Maggie Smith gaat stoppen met Downton Abbey

Maggie Smith wil stoppen met Downton Abbey

De actrice vindt het niet geloofwaardig om door te gaan.

Jim Pedd, 2 maart 2015 om 14:46

Het lijkt erop dat Downton Abbey binnenkort in elk geval één castlid gaat verliezen. Maggie Smith, die de Dowager Countess of Grantham speelt, vertelde aan de Sunday Times dat ze van plan is na het komende seizoen te stoppen.
”Ze zeggen dat dit het laatste seizoen is,” aldus Smith, die daarmee reageerde op geruchten dat het zesde seizoen, het laatste van de serie zal zijn. ”Ik bedoel, ik kan in elk geval niet door blijven gaan. Volgens mij ben ik nu 110. We zitten eind jaren ’20.”

Het personage van Smith bracht haar al twee Emmy’s en een Golden Globe. Het grote succes zorgt ervoor dat ze niet meer alleen kan zijn. ”Niemand is veilig na Downton. Wat sneu is, is dat ik mijn hele leven geleid heb, zonder dat meegemaakt te hebben. Ik kon door galerijen lopen, helemaal alleen en dat kan ik nu niet meer doen.”

En fan van selfies is ze niet: ”Vroeger vroegen mensen gewoon handtekeningen, maar nu wil iedereen foto’s. Je begint die mensen te geloven, die zeggen dat foto’s de ziel wegnemen. Er is niets beters dan privacy, maar dat verdwijnt snel. Niemand heeft meer privacy.”


Bron: The Sunday Times

Lees meer over: downton abbey, maggie smith, seizoen 6, zesde seizoen, emmy, golden globe, actrice, laatste, privacy, selfies, klacht

Informatie over de serie: Downton Abbey

Populair nieuws