search
Gaaf! Dit wordt de eerste Nederlandse Disney+ Original
Series / Nieuws

Gaaf! Dit wordt de eerste Nederlandse