search

Ons nieuws van vrijdag 25 februari 2022

Vijfde seizoen 'Queen of the South' komt sneller dan verwacht
Series / Nieuws

Vijfde seizoen 'Queen of the South' komt sneller dan verwacht

In eerste instantie was er nog sprake van een release in april van dit jaar...

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Goed nieuws voor fans van de serie Queen of the South! In eerste instantie werd er nog verwacht dat het vijfde seizoen pas in april van dit jaar zou verschijnen. Nu is duidelijk geworden dat die release er een stukje vroeger aan zit te komen.

We zullen in het vijfde seizoen van deze toch wel populaire reeks meer dan waarschijnlijk eindelijk te weten komen wat er is gebeurd met James nadat Teresa hem zwaargewond vond. Bovendien is bekend dat een significant deel van het vijfde seizoen draait om de Russen.

Voor Teresa geldt dat ze in dit nieuwe seizoen de opdracht krijgt om een groep Russen te ontmoeten die van plan zijn om haar drugshandel te doen omvallen. Dit zorgt ervoor dat het verhaal zich verplaatst naar New Orleans.

Waarschuwing
Eerder was al te zien hoe James Teresa waarschuwde dat er mensen achter haar aan zouden komen. Meer dan waarschijnlijk zal in het nieuwe seizoen dan ook duidelijk worden welke (nieuwe?) vijanden ze heeft gemaakt.

Het vijfde seizoen bestaat uit tien gloednieuwe afleveringen. Helaas raakte eerder al bekend dat dit seizoen wel meteen het laatste is voor de reeks. Wil jij graag dit finale seizoen bekijken? Dat is mogelijk op Netflix vanaf 9 maart 2022!

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Populaire misdaadserie verdwijnt binnenkort van Netflix
Series / Nieuws

Populaire misdaadserie verdwijnt binnenkort van Netflix

Wie de reeks graag nog wil bekijken zal dus een stevig tandje bij moeten steken...

De in het jaar 2019 verschenen misdaadserie Luther kan rekenen op een meer dan behoorlijke populariteit. Toch heeft Netflix nu slecht nieuws voor de fans. De reeks zal namelijk binnenkort uit het aanbod van de streamingdienst worden geschrapt.

Bovenstaand nieuws zal waarschijnlijk hard aankomen bij heel wat fans van de reeks. Dat geldt ongetwijfeld ook voor mensen die de serie nog op hun verlanglijstje hebben staan. Veel tijd krijg je namelijk niet meer om ze te bekijken. Ze wordt dan ook reeds op 31 maart van dit jaar uit het aanbod gehaald.

Vijf seizoenen
Wie nu nog moet beginnen met kijken naar het misdaaddrama zal er meer dan waarschijnlijk aan zijn voor de moeite. Het is namelijk zo dat er op Netflix zomaar even vijf seizoenen van Luther zijn terug te vinden. Het verdwijnen van de serie is het directe gevolg van een rechten kwestie. De rechten die Netflix in bezit heeft vervallen immers op... 31 maart van dit jaar.

Het is in de praktijk niet geheel ongebruikelijk dat een andere streamingdienst de rechten van een andere partij overneemt. Of dat ook het geval zal zijn voor Luther is momenteel nog niet bekend. Het zou dus echter zomaar kunnen dat je ze binnen de kortste keren ziet opduiken in het aanbod van een andere streamingdienst.

Wil jij toch nog graag deze meeslepende dramaserie bekijken op Netflix? Hou er dan rekening mee dat je daarvoor nog maar tot 31 maart 2022 de tijd hebt!
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuw op Netflix: De spannende misdaadserie 'Juvenile Justice'
Series / Nieuws

Nieuw op Netflix: De spannende misdaadserie 'Juvenile Justice'

De verwachtingen voor de nieuwe misdaadserie van Zuid-Koreaanse bodem staan hooggespannen...

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Fans van Zuid-Koreaanse series hebben er vandaag een nieuwe topper bij om te bekijken op streamingdienst Netflix. Vanaf nu is namelijk de spannende misdaadserie Juvenile Justice op 's werelds grootste streamingdienst te bekijken.

