search

Ons nieuws van maandag 2 maart 2015

Voormalig Superman gecast in 'Supergirl'
Series / Nieuws

Voormalig Superman gecast in 'Supergirl'

Naast Dean Cain zal ook Helen Slater, die de hoofdrol speelde in de 'Supergirl'-speelfilm (1984), een rol spelen.

DC Comics heeft aangekondigd dat Supergirl in CBS' nieuwe tv-serie gezelschap krijgt van Dean Cain en Helen Slater. Eerstgenoemde speelde niemand minder dan Clark Kent, oftewel Superman, in de jaren '90-show Lois & Clark: The New Adventures of Superman, terwijl Slater de titelrol speelde in de Supergirl-speelfilm uit 1984.

Cain en Slater vergezellen Mehcad Brooks (James Olsen), Laura Benanti (Alura Zor-El), Calista Flockhart (Cat Grant), Chyler Leigh (Alexandra "Alex" Danvers) en David Harewood (Hank Henshaw). Het duo was ook al te zien in Smallville, een andere Superman-gerelateerde serie.

In de serie is Kara Zor-El net als haar beroemde neef geboren op Krypton en net als hem, wist ze de vernietiging daarvan te ontsnappen. Ze hield haar krachten verborgen, maar nu ze 24 is, besluit ze haar bovenmenselijke krachten te omarmen en de held te zijn die ze altijd al moest worden.

De pilot werd geschreven door Ali Adler (No Ordinary Family) en Greg Berlanti (Arrow, The Flash). Dit duo zal de serie samen met Sarah Schechter en Warner Bros. produceren.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
 Maggie Smith gaat stoppen met Downton Abbey
Series / Nieuws

Maggie Smith gaat stoppen met Downton Abbey

De actrice vindt het niet geloofwaardig om door te gaan.

Het lijkt erop dat Downton Abbey binnenkort in elk geval één castlid gaat verliezen. Maggie Smith, die de Dowager Countess of Grantham speelt, vertelde aan de Sunday Times dat ze van plan is na het komende seizoen te stoppen.

"Ze zeggen dat dit het laatste seizoen is," aldus Smith, die daarmee reageerde op geruchten dat het zesde seizoen, het laatste van de serie zal zijn. "Ik bedoel, ik kan in elk geval niet door blijven gaan. Volgens mij ben ik nu 110. We zitten eind jaren '20."

Het personage van Smith bracht haar al twee Emmy's en een Golden Globe. Het grote succes zorgt ervoor dat ze niet meer alleen kan zijn. "Niemand is veilig na Downton. Wat sneu is, is dat ik mijn hele leven geleid heb, zonder dat meegemaakt te hebben. Ik kon door galerijen lopen, helemaal alleen en dat kan ik nu niet meer doen."

En fan van selfies is ze niet: "Vroeger vroegen mensen gewoon handtekeningen, maar nu wil iedereen foto's. Je begint die mensen te geloven, die zeggen dat foto's de ziel wegnemen. Er is niets beters dan privacy, maar dat verdwijnt snel. Niemand heeft meer privacy."

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Veel illegale downloads derde seizoen 'House of Cards'
Series / Nieuws

Veel illegale downloads derde seizoen 'House of Cards'

Ondanks de honderdduizenden Nederlandse abonnees, staat ook ons land in de top tien downloaders.

House of Cards is een wereldwijd fenomeen. Niet gek dus dat het derde seizoen, vanaf het moment dat het beschikbaar werd, veel gedownload is. Binnen 24 uur na de release, waren er al 681.889 unieke downloaders wereldwijd, meldt het bedrijf Excipio, dat piraterij volgt. Dat is twee keer zoveel als het tweede seizoen gedownload werd in de 24 uur na de release.

Vijf landen in de top tien, China, India, Australië, Polen en Griekenland, zijn landen waar Netflix nog niet beschikbaar is. Opmerkelijk genoeg hoort zelfs Nederland, met bijna een miljoen abonnees in de top tien.

