search

Ons nieuws van woensdag 2 maart 2022

Eerste recensies 'The Boys'-serie 'Diabolical': Kijken of skippen?
Series / Featured

Eerste recensies 'The Boys'-serie 'Diabolical': Kijken of skippen?

Is de serie The Boys Presents: Diabolical van Prime Video wel of niet de moeite waard?

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
The Boys Presents: Diabolical wordt op 4 maart gelanceerd op Prime Video. Het is een spin-off van The Boys en duikt in korte, geanimeerde verhalen, in de wereld van The Boys. Vandaag verschenen de eerste recensies van de televisieserie.

Hieronder zetten we een aantal van de recensies voor je op een rij. Is de serie de moeite waard?

De eerste reacties
Daar lijkt het wel op als we zo kijken naar de recensies van The Boys Presents: Diabolical. Die zijn namelijk tot nu toe allemaal positief!

AV Club: "The Boys Presents: Diabolical is een reminder van hoe goor en leuk een wereld vol sociopaten met superkrachten kan zijn."

Variety: "Het is allemaal geen verplichte kost voor kijkers van de hoofdserie en non-fans zullen hierdoor zeker niet ineens aan boord komen en vol overtuigde fans zijn. Maar het is opwindend om te zien hoe Amazon de wereld van The Boys vergroot."

Bloody Disgusting: "Diabolical is bedoeld voor fans van het universum, gemaakt door fans van het universum, en een ambitieuze en lichtere tegenhanger op de meer cynische en duistere moederserie. De verschillende animatiestijlen vergroten de onvoorspelbare verhalen, grappen, gore en plezier alleen maar."

Mama's Geeky: "Net zo bloederig, goor en vulgair als de live-action serie, en staat je toe om de wereld van onze favoriete Supes op nieuwe manieren te ervaren."



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Opgelet: deze series verdwijnen van Netflix de komende weken
Series / Featured

Opgelet: deze series verdwijnen van Netflix de komende weken

Netflix verliest onder meer de streamingrechten op South Park en verschillende andere series.

De komende paar weken verwijdert Netflix weer een heel rits van zijn series. We zetten in dit artikel voor je op een rij welke series je de komende paar weken allemaal kan zien verdwijnen. En let op: dat zijn er nog best een paar!

VERWIJDERD PER 4 MAART
Wissper (1 seizoen): De slimme zevenjarige Wissper kan met dieren praten en gebruikt haar speciale talent om haar dierenvriendjes begripvol te helpen bij het oplossen van problemen.

VERWIJDERD PER 7 MAART
The New Adventures of Lassie (1 seizoen): Een trouwe collie die altijd bereid is om iemand te redden, beleeft samen met de dochter van een parkwachter avonturen in hun achtertuin: een uitgestrekt nationaal park.

VERWIJDERD PER 8 MAART
Kikker & Vriendjes (1 seizoen): Iedereen is dol op Kikker, de vrolijke hoofdpersoon uit de boeken van Max Velthuijs. Samen met vriendjes Varkentje, Eend en Haas beleeft hij meer avonturen dan wie ook.

Nijntje (1 seizoen): Deze eerste animatieserie van Dick Bruna`s Nijntje is gebaseerd op zijn populaire boeken. We ontmoeten ook andere karakters zoals Snuf de hond, Betje Big en Boris Beer.

Ontdek de wereld van Nijntje (1 seizoen): Peuters beleven de avonturen samen met Nijntje en haar vriendjes en ontdekken zo de verschillen in cultuur, eetgewoonten, kleding, gebouwen, dieren, muziek en meer.

Nijntje: Kleuren, cijfers en vormen (1 seizoen): In de tweede serie "kleuren, cijfers en vormen", leren kinderen op eenvoudige en originele wijze alles over kleuren, vormen, cijfers en andere educatieve onderwerpen.