In de serie Juvenile Justice wordt het al snel duidelijk dat de rechter Eun-Seok een sterke hekel heeft aan jeugddeliquenten. Doorheen de verschillende afleveringen wordt het voor de rechter echter al snel duidelijk met welke sociale problemen deze jongeren vaak af te rekenen krijgen. Daarbij concludeert ze dat ook de maatschappij een grote verantwoordelijkheid draagt voor het eigenaardige gedrag van de kinderen.

Hoge verwachtingen
Telkens wanneer er een nieuwe Zuid-Koreaanse reeks op Netflix verschijnt zijn de verwachtingen hooggespannen. Dat is uiteraard voor een groot deel het gevolg van het ongelofelijke succes van de reeks Squid Game.

De cast van Juvenile Justice bestaat onder meer uit namen als Anzu Lawson, Sanyee Yuan en Rich Ting. Verantwoordelijk voor de regie is Jong-Chan Hong. Het is voor het eerst dat een werk van deze regisseur zijn weg vindt naar Netflix.

Ben jij ook wel benieuwd naar de inhoud van deze gloednieuwe misdaadserie? Bekijk ze dan vanaf vandaag op streamingdienst Netflix!

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Vikings: Valhalla' van Netflix lijkt bijzonder bruut te worden
Series / Video/clip/featurette

'Vikings: Valhalla' van Netflix lijkt bijzonder bruut te worden

Het eerste seizoen van Vikings: Valhalla staat vanaf morgen op Netflix.

Het wachten is nu echt voorbij. Vanaf morgen staat Vikings: Valhalla op Netflix. Het eerste seizoen komt van schrijver en showrunner Jeb Stuart en is uiteraard een vervolg op de serie Vikings die eind 2020 werd afgerond.

Om je voor te bereiden op wat er gaat komen in Vikings: Valhalla zie je hieronder een nieuwe promo voor de serie waarin we acteur Sam Corlett te zien krijgen als Leif Erikson.

Andere rollen komen er van Frida Gustavsson als Freydí­s Eirí­ksdóttir, Leo Suter als Harald Hardrada, Bradley Freegard als King Canute "the Great", Jóhannes Haukur Jóhannesson als Olaf "the Holy" Haraldsson en Caroline Henderson als Jarl Haakon.

Video: Greenlanders Bound By Honor
"Kameraadschap, liefde en religieuze overtuiging komen op de voorgrond als een buitenbeentje van Groenlanders aankomt in Noorwegen. Maar is coëxistentie haalbaar of zinloos in een wereld van christenen versus heidenen?" valt er te lezen bij onderstaande video op YouTube.

Vanaf morgen, 25 februari, vind je Vikings: Valhalla dus op Netflix.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Recensie Apple TV+-serie 'Lincoln's Dilemma'
Recensie

Recensie Apple TV+-serie 'Lincoln's Dilemma'

Boeiende historische documentaireserie met een knappe balans tussen informatie, perspectief, verdieping, spanning en dramatiek.

Regie: Barak Goodman, Jacqueline Olive | Cast (stemmen): Jeffrey Wright (verteller), Bill Camp (Abraham Lincoln), Leslie Odom Jr. (Frederick Douglass), e.a. | Afleveringen: 4 | Speelduur: 54-59 minuten | Jaar: 2022

In de documentaireserie Lincoln's Dilemma wordt knap de balans gevonden tussen informatie, perspectief, verdieping, spanning en dramatiek. Door niet alleen president Abraham Lincoln te volgen en hoe hij met slavernij en de Amerikaanse Burgeroorlog omging, maar ook het verhaal te vertellen van onder meer Frederick Douglass en stem te geven aan de slaven zelf.

Lincoln's Dilemma grijpt je meteen bij de lurven door te starten met beelden van de bestorming van het Capitool te Washington, op 6 januari 2021. Het verleden van Lincoln blijkt vandaag de dag nog steeds relevant. Dan worden we meegenomen naar dat verleden, beginnende met een populaire koorddanser. Net als hij moet Lincoln vanaf de start van zijn politieke carrière voortdurend op allerlei manieren in balans zien te blijven.

