovenal aan Jesse [Armstrong, showrunner]. Hij werkt nu met de schrijvers en heeft het over seizoen 4. Ik stel mij voor dat hij ons op een zeker moment laat weten of dit het laatste seizoen wordt, of dat er meer komt. Over het algemeen laten wij het aan de showrunners en bedenkers om te vertellen wanneer het tijd is om een verhaal af te ronden."



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Grootse nieuwe actieserie van Prime Video 'The Terminal List' is snel te zien
Series / Nieuws

Grootse nieuwe actieserie van Prime Video 'The Terminal List' is snel te zien

De serie The Terminal List is in juli te zien op Prime Video en heeft een hoofdrol voor Chris Pratt.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Chris Pratt won vele harten van fans toen hij de rol van Andy speelde in Parks and Recreation. Helaas is hij sindsdien geen series regular meer geweest voor een televisieserie.

Tot aangekondigd werd dat hij terug zou keren naar televisie en dat zou doen voor Prime Video. Dat werkt aan de original The Terminal List en daarin speelt Pratt de hoofdrol.

The Terminal List
De serie The Terminal List werd besteld nadat Pratt de hoofdrol had in hun gezamenlijke filmproject The Tomorrow War. De nieuwe serie is gebaseerd op het gelijknamige boek van Jack Carr en volgt de Navy SEAL James Reece, die tijdens een missie in een hinderlaag loopt.

De nieuwe serie werd vorig jaar in mei besteld, meteen met een volledig seizoen. En nu weten we wanneer The Terminal List te zien zal zijn: op 1 juli.

Chris Pratt maakte het nieuws zelf bekend middels een foto op Instagram. We zien hem op de set, en hoewel het beeld weinig informatie geeft over het verhaal, vangt het vermoedelijk wel de manier waarop de serie eruit gaat zien.

Bekijk op instagram




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Grey's Anatomy' komt met mega-event voor bizarre mijlpaal
Series / Nieuws

'Grey's Anatomy' komt met mega-event voor bizarre mijlpaal

Grey's Anatomy gaat zijn 400ste aflevering tegemoet en dat gaat men groots vieren.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Grey's Anatomy gaat richting een wel heel knappe mijlpaal: zijn 400ste aflevering. De medische dramaserie van televisiezender ABC werd bedacht door Shonda Rhimes en is sinds 27 mei 2005 onafgebroken bezig.

We weten dat er een negentiende seizoen komt en het zou zomaar daarna nog verder kunnen gaan. Centraal staat Meredith Grey, gespeeld door Ellen Pompeo, die opklimt van intern tot chief of general surgery in het Seattle Grace Hospital. Naast Pompeo zijn er maar twee andere castleden in alle afleveringen te zien geweest.

Grey's Anatomy aflevering 400
Grey's Anatomy keert op 24 februari terug met zijn achttiende seizoen, en zendt dan aflevering 389 uit. Het is wachten tot de serie met zijn 400ste komt.

De serie heeft in elk geval al een precedent gezet met grootse afleveringen toen men de 200 en 300 bereikte. Zo kwam er een fundraiser en maakte men een 'waar zijn ze nu'-achtige aflevering over oude personages.

Showrunner Krista Vernoff vertelde dat de 400ste groot gevierd wordt: "Ik denk dat de laatste aflevering van ons seizoen nummer 400 zal zijn, tenzij er verdere coronavertragingen komen en we geen aflevering uit kunnen zenden. Dat is nog een groot vraagteken."

"We maken GEEN zwart-wit filmmusical, maar het wordt wel een grote gebeurtenis."

Grey's Anatomy zie je nu op Disney+.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'True Detective'-fans krijgen meer!
Series / Nieuws

'True Detective'-fans krijgen meer!

True Detective krijgt hoe het er nu naar uitziet gewoon een vierde seizoen.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Recente opmerkingen van HBO-baas Casey Bloys wijzen erop dat er ontwikkelingen plaatsvinden rond True Detective seizoen 4.

True Detective ging in 2014 van start en is een anthologieserie die draait om verschillende rechercheurs die onderzoek doen naar complexe mysteries en tegelijk worstelen met persoonlijke demonen. De serie werd bedacht door Nic Pizzolatto en zond in 2019 zijn derde seizoen uit.

Vierde True Detective-seizoen
Sindsdien hebben we vrijwel niets gehoord over het mogelijke vierde seizoen van de televisieserie. Wel is duidelijk dat na het einde van het derde seizoen van True Detective, Pizzolatto vertrok bij HBO omdat zijn contract afliep en beide partijen geen vernieuwing zagen zitten.

HBO meldde ook niets concreets meer over het mogelijke vierde seizoen voor True Detective.