Nijntje & Vriendjes (1 seizoen): De 3D-serie laat de vormgeving van Nijntje en haar vriendjes volledig tot zijn recht komen. Tevens geeft het de kinderen de ruimte om eigen Nijntje-verhalen te verzinnen.

VERWIJDERD PER 14 MAART
Ben en Holly (1 seizoen): In het magische kleine koninkrjik beleven de elf Ben en sprookjesprinses Holly leuke avonturen terwijl ze leren over samenwerken, delen en problemen oplossen.

VERWIJDERD PER 15 MAART
NSU: German History X (1 seizoen): Na de Duitse eenwording begint de neonazistische Nationalsozialistischer Untergrund te moorden, en voert de politie een moeizame strijd om de daders te pakken.

VERWIJDERD PER 26 MAART
South Park (6 seizoenen): Deze satirische sitcom waarin trends, celebrity's en politici met de grond gelijk worden gemaakt, bekijkt de wereld door de ogen van vier grofgebekte kinderen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Flash', 'Riverdale', 'Legends of Tomorrow' en meer in grootse trailer
Series / Trailer

'The Flash', 'Riverdale', 'Legends of Tomorrow' en meer in grootse trailer

Het wordt weer een drukte van jewelste op The CW met heel veel nieuwe series.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
The CW heeft een mid-season trailer vrijgegeven die de verschillende nieuwe series en oude bekende series laat zien die we de komende paar weken kunnen bekijken toont.

Het gaat om een blik op series als The Flash, Riverdale, Kung Fu, Charmed en meer die nu terug gaan keren met nieuwe afleveringen. En we zien de laatste paar afleveringen van series als DC's Legends of Tomorrow en Batwoman geteased worden.

De The CW-trailer
Check hieronder de trailer voor het seizoen van The CW:



Als het aankomt op terugkerende series gaat het onder meer om Kung Fu, dat op 9 maart doorgaat met zijn tweede seizoen. Dan is er The Flash dat op die dag ook weer verder gaat met zijn achtste seizoen.

Op 11 maart worden uitzendingen van het vierde seizoen van Charmed hervat. Heel wat magie krijgen we dan weer te zien in de serie van The CW.

En dan is er nog Riverdale dat op 20 maart pas terugkeert met zijn zesde seizoen.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Weer gloednieuw 'The Lord of the Rings'-materiaal te zien!
Series / Nieuws

Weer gloednieuw 'The Lord of the Rings'-materiaal te zien!

De familie van J.R.R. Tolkien heeft nieuwe content rond The Lord of the Rings vrijgegeven.

De familie van schrijver J.R.R. Tolkien heeft nog altijd veel materiaal liggen over de wereld van Midden-Aarde. Vandaag is namelijk bekend gemaakt dat er nieuw materiaal wordt gepubliceerd.

De nabestaanden van Tolkien geven al decennia nieuw materiaal vrij, ondanks dat Tolkien in 1973 overleed. Vele jaren was zijn zoon Christopher de hoeder van het materiaal, maar na zijn overlijden in 2020 namen andere familieleden het over. Zij hebben nu nieuwe content vrijgegeven en gepubliceerd op hun website.

The Lord of the Rings-materiaal
Het nieuwe materiaal omvat onder meer schilderijen, audio-opnames en video's. We zien daarin hoe Tolkien zich voorstelt dat Gollum zou klinken, op het moment dat hij Bilbo Baggins zou hebben ontmoet in The Hobbit. Het materiaal werd vrijgegeven op 26 februari.

Dat bleek een belangrijke datum in Midden-Aarde, want 26 februari 3019 is de dag waarop het reisgenootschap van de Ring uit elkaar valt en Sam en Frodo alleen verder reizen naar Mordor.

Tolkien's creatieve proces bestond uit het schrijven, schilderen en maken van kaarten en uitvinden van talen. Dat leidde allemaal tot een gigantische hoeveelheid materiaal rond Midden-Aarde.