Lincoln's Dilemma is geen portret van de man of een biografie. De documentaireserie begint bij zijn verkiezingswinst in 1860. Ondanks dat hij tijdens zijn campagne beloofde dat hij niet aan de slavernij in de zuidelijke staten van de VS zou toornen, scheidden die zich meteen af zodra de uitslag bekend is. De spanning loopt meteen hoog op, zeker doordat Lincoln een deel van zijn reis naar Washington, om ingehuldigd te worden als president, incognito moet afleggen vanwege reële moorddreigingen.

In ongeveer vier uur wordt vervolgens beknopt maar doeltreffend het verhaal van Lincoln tijdens de Amerikaanse Burgeroorlog verteld, dat van het verloop van de oorlog zelf en van Lincolns dilemma: wat te doen met slavernij? Hij luistert vaak naar de mening van abolitionist (en voormalig slaaf) Frederick Douglass, die daarom ook veelvuldig aan het woord komt in de serie. Toch gelooft Lincoln eerst niet in het stoppen van slavernij of in een samenleving waarin wit en zwart gelijkwaardig zijn.

Maar door de lengte en de verschrikkingen van de oorlog begint hij langzamerhand van gedachte te veranderen. En daar daarna naar te handelen, wat hem uiteindelijk de bijnaam 'De Grote Emancipator' zou opleveren. Lincoln's Dilemma brengt dat dilemma overtuigend over, met behulp van een klein leger aan historici uit alle uithoeken van de Verenigde Staten. Jong, oud, man, vrouw, wit en zwart komen allemaal aan het woord om het vertelde verhaal te duiden en te verdiepen. Stuk voor stuk zijn het goede vertellers met een boeiend verhaal. Ook daarin wordt die balans gezocht en gevonden.

Er worden echter geen doekjes gewonden om waar de oorlog draaide, wat soms nog wel eens het geval is in dit soort documentaires (denk aan Ken Burns' twaalf uur lange Civil War): slavernij. Ondanks de titel ligt de focus niet alleen op Lincoln, maar ook op het onderwerp van zijn dilemma: de slaven zelf. Naast de vertelstem en die van onder andere Lincoln en Douglass worden ook citaten van slaven door acteurs ingesproken, zodat ook zij een stem krijgen in dit verhaal. Een stem die maar al te vaak vergeten wordt. Het geeft een extra dimensie aan Lincoln's Dilemma.

Desalniettemin is het dilemma van Lincoln de haak waar alles aan wordt opgehangen. Daarbij worden zijn racistische uitspraken voor en tijdens de oorlog niet uit de weg gegaan. De tegenstellingen tussen zijn verschillende gezichten maken van Lincoln's Dilemma toch nog een portret van de man. Volgens sommige historici een complex figuur met een legendarische nalatenschap maar dus ook duidelijke gebreken. Volgens anderen een sluw politicus die aan iedereen het gezicht liet zien dat hij dacht dat ze wilden te zien, om te proberen een verdeeld land zoveel mogelijk bij elkaar te houden.

Zoals Lincoln op allerlei manieren blijft balanceren, zo doet Lincoln's Dilemma dat ook. Het tempo wordt er gedurende de bijna vier uur goed ingehouden. Daarin wordt veel informatie gestopt, maar toch wordt het nooit te veel of worden de rode lijnen uit het oog verloren. Qua verteltechniek doet Lincoln's Dilemma niets nieuws, met de bekende camera die over foto's van de oorlog glijdt en het scala aan 'talking heads' van die historici. Wel blijft Lincoln's Dilemma vier uur lang boeiend en informatief, en zou daarmee ook geschikt zijn om in de klas te gebruiken.

★★★★☆

Lincoln's Dilemma is te zien bij Apple TV+.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Waarom 'Halo' dit controversiële besluit nam
Series / Nieuws

Waarom 'Halo' dit controversiële besluit nam

Halo laat voor het eerst in de franchise het gezicht van de Master Chief zien.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
343 Industries producent Kiki Wolfkill legt het besluit uit achter het tonen van het gezicht van de Master Chief in de Halo-serie van Paramount+. Het personage wordt gespeeld door Pablo Schreiber.

