search
Slecht nieuws voor 'Babylon 5'-reboot
Series / Nieuws

Slecht nieuws voor 'Babylon 5'-reboot

De serie uit de jaren '90 wordt iets later dan gedacht in een nieuw jasje gestoken.

Babylon 5-bedenker J. Michael Straczynski heeft onthuld dat de eerder aangekondigde reboot van de befaamde jaren '90 sci-fi serie niet dit jaar meer zal verschijnen. De reboot wordt echter wel nog steeds gemaakt.

In de oorspronkelijke serie zagen we hoe de officieren en ambassadeurs van vijf verschillende rassen aan boord van een vijf mijl lang ruimtestation met elkaar te maken krijgen.

Voor zijn tijd
In tegenstelling tot veel andere series (zeker in die tijd) werd de serie bedacht met een tijdlijn waarin ook de gebeurtenissen voor en na de serie werden meegenomen. En die tijdlijn is nu ook van belang voor de reboot.

In de reboot van Babylon 5 volgen we John Sheridan, een Earthforce-officier met een mysterieuze achtergrond die naar Babylon 5 wordt gestuurd. Eenmaal aan boord start een conflict met een beschaving die een miljoen jaar meer geavanceerd is dan de mensheid.

Mark Pedowitz, CEO van The CW, heeft laten weten dat hij er alle vertrouwen in heeft dat de opnames van de reboot volgend jaar alsnog zullen starten. Straczynski werkt ondertussen gewoon door aan de ontwikkeling van de serie.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen