Weer gloednieuw 'The Lord of the Rings'-materiaal te zien!

Weer gloednieuw 'The Lord of the Rings'-materiaal!

De familie van J.R.R. Tolkien heeft nieuwe content rond The Lord of the Rings vrijgegeven.

Jim Pedd, 2 maart 2022 om 09:19

De familie van schrijver J.R.R. Tolkien heeft nog altijd veel materiaal liggen over de wereld van Midden-Aarde. Vandaag is namelijk bekend gemaakt dat er nieuw materiaal wordt gepubliceerd.
De nabestaanden van Tolkien geven al decennia nieuw materiaal vrij, ondanks dat Tolkien in 1973 overleed. Vele jaren was zijn zoon Christopher de hoeder van het materiaal, maar na zijn overlijden in 2020 namen andere familieleden het over. Zij hebben nu nieuwe content vrijgegeven en gepubliceerd op hun website.

The Lord of the Rings-materiaal
Het nieuwe materiaal omvat onder meer schilderijen, audio-opnames en video's. We zien daarin hoe Tolkien zich voorstelt dat Gollum zou klinken, op het moment dat hij Bilbo Baggins zou hebben ontmoet in The Hobbit. Het materiaal werd vrijgegeven op 26 februari.

Dat bleek een belangrijke datum in Midden-Aarde, want 26 februari 3019 is de dag waarop het reisgenootschap van de Ring uit elkaar valt en Sam en Frodo alleen verder reizen naar Mordor.

Tolkien's creatieve proces bestond uit het schrijven, schilderen en maken van kaarten en uitvinden van talen. Dat leidde allemaal tot een gigantische hoeveelheid materiaal rond Midden-Aarde.

Dit jaar debuteert op 2 september een The Lord of the Rings-serie op Prime Video.
Bron: CBR

Lees meer over: The Lord of the Rings, JRR Tolkien, Midden Aarde

Populair nieuws