De serie is de eerste op basis van de videogame-franchise en speelt zich af in de 22ste eeuw. We volgen supersoldaat John-117, ook wel bekend als de Master Chief, die het opneemt tegen een machtige buitenaardse bedreiging in de vorm van de Covenant. In de serie Halo zien we voor het eerst zijn gezicht, wat in de games nooit gebeurde.

Maar waarom dan?
Fans vinden dat nu al een moeilijk besluit. Maar Wolfkill staat er volledig achter. "Ik kan je zeggen dat het besluit om de helm van Chief te halen geen lichtzinnige was. Het was ook geen vaststaand feit toen we begonnen met maken van de serie."

Maar het idee is wel om de serie te onderscheiden van de games. "In onze games bezit je als speler het harnas, en maakt die ervaring het mysterie en begrip van wie Master Chief is, erg persoonlijk en heilig." Daarom staat hij ook in al onze harten volgens Wolfkill.

Maar het idee is om de serie het perspectief van Master Chief te geven. "We wilden je meenemen op zijn reis en je die laten ervaren. En daarom voelde het zo belangrijk om ook buiten zijn harnas te verkeren en John te laten zien."

In de boeken gebeurde dat al en nu dus ook in de serie. Die is over een maand te streamen.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuw op Netflix: Een nieuwe generatie Vikingen in 'Vikings: Valhalla'
Series / Nieuws

Nieuw op Netflix: Een nieuwe generatie Vikingen in 'Vikings: Valhalla'

De langverwachte 'Vikings' spin-off is vanaf nu te bekijken op streamingdienst Netflix...

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Voor heel wat mensen geldt dat ze sterk uitkeken naar het verschijnen van de Vikings spin-off genaamd Vikings: Valhalla. Wel, dat wachten is nu voorbij! De spin-off is namelijk vanaf vandaag te bekijken op Netflix!

De serie Vikings: Valhalla speelt zich af ongeveer 100 jaar na de gebeurtenissen uit de oorspronkelijke serie. In de nieuwe reeks volgen we de Viking Leif Eriksson. Hij is een jonge man die is geboren in IJsland, maar opgroeide in Groenland.

Eriksson maakt deel uit van een nieuwe generatie Vikingen die op een aanzienlijke afstand van hun thuisland zijn opgegroeid. Dit betekent meteen ook dat ze geen ervaring hebben met het plegen van overvallen.

Sam Corlett
De hoofdrol in de reeks Vikings: Valhalla wordt gespeeld door Sam Corlett. De kans is vrij groot dat deze naam je bekend in de oren klinkt. Zo was hij in het verleden ook al te zien in de reeks Chilling Adventures of Sabrina. Het is echter voor de eerste keer dat de acteur de hoofdrol van een reeks op zich neemt.

Er is duidelijk sprake van ongelofelijk veel vertrouwen in de spin-off. Eerder raakte namelijk reeds bekend dat Netflix met zekerheid drie seizoenen van de serie zal lanceren. Dat betekent dat we zullen kunnen rekenen op (minstens) 24 afleveringen.

Het eerste seizoen van Vikings: Valhalla is alvast goed voor acht spannende afleveringen. Deze zijn vanaf vandaag, vrijdag 25 februari 2022 te bekijken op streamingdienst Netflix.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Briljante fanposter 'The Lord of the Rings: The Rings of Power'
Series / Posters

Briljante fanposter 'The Lord of the Rings: The Rings of Power'

The Lord of the Rings: The Rings of Power belooft spectaculair te worden op Prime Video.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Na een recordbrekende promotiecampagne, geeft Amazon Studios fans wat tijd om de eerste beelden van de The Lord of the Rings: The Rings of Power-serie die te zien was te verwerken.

Regisseur J.A. Bayona, die de eerste aflevering van The Lord of the Rings: The Rings of Power heeft geregisseerd geeft fans namelijk een opvallende blik op een fanposter. De poster is dus geen officiële en niet gemaakt door Amazon Studios, maar wel door een fan en weet op prachtige wijze meerdere personages samen te brengen.

The Lord of the Rings-poster
Waar de The Lord of the Rings: The Rings of Power-serie precies om zal draaien is natuurlijk nog altijd niet bekend, al is zeker dat we een kleine twintig hoofdpersonen gaan volgen, die elk eigen avonturen meemaken en vermoedelijk op een zeker moment het pad gaan kruisen.