1. China (60.538)
2. Verenigde Staten (50.008)
3. India (47.106)
4. Australië (40.557)
5. Polen (37.552)
6. Verenigd Koninkrijk (32.703)
7. Canada (27.584)
8. Frankrijk (27.151)
9. Griekenland (20.551)
10. Nederland (20.402)

Het derde seizoen van House of Cards kwam afgelopen vrijdag online te staan in bijna alle landen waar Netflix beschikbaar was. Centraal staan Frank Underwood (Kevin Spacey) en Claire Underwood (Robin Wright), twee meedogenloze politici.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Tv-series op Dvd & Blu-Ray: maart 2015
Series / Blu-ray Review

Tv-series op Dvd & Blu-Ray: maart 2015

Alle series die deze maand in het schap verschijnen.

Deze maand verschijnen er weer een aantal bekende tv-series op Dvd en/of Blu-Ray. De twee meest in het oog springende uitgaven zijn die van Boardwalk Empire (Seizoen 5) en Sons Of Anarchy (Seizoen 7). Beide series leveren hun laatste seizoenuitgave op.

Andere opvallende uitgaven zijn die van (Seizoen 4), From Dusk Till Dawn (Seizoen 1), Penoza (losse uitgaven seizoenen 1, 2 en 3), Penny Dreadful (Seizoen 1), Dominion (Seizoen 1) en voor de liefhebbers de complete serie War & Remembrance.

Hieronder de complete lijst met Dvd en Blu-Ray releases

4 maart: (Seizoen 4)
4 maart: 2 Broke Girls (Seizoen 3)
13 maart: War & Remembrance (Complete Serie)
18 maart: Boardwalk Empire (Seizoen 5) Ook op Blu-Ray
18 maart: From Dusk Till Dawn (Seizoen 1) Ook op Blu-Ray
18 maart: Veep (Seizoen 3)

24 maart: Penoza (losse uitgaven seizoenen 1, 2 en 3) Alleen op Blu-Ray
24 maart: Undercover (Seizoen 2) Ook op Blu-Ray
24 maart: Halo: Nightfall Ook op Blu-Ray
24 maart: Border (Seizoen 3)
24 maart: Elite Squad (Seizoen 2)
25 maart: Penny Dreadful (Seizoen 1) Ook op Blu-Ray
25 maart: Dominion (Seizoen 1) Ook op Blu-Ray
25 maart: Sons Of Anarchy (Seizoen 7) Ook op Blu-Ray
25 maart: Sons of Anarchy (Complete Collection) Ook op Blu-Ray
25 maart: Hawaii Five-0 (Seizoen 4)
25 maart: Continuum (Seizoen 3)
25 maart: Chicago P.D. (Seizoen 1)
25 maart: NCIS: Los Angeles (Seizoen 5)
25 maart: Magic City (Complete Series)
27 maart: Squadra Antimafia (Seizoen 3)

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'LEGO Star Wars: Droid Tales' hervertelt Star Wars: Episode I - VI
Series / Nieuws

'LEGO Star Wars: Droid Tales' hervertelt Star Wars: Episode I - VI

De eerste zesdelen in LEGO poppetjes en steentjes.

The LEGO Group heeft aangekondigd dat Disney XD de animatieserie LEGO Star Wars: Droid Tales later dit jaar zal uitzenden. In vijf afleveringen van 22 minuten zal via LEGO poppetjes en steentjes de complete filmsage in chronologische volgorde worden herverteld.

Dit betekent dus dat we de gebeurtenissen in Star Wars: Episode I - The Phantom Menace tot en met Star Wars: Episode VI - Return of the Jedi in zo'n anderhalf uur te zien zullen krijgen.

"Sinds we de eerste LEGO Star Wars set in 1999 introduceerde, hebben meerdere fans de LEGO steentjes gebruikt om eigen en nieuwe versies te laten zien van deze tijdloze verhaallijn," aldus Jill Wilfert van The LEGO Group. "LEGO Star Wars: Droid Tales geeft ons de mogelijkheid om de highlights van Star Wars te delen met een beetje humor en op een manier die alleen kan via de LEGO steentjes. En het is voor gezinnen een leuk opwarmertje voor de volgende film."

LEGO Star Wars: Droid Tales zal worden verteld door de ogen van C-3P0 en R2-D2, iets dat oorspronkelijk ook het plan was bij de eerste drie originele Star Wars-films. Uiteraard komen alle bekende personages in beeld.

Disney XD zendt op dit moment al het succesvolle Star Wars Rebels uit.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.