Dit jaar debuteert op 2 september een The Lord of the Rings-serie op Prime Video.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Big Bang Theory'-actrice over het grote succes
Series / Nieuws

'The Big Bang Theory'-actrice over het grote succes

Mayim Bialik vertelt over het succes van Jim Parsons in The Big Bang Theory.

Mayim Bialik legt uit waarom Jim Parsons zo goed was als Sheldon in The Big Bang Theory.

Parsons is een van de oorspronkelijke castleden van The Big Bang Theory. Hij was samen met Johnny Galecki de enige acteur die bleven hangen nadat de pilot opnieuw gemaakt werd. Bialik speelde de rol van Amy Fowler, een neuroloog die Parsons' Sheldon Cooper leert kennen via Raj en Howard en de twee trouwen later in de serie.

The Big Bang Theory
Het plan was oorspronkelijk om The Big Bang Theory nog een dertiende en veertiende seizoen te geven. Maar acteur Parsons stopte na seizoen 12, omdat hij iets anders wilde doen dan de rol van Sheldon spelen/

Bialik sprak met The Hollywood Reporter en legde uit waarom Parsons volgens haar zo goed was als het personage Sheldon Cooper. Belangrijk om te weten: Bialik is in het echte leven ook neurowetenschapper. Maar volgens haar hoeft niemand echte wetenschapper te zijn om zo'n rol te spelen:

"Dus ja, je hoeft geen neurowetenschapper te zijn om er een te spelen. Het helpt wel als het aankomt op dingen onthouden. Maar Jim Parsons is duidelijk geen briljante wetenschapper, maar wel een fenomenale acteur."



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'House of the Dragon' wordt groter dan je denkt
Series / Nieuws

'House of the Dragon' wordt groter dan je denkt

De HBO Max-serie House of the Dragon gaat het echt heel goed doen.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Game of Thrones spin-off House of the Dragon wordt net zo episch als zijn voorganger. Dat zegt acteur Ryan Corr in een nieuw interview.

Corr sprak met de site If.com.au over de nieuwe serie. "De omvang was echt iets waar ik mij enorm over verbaasd heb. Als je rondloopt op werkende sets met echte toernooien en gigantische, full-scale kastelen met brandende ketels aan het dak, dan is dat echt een ongelooflijke plek om te zijn. Alsof je in een live Shakespeare-stuk loopt."

House of the Dragon-schaalgrootte
House of the Dragon is gebaseerd op het boek Fire & Blood van George R.R. Martin en speelt zich 200 jaar voor Game of Thrones af.

We zien in House of the Dragon het einde van de familie House Targaryen, die als de serie begint de heerschappij over het continent Westeros in handen heeft. Dat eindigt allemaal in de Dance of the Dragons, de burgeroorlog binnen de familie.

Corr is in de serie te zien als Ser Harwin Strong, een ridder waarvan iedereen denkt dat hij de sterkste man in de Seven Kingdoms is. Hij heet ook wel 'Breakbones' en is de oudste zoon van Master of Laws Lyonel Strong en erft op een dag het kasteel Harrenhal.

Wanneer je House of the Dragon kunt zien is nog niet bekend.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Huh? 'Yellowstone'-serie '1883' nu al voorbij!?
Series / Nieuws

Huh? 'Yellowstone'-serie '1883' nu al voorbij!?

1883 blijkt min of meer gepland te zijn als een miniserie met slechts 1 seizoen.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
1883 lijkt geen nieuw seizoen meer te krijgen. Paramount+ kondigde recent nog aan dat we meer verhalen rond de personages uit de western mogen verwachten, maar gezien de finale van het eerste seizoen, lijkt het daar niet meer op.

Bedenker Taylor Sheridan refereert naar 1883 als een 'close-ended' miniserie. Het verhaal van de familie Dutton gaat nu door naar een nieuwe tijdsperiode.

