'The Crown' seizoen 5 zoekt de controverse op

'The Crown' seizoen 5 zoekt de controverse op

Het nieuwe seizoen van de serie The Crown gaat richting controverses.

Jim Pedd, 1 december 2021 om 07:13

*** Let op dit bericht bevat mogelijk spoilers ***

Netflix heeft voor de serie The Crown acteur Prasanna Puwanarajah gecast als de in ongenade gevallen BBC-journalist die Princess Diana onder valse voorwendselen interviewde.
The Crown moet in november 2022 zijn vijfde seizoen online zetten. Dat is het op een na laatste seizoen van de Emmy Award-winnende Netflix-serie. We volgen in het nieuwe seizoen weer een gloednieuwe cast, die aangevoerd wordt door Imelda Staunton als Queen Elizabeth II. Naast haar is Elizabeth Debicki te zien als Diana.

Bizar interview
The Guardian meldt dat Puwanarajah gecast is om de rol van Martin Bashier te spelen. Hij is de BBC-journalist die Diana strikte voor het beruchte Panorama-interview.

Tijdens dat interview deed Diana een boekje open over haar falende huwelijk en mentale problemen. Het interview was enorm controversieel, want ze zei onder meer dat er 'drie mensen' in haar huwelijk waren, waarmee ze ook refereerde naar de minnares van Charles.

Puwanarajah speelde Bashir een decennium geleden al in de film Diana. Daarin was Naomi Watts uiteindelijk te zien als Diana. Bashir kwam recent onder druk te staan toen bleek dat hij Diana onder valse voorwendselen gelokt had naar het interview.

The Crown binge je op Netflix.
Bron: Screen Rant

Lees meer over: The Crown, Netflix, Peter Morgan

Populair nieuws