Bekijk op instagram


The Lord of the Rings: The Rings of Power speelt zich af in de Tweede Era van Midden-Aarde. Dat is de tijd waarin in de wereld van J.R.R. Tolkien Sauron de magische ringen maakte.

The Lord of the Rings: The Rings of Power zie je vanaf 2 september op Prime Video.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Ozark' is een nog grotere hit dan je denkt
Series / Nieuws

'Ozark' is een nog grotere hit dan je denkt

Netflix boekt een bijzonder groot succes met de serie Ozark blijkt nu weer.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
In de eerste week van de release van nieuwe afleveringen van seizoen 4 van Ozark is de serie maar liefst 4 miljard minuten bekeken. Dat blijkt uit nieuwe statistieken die Nielsen heeft vrijgegeven.

Ozark werd in 2016 gelanceerd en volgt een gezin dat naar de Ozarks in centraal Missouri verhuist. Hij moet het goed zien te maken met een groep drugscriminelen en proberen te overleven. Het eerste deel van het vierde en laatste seizoen debuteerde op 21 januari op Netflix en het is nog maar een paar weken wachten op het tweede deel.

Ozark seizoen 4
Nielsen meldt dat de 37 afleveringen van Ozark maar liefst 4,1 miljard minuten gestreamd werden in de week van de release van seizoen 4, deel 1.

Daarmee weet de serie voor de tweede keer de grens van 4 miljard minuten te doorbreken, wat eerder gebeurde in de lente van 2020 toen een groot deel van het publiek thuis zat wegens de eerste golf van COVID-lockdowns.

Het gaat trouwens om het totale aantal kijkers van de afleveringen allemaal bij elkaar. Het vierde seizoen van de serie werd 1,09 miljard minuten bekeken in de eerste releaseweek.

Ozark gaat in april weer verder op Netflix.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Beauty and the Beast'-acteur in gewaagde serie over de Chippendales
Series / Nieuws

'Beauty and the Beast'-acteur in gewaagde serie over de Chippendales

Stevens zal in de serie over de bekende groep strippers te zien zijn naast o.a. Kumail Nanjiani.

Dan Stevens (The Guest, Beauty and the Beast) heeft een belangrijke rol gescoord naast Kumail Nanjiani (Eternals, The Big Sick) in Hulu-miniserie Immigrant. De serie zal laten zien hoe de mannelijke strippersgroep Chippendales werd gevormd.

Immigrant werd bedacht door Pam & Tommy-bedenker Robert Siegel en vertelt het verhaal van Somen 'Steve' Banerjee (Nanjiani), de Indiaas-Amerikaanse ondernemer die de unieke mannelijke strippersgroep bedacht die later een cultureel fenomeen bleek.

Een unieke onderneming
Stevens zal de rol spelen van Paul Snider, een sjacheraar die een partnerschap aangaat met clubeigenaar Banerjee.

Naast Nanjiani en Stevens zullen we in de serie ook acteurs zien als Murray Bartlett, Annaleigh Ashford, Quentin Plair, Andrew Rannells en Nicola Peltz. Siegel, Nanjiani, Dylan Sellers, Jenni Konner, Matt Shakman, Emily V. Gordon, Nora Silver en Rajiv Joseph zullen produceren.

Het script van Immigrant zal geschreven worden door Joseph en Mehar Sethi. Siegel en Konner zijn beide showrunners en Matt Shakman zal regisseren.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Tegenslag voor 'The Crown' wegens dure diefstal van de set
Series / Nieuws

Tegenslag voor 'The Crown' wegens dure diefstal van de set

Het vijfde seizoen van The Crown moet een klap verwerken blijkt vandaag.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Meer dan 200.000 dollar aan antieke props zijn gestolen vanaf de set van The Crown seizoen 5. Netflix hoopt ze terug te kunnen vinden.

The Crown was in 2021 een grote winnaar tijdens de Emmy Awards-uitreiking en won elke grote prijs waarvoor de serie genomineerd was op dat moment. Seizoen 4 introduceerde grote historische figuren in Margaret Thatcher (Gillian Anderson) en prinses Diana (Emma Corrin).