1883-finale
We wisten al dat verteller en hoofdpersoon Elsa Dutton om het leven zou komen. Het personage van actrice Isabel May kwam inderdaad om het leven en zoals al verwacht werd, werd ze begraven op het land dat later bekend zou komen te staan als de Yellowstone Ranch.

Sam Elliott's Shea ging ook dood in de aflevering en nam zijn eigen leven op het moment dat hij het tot de oceaan wist te redden.

De finale van 1883 voelt dan ook echt als het einde van de serie. Taylor Sheridan vertelde ook al zoiets en beloofde recent nog dat de serie dieper duikt in de familiegeschiedenis van de Duttons.

Dat wordt dan met 1932, een nieuwe spin-off die draait om weer een andere generatie van de Dutton-familie in Montana.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Game of Thrones' legt het bijna af tegen deze nieuwe serie
Series / Nieuws

'Game of Thrones' legt het bijna af tegen deze nieuwe serie

Euphoria blijkt bijna populairder te zijn dan Game of Thrones op HBO.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
HBO-serie Euphoria is een van de grootste series van dit moment. En blijkt het in zich te hebben om de best bekeken serie in de geschiedenis van HBO te worden.

Variety meldt dat de afleveringen van het tweede seizoen van Euphoria gemiddeld 16,3 miljoen kijkers trokken. Dat is meer dan welk seizoen ook in de afgelopen 18 jaar van HBO, met als enige uitzondering Game of Thrones.

Euphoria-kijkcijfers
De serie Euphoria is zo populair dat HBO Max zondagnacht tijdens de finale van het tweede seizoen zelfs crashte.

Euphoria heeft hoofdrollen voor onder meer Zendaya, Eric Dane en Hunter Schafer. Het tweede seizoen duikt weer dieper in de levens van middelbare scholieren in East Highland, waar Rue (Zendaya) hoopt wat balans te vinden tussen liefde, verlies en verslaving.

Het tweede seizoen van Euphoria eindigde met een explosieve en schokkende finale, dat alles opzette voor een komend derde seizoen.

Euphoria wordt geschreven, geregisseerd en geproduceerd door Sam Levinson. Je kunt de serie vermoedelijk eind deze week in Nederland streamen.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Vette 'Moon Knight'-poster onthult ander kostuum
Series / Posters

Vette 'Moon Knight'-poster onthult ander kostuum

Marvel-held Moon Knight ziet er behoorlijk badass uit, ook als Mr. Knight.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Mr. Knight zit helemaal strak in pak. Alleen niet om naar een feestje te gaan, maar juist om het gevecht met iemand aan te gaan. Dat zien we op een nieuwe poster voor de serie Moon Knight van Disney+.

De superheld van Marvel Studios is straks te zien op Disney+. Hij gaat op een unieke missie, gezien zijn aard. Moon Knight is namelijk geen gewone superheld, maar iemand die lijdt aan een meervoudige persoonlijkheidsstoornis. Dat is een van de kenmerken van Marc Spector waar de comics ook altijd in duiken.

Moon Knight
Moon Knight kent meerdere varianten. Een daarvan was in 2014 te zien in de comics, en heet Mr. Knight. Hem zien we nu dus voor het eerst op een poster verschijnen.

We weten dat Moon Knight heel bruut moet worden. Maar de serie van Disney+ en Marvel Studios, die eind deze maand gelanceerd wordt, begint niet meteen vol in de actie.

Moon Knight volgt namelijk Steven Grand. Hij is medewerker van een cadeauwinkel die lijdt aan blackouts en herinneringen heeft aan andere levens.

Steven komt er gaandeweg achter dat hij een meervoudige persoonlijkheidsstoornis heeft en het lichaam deelt met de huurling Marc Spector. Terwijl de vijanden van Steven / Marc dichterbij komen, moeten ze hun complexe identiteiten navigeren en een dodelijk mysterie vol Egyptische goden het hoofd bieden.

Bekijk op instagram




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.