Nu blijkt dat er nog altijd aan gewerkt wordt. Casey Bloys vertelde namelijk:

"Er is iets rond True Detective. Iets waar we ons goed over voelen. Ik zou zeggen: blijf vooral kijken!"

Kortom: het is niet bekend wanneer, maar er komt zeker een vierde seizoen uit in de serie. Wie dat seizoen maakt, of welke acteurs en actrices rollen krijgen, is niet bekend.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Waar blijven die andere 'Game of Thrones' spin-offs?
Series / Nieuws

Waar blijven die andere 'Game of Thrones' spin-offs?

Game of Thrones moet leiden tot een grote franchise op HBO Max, maar dat vlot toch niet zo?

Vandaag hebben we voor het eerst in lange tijd een update over de vele Game of Thrones spin-off series die in de maak zijn. Daarvan worden er meerdere ontwikkeld.

Sinds Game of Thrones zijn uitzendingen afrondde, wordt druk gewerkt aan een uitbreiding van het fenomenale succes van de franchise. Zo wordt gewerkt aan 9 Voyages over het personage Corlys Velaryon (die je ook ziet in House of the Dragon), 10.000 Ships en Tales of Dunk & Egg.

Game of Thrones spin-offs
Casey Bloys vertelde namelijk dat er druk gewerkt wordt aan al die verschillende series:

"Het gaat net als bij elk ander ontwikkelproces. Een deel gaat goed. Van anderen moeten we het nog zien. We gaan niet alles maken. Er ligt geen mandaat waarin staat dat ik een bepaald aantal spin-offs of prequels of iets dergelijks moet maken. We willen iets maken waar we op creatief vlak enthousiast van worden."

Het hangt er verder echt van af hoe het allemaal gaat met de projecten en of ze ver genoeg ontwikkeld zijn om door te gaan. Dit jaar hoeven we dus niet al te veel aankondigingen te verwachten, al weten we wel dat de campagne voor House of the Dragon wel bijna van start kan.

Die serie krijgt vermoedelijk, leerden we eerder vandaag, een tweede seizoen.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Yellowstone' seizoen 5 wordt het langste tot nu toe
Series / Nieuws

'Yellowstone' seizoen 5 wordt het langste tot nu toe

Yellowstone blijkt een van de meest populaire franchises van dit moment te zijn.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Het vijfde seizoen van Yellowstone wordt het langste tot nu toe en krijgt 14 afleveringen. Die worden in twee losse delen uitgezonden.

De serie Yellowstone is sinds 2 januari met 'pauze', want toen rondde men het vierde seizoen af. In totaal zijn er tot nu toe 39 afleveringen verschenen, allemaal met een scenario van, of mede geschreven door, bedenker Taylor Sheridan.

Yellowstone seizoen 5
Yellowstone volgt de familie Dutton, eigenaars van The Yellowstone, de grootste ranch in Montana. Zij krijgen te maken met landontwikkelaars, een aangrenzend reservaat en het nodige familiedrama. De serie past binnen het neo-western genre, waarbij western-elementen toegepast worden op het heden.

De franchise is bijzonder populair. Op dit moment is er al een spin-off, die Yellowstone: 1883 heet. Verder zijn er nog twee, 6666 en [i]1923/i], in de maak.

Nu meldt The Wall Street Journal dat het vijfde seizoen 14 afleveringen krijgt die in twee delen van elk zeven afleveringen uitgezonden worden. De serie gaat deze zomer al van start met uitzenden van het vijfde seizoen.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Verdwijnen alle Arrowverse-series straks van Netflix?
Series / Nieuws

Verdwijnen alle Arrowverse-series straks van Netflix?

De Arrowverse-series zouden zomaar eens naar HBO Max kunnen staan, lijkt het.

HBO Max-baas Casey Bloys gaf een vrij onthullend interview aan The Hollywood Reporter, waar we tal van zaken uit kunnen melden. Zo ging Bloys ook in op de kans dat The CW's Arrowverse verhuist naar HBO Max.

Begin dit jaar maakten Paramount en WarnerMedia bekend dat ze The CW in de verkoop wilden doen. De zender werd naar verluidt nooit winstgevend en de omzet kwam vooral van streaming en internationale zaken. Het verhaal ging dat Nexstar de voornaamste overnamekandidaat was. Maar het is nog niet duidelijk of The CW echt volledig verkocht wordt, of dat de twee bedrijven een minderheidsaandeel houden.

The CW naar HBO Max?
De berichtgeving leidde tot onzekerheid en vertragingen bij het vernieuwen van series als Legends of Tomorrow, Batwoman, The Flash en Nancy Drew.

De vraag is vooral ook wat er met de series gebeurt en of die naar HBO Max gaan. "We zullen zien wat er gebeurt. Ik weet niet wat ze met die verkoop willen doen. Maar die series doen het enorm goed als ze naar HBO Max komen in een window deal. Ze zijn goed gemaakt en waardevol voor ons."

Zo bezien zou het zelfs kunnen dat de series hier in Nederland straks van Netflix verdwijnen en naar HBO Max gaan.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nu al mooi nieuws over 'House of the Dragon'
Series / Nieuws

Nu al mooi nieuws over 'House of the Dragon'

Game of Thrones spin-off House of the Dragon lijkt gegarandeerd een tweede seizoen te krijgen.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
De Game of Thrones gaat dit jaar dan eindelijk verder op HBO. De show was een van de meest populaire en best ontvangen series van de afgelopen paar jaar, maar kwam tot een einde met een finale die een nare nasmaak achterliet bij veel fans.

Dit jaar nog krijgt de franchise de kans een nieuwe start te maken met House of the Dragon; een prequelserie die zich vele jaren voor de originele serie afspeelt. Het lijkt erop dat het enthousiasme en de goede hoop van fans ook bij HBO gevoeld wordt, want daar denkt men aan een tweede seizoen.

House of the Dragon kan door
HBO-chef Casey Bloys laat tegenover The Hollywood Reporter weten dat er nu al gedacht wordt aan een tweede seizoen. Officieel is het besluit nog niet, maar HBO denkt er actief over na.

"Gewoonlijk vind ik het prettig een aanpak te hanteren, waarbij we het er eerst over hebben hoe een tweede seizoen eruit kan zien en hoe het met de scenario's zou kunnen gaan," begon Bloys.

"Maar we zien ook graag hoe een serie het doet. Dat gezegd hebbende, denk ik dat de kans groot is dat House of the Dragon een tweede seizoen krijgt. Maar we laten dingen liever op televisie uitkomen en geven dingen dan wat tijd. Voor de meeste series doen we wel wat voorbereidend werk, zodat we een goede uitgangspositie om door te gaan hebben."



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Quentin Tarantino en Uma Thurman in serie 'Super Pumped'
Series / Nieuws

Quentin Tarantino en Uma Thurman in serie 'Super Pumped'

De twee voornaamste namen die gekoppeld zijn aan Kill Bill worden op eigenzinnige manier herenigd.

Regisseur Quentin Tarantino is ingehuurd om de voice-over te verzorgen voor het eerste seizoen van Showtime's anthology-serie Super Pumped.

De eerste reeks van de serie, die gebaseerd is op de bestseller van Mike Isaac, vertelt het verhaal van de interne en externe strubbelingen binnen het wereldberoemde bedrijf Uber.

Mini-reünie
De film is een soort van Kill Bill-reünie, want Uma Thurman speelt in de serie de rol van Arianna Huffington. Joseph Gordon-Levitt speelt op zijn beurt de rol van Uber-CEO Travis Kalanick.

Tarantino heeft eerder voice-overs gedaan in een aantal van zijn eigen films. Daarnaast was hij als acteur te zien in films en series als From Dusk Till Dawn, Reservoir Dogs en Alias.

Super Pumped is een creatie van Brian Koppelman en David Levien, die we ook kennen van de serie Billions. Naast de eerder genoemde acteurs zijn ook Kyle Chandler en Elisabeth Shue van de partij.

De eerste aflevering van Super Pumped wordt op 27 februari a.s. uitgezonden.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Gaaf nieuws voor Disney+-serie 'Star Wars: Andor'!
Series / Nieuws

Gaaf nieuws voor Disney+-serie 'Star Wars: Andor'!

De muziek van Star Wars werd altijd verzorgd door John Williams, maar hij wordt tegenwoordig opgevolgd door een aantal getalenteerde nieuwkomers.

De release van Disney's Star Wars-serie Andor wordt enigszins overschaduwd door de verwachtingen rondom Obi-Wan Kenobi, een andere Star Wars-serie die al in mei verschijnt.

Toch zijn er ook hier en daar mooie nieuwtjes te melden over Andor. Zo weten we nu bijvoorbeeld dat de meervoudige Oscar-genomineerde Nicholas Britell de muziek voor de serie zal componeren.

Groot talent
Britell werd bekend door zijn muziek voor de films Moonlight en If Beale Street Could Talk, beide van Barry Jenkins. Voor beide soundtracks kreeg hij een Oscar-nominatie. Onlangs kreeg hij een derde Oscar-nominatie voor de Netflix-film Don't Look Up.

In Andor zien we Diego Luna opnieuw als het gelijknamige Rogue One-personage, maar dan vóór de gebeurtenissen uit die film. Tevens zien we Forest Whitaker en Genevieve O'Reilly opnieuw als respectievelijk Saw Gerrera en Mon Mothma.

We weten nog niet precies wanneer Andor te streamen zal zijn, maar het is nagenoeg zeker dat dit in 2022 zal zijn.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.