The Crown seizoen 5
Er staat meer op het spel voor dit vijfde seizoen van The Crown, met een hoofdrol voor Imelda Staunton als een oudere Queen die het stokje overneemt van Emmy-winnares Olivia Colman. Ook voor andere hoofdrollen zijn oudere castleden gevonden.

Voordat het publiek haar ogen op The Crown mag leggen, moet Netflix dealen met een toch behoorlijk opvallend probleem.

Variety weet te melden dat er meer dan 350 props gestolen zijn van de set. Gezamenlijk zijn die zo'n 200.000 dollar waard. De opnames vonden plaats bij Yorkshire toen ze gestolen werden en zijn onder meer een replica van een Fabergé-ei, een oude klok en kristallen glazen. Netflix laat dit weten:

"We kunnen bevestigen dat de spullen gestolen zijn en we hopen dat ze snel gevonden worden. Vervangingen worden gezocht en we verwachten niet dat de opnames stil komen te liggen of vertraging ondervinden."

The Crown zie je nu op Netflix.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Slecht nieuws voor 'Babylon 5'-reboot
Series / Nieuws

Slecht nieuws voor 'Babylon 5'-reboot

De serie uit de jaren '90 wordt iets later dan gedacht in een nieuw jasje gestoken.

Babylon 5-bedenker J. Michael Straczynski heeft onthuld dat de eerder aangekondigde reboot van de befaamde jaren '90 sci-fi serie niet dit jaar meer zal verschijnen. De reboot wordt echter wel nog steeds gemaakt.

In de oorspronkelijke serie zagen we hoe de officieren en ambassadeurs van vijf verschillende rassen aan boord van een vijf mijl lang ruimtestation met elkaar te maken krijgen.

Voor zijn tijd
In tegenstelling tot veel andere series (zeker in die tijd) werd de serie bedacht met een tijdlijn waarin ook de gebeurtenissen voor en na de serie werden meegenomen. En die tijdlijn is nu ook van belang voor de reboot.

In de reboot van Babylon 5 volgen we John Sheridan, een Earthforce-officier met een mysterieuze achtergrond die naar Babylon 5 wordt gestuurd. Eenmaal aan boord start een conflict met een beschaving die een miljoen jaar meer geavanceerd is dan de mensheid.

Mark Pedowitz, CEO van The CW, heeft laten weten dat hij er alle vertrouwen in heeft dat de opnames van de reboot volgend jaar alsnog zullen starten. Straczynski werkt ondertussen gewoon door aan de ontwikkeling van de serie.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Avatar: The Last Airbender' onthult nieuwe casting
Series / Nieuws

'Avatar: The Last Airbender' onthult nieuwe casting

Er komt nog een nieuwe vuurstuurder naar de serie Avatar: The Last Airbender.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Avatar: The Last Airbender staat op het punt een comeback te maken dankzij Avatar Studios. Dat is dan voor Paramount en in de wereld van animatie. Maar het universum van Aang en Korra wordt ook verkend door Netflix.

De streamingdienst is namelijk bezig met een live-action verfilming van de eerste serie in de Avatar: The Last Airbender-franchise. De opnames zijn nu in volle gang en een van de hoofdrolspelers is nu onthuld.

Avatar: The Last Airbender-cast
De Vuurnatie heeft natuurlijk heel wat vuurstuurders ter beschikking. In de serie veroverde Vuurheer Ozai de meeste aangrenzende landen en werd zijn zoon verbannen nadat die zijn macht in het geding bracht.

Een van de castleden van Avatar: The Last Airbender, Paul Sun-Hyung Lee, die Oom Iroh tot leven brengt, deelde een foto op Instagram na "een zware werkweek". Daarop zien we hem samen met Dallas Liu, die de rol van Prins Zuko speelt, en naast hem ook Ruy Iskander die de luitenant genaamd Jee tot leven brengt:

Bekijk op instagram


Netflix moet nog onthullen wanneer we Avatar: The Last Airbender kunnen verwachten als live-action serie.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Sandman' van Netflix heeft een groot voordeel ten opzichte van 'Game of Thrones'
Series / Nieuws

'The Sandman' van Netflix heeft een groot voordeel ten opzichte van 'Game of Thrones'

De serie The Sandman heeft namelijk elke aflevering een nieuwe stijl.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Neil Gaiman, schrijver en bedenker van The Sandman, stelt dat de verfilming van Netflix een groot voordeel heeft ten opzichte van bijvoorbeeld Game of Thrones, namelijk elementen van verrassing.

Gaiman sprak met Empire Magazine over de aankomende televisieserie. Hij vergeleek de twee series en ging in op hun vermogen het publiek mee te nemen en op te winden.

The Sandman-voordeel
"Als je niet hield van een aflevering van Game of Thrones, zou je waarschijnlijk geen enkele aflevering van Game of Thrones leuk vinden," aldus Gaiman.

"Met Sandman draait alles om jou kunnen verrassen. Het gaat er allemaal om dat het zichzelf opnieuw uit moet vinden, je mee moet nemen op een reis waar je nog niet op geweest bent."

The Sandman is het verhaal van Morpheus, de personificatie en koning van alle dromen. Hij herovert zijn rijk nadat hij decennialang gevangen zat op Aarde.

In de comics kom je meerdere stijlen tegen en veel thema's die verschillende legendes en niveaus van bestaan weergeven, evenals een hele rits verschillende fantasiewezens, mythische en historische figuren evenals godachtige wezens.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Batman'-serie rond Penguin wordt erg interessant
Series / Nieuws

'The Batman'-serie rond Penguin wordt erg interessant

Colin Farrell speelt straks de hoofdrol in een Penguin-serie voor HBO Max.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
De film The Batman moet nog gelanceerd worden, maar er wordt al druk gewerkt aan een hele rits spin-offs. Zo werd een jaar geleden de serie Gotham PD aangekondigd en komt er een serie rond Colin Farrell's Oswald Cobblepot.

Farrell zal in The Batman zijn debuut maken als de beruchte DC Comics-schurk genaamd The Penguin. The Batman is straks in de bioscoop te zien en nu al bereidt Farrell zich erop voor meer te vertellen over Cobblepot's verhaal in de criminele onderwereld van Gotham.

The Batman spin-off
Farrell sprak met ComicBook.com over de nieuwe The Batman-serie. Hij onthulde dat hij "delen" heeft geleerd van een breder verhaal dat Cobblepot toebehoort.

"De film was voor ons allemaal, voor alle acteurs, een ervaring van samenwerking. Met dit soort films is het lang niet altijd zo collaboratief als met Matt [Reeves]. Hij had hele duidelijke ideeën van hoe de wereld eruit ging zien, en hoe het innerlijke leven van elk personage zich ontwikkelde. Maar hij wilde dat wij allemaal ons gevoel van geschiedenis mee zouden nemen," begon Farrell.

Dat gaat uren kosten om uit te werken. "Tot nu toe is de ervaring van het tot leven brengen van het verhaal van Os in zes tot acht uur ook zo collaboratief."

De serie pikt de draad op na het einde van The Batman.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Verrassende aanwezigheid in 'The Wheel of Time' seizoen 2
Series / Nieuws

Verrassende aanwezigheid in 'The Wheel of Time' seizoen 2

The Wheel of Time vindt een van de belangrijkste personages voor seizoen 2.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
De voormalig Warder en nu Wolf Brother Elyas Machera maakt de verhuizing van de pagina's van Robert Jordan's boeken naar de cast van Prime Video-serie The Wheel of Time. Hij wordt gespeeld door de Engelse acteur Gary Beadle.

Het nieuws werd bekend gemaakt door Beadle zelf, die zijn CV van een update voorzag. Daar zette hij neer Wheel of Time S2 als titel en Elyas als rol. Een indicatie voor het aantal afleveringen gaf hij niet. Maar we zien dat het om meerdere afleveringen gaat.

The Wheel of Time
Beadle heeft een lange carrière en dan met name een op de Britse televisie. Zo was hij in de jaren tachtig te zien in de sitcom The Young Ones en in de jaren negentig speelde hij in Absolutely Fabulous. Ook had hij lange tijd een rol in de soap EastEnders.

Als Elyas neemt Beadle een rol op zich die heel belangrijk is in het leven van Perrin Aybara. Elyas is een Wolf Brother, een man met een speciale connectie met wolven. Daar wordt meermaals naar gehint in het eerste seizoen van de The Wheel of Time-serie.

Elyas kan met wolven communiceren, is iemand die enorm op zichzelf leeft en gouden ogen heeft. Hij is een vreemde maar meeslepende figuur voor Perrin in de boeken. In seizoen 2 krijgt hij een rol, waarmee de verhaallijn van Perrin dus meer aandacht krijgt.

The Wheel of TIme zie je op Prime Video.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Prime Video komt met verrassing: eerste trailer 'Upload' seizoen 2
Series / Trailer

Prime Video komt met verrassing: eerste trailer 'Upload' seizoen 2

Upload ziet er weer erg tof uit in het tweede seizoen van de serie van Prime Video.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Welkom terug bij Lakeview en het digitale leven na de dood! Vandaag heeft Prime Video een nieuwe trailer voor het tweede seizoen van hitserie Upload online gezet.

De trailer laat zien dat er veel staat te veranderen voor Nathan (Robbie Amell), Nora (Andy Allo) en Ingrid (Allegra Edwards) als de serie op vrijdag 11 maart van start begint. In de trailer zie je hoe Nathan en Ingrid weer terug samen zijn in het digitale hiernamaals. Nora werkt weer bij Horizon en je ziet wat grote updates, waaronder de nieuwste in-app digitale baby genaamd een prototyke. Dat klinkt hilarisch maar ook afschrikwekkend.

Upload-trailer
De serie Upload is bedacht door Greg Daniels. Naast Amell, Allo en Edwards spelen ook Kevin Bigsley (Luke, een andere bewoner van Lakeview die bevriend raakt met Nathan), Zainab Johnson (als Aleesha, Nora's collega en Luke's handler) en Owen Daniels als A.I. Guy hoofdrollen.

In seizoen 2 van Upload zie je hoe Nathan op een kruispunt in zijn leven staat. Ingrid is onverwacht aangekomen en wil hun relatie versterken. Maar zijn hart verlangt naar de engel Nora.

Nora is ondertussen niet te vinden en betrokken bij de anti-tch rebellen genaamd The Ludds. Dat leidt tot problemen en intussen zou er zomaar een nieuwe liefde kunnen zijn voor Nathan.

Vanaf 11 maart zie je het nieuwe seizoen van Upload op Prime Video.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'That '70s Show' spin-off onthult eerste beelden
Series / Foto's

'That '70s Show' spin-off onthult eerste beelden

Netflix komt dit jaar nog met That 90s Show, een spin-off van de sitcom.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Foto's vanaf de set van Netflix-serie That '90s Show bieden een blik op het huis van Red en Kitty Forman in hun huis in Wisconsin.

Voor de serie That '90s Show keren That 70's Show-acteur Kurtwood Smith en Debra Jo Rupp terug als de Formans. In de tien afleveringen tellende serie volgen we Leia Forman (Callie Haverda), de dochter van Eric (Tophier Grace) en Donna (Laura Prepon) van de oorspronkelijke serie. De opnames zijn nu officieel begonnen.

That '90s Show-foto's
De reboot speelt zich halverwege de jaren negentig af en volgt de nieuwe generatie van Point Place-tieners. Red en Kitty laten Leia Forman onder een streng regime leven en ondertussen bouwt zij een band op met verschillende lokale tieners.

De oorspronkelijke bedenkers van That '70s Show, Bonnie Turner en Terry Turner, werken samen met dochter Lindsey Turner om het Forman-huishouden terug tot leven te brengen. Netflix castte naast Callie Haverda ook nieuwe gezichten: Mace Coronel, Ashley Aufderheide, en Maxwell Acee Donovan.

Josh Kunis plaatste op zijn Twitter foto's vanaf de set van That '90s Show. Red en Kitty zijn in gesprek in de keuken. De set ziet er enorm bekend uit en is een goede replica van wat in de serie That '70s Show te zien was.

Check de foto's hier op Twitter.


Vanaf wanneer That '90s Show te zien is, is nog niet bekend.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.