Tegenslag voor 'The Crown' wegens dure diefstal van de set

Het vijfde seizoen van The Crown moet een klap verwerken blijkt vandaag.

Jim Pedd, 25-02-2022 11:14

Let op: dit bericht bevat mogelijk spoilers

Meer dan 200.000 dollar aan antieke props zijn gestolen vanaf de set van The Crown seizoen 5. Netflix hoopt ze terug te kunnen vinden.
The Crown was in 2021 een grote winnaar tijdens de Emmy Awards-uitreiking en won elke grote prijs waarvoor de serie genomineerd was op dat moment. Seizoen 4 introduceerde grote historische figuren in Margaret Thatcher (Gillian Anderson) en prinses Diana (Emma Corrin).

The Crown seizoen 5
Er staat meer op het spel voor dit vijfde seizoen van The Crown, met een hoofdrol voor Imelda Staunton als een oudere Queen die het stokje overneemt van Emmy-winnares Olivia Colman. Ook voor andere hoofdrollen zijn oudere castleden gevonden.

Voordat het publiek haar ogen op The Crown mag leggen, moet Netflix dealen met een toch behoorlijk opvallend probleem.

Variety weet te melden dat er meer dan 350 props gestolen zijn van de set. Gezamenlijk zijn die zo'n 200.000 dollar waard. De opnames vonden plaats bij Yorkshire toen ze gestolen werden en zijn onder meer een replica van een Fabergé-ei, een oude klok en kristallen glazen. Netflix laat dit weten:

"We kunnen bevestigen dat de spullen gestolen zijn en we hopen dat ze snel gevonden worden. Vervangingen worden gezocht en we verwachten niet dat de opnames stil komen te liggen of vertraging ondervinden."

The Crown zie je nu op Netflix.
Bron: Screen Rant

Lees meer over: The Crown, Netflix, Peter Morgan

Populair nieuws