search
Nieuwe Marvel-serie 'Moon Knight' lijkt op Batman?
Series / Nieuws

Nieuwe Marvel-serie 'Moon Knight' lijkt op Batman?

De maker van Moon Knight heeft een interessant verhaal over de inspiratie, en hoe men zich daarvan onderscheidt.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Jeremy Slater probeerde zichzelf vaak te distantiëren van de vergelijkingen met Batman, maar de hoofdschrijver van Moon Knight en uitvoerend producent is zich ervan bewust dat die toch gemaakt gaan worden.

De gelijkenissen tussen de twee gekostumeerde helden zijn dan ook groots. Maar gelukkig heeft Moon Knight het voordeel van een redelijke schone lei, want hoeveel mensen kennen Moon Knight nou echt? Dat is wel anders met de Dark Knight van DC Comics!

Moon Knight en Batman
De oorsprong van de antiheld van Marvel Studios ligt natuurlijk wel wat anders, aangezien die in het oude Egypte ligt. Tegenover Empire vertelt Slater nu dat hij ook actief geprobeerd heeft zijn Marvel-held te onderscheiden van Batman.

"Er zit geweldig materiaal uit Egypte in de comics. Raiders of the Lost Ark was voor mij een grote referentie toen ik de eerste pitch deed," begon Slater.

"Hoe kunnen we dit duistere en complexe verhaal vertellen, en tegelijk wat leuke, bovennatuurlijke en Amblin-achtige manier introduceren? Hij had allemaal gestoorde details. Zoals dat er in de Grote Piramide van Gizeh een kamer is die je niet kan betreden maar groot genoeg om het Vrijheidsbeeld te bevatten. Niemand weet wat erin zit. Dat soort wilde, echte feiten, liggen ten grondslag aan alles wat we geschreven hebben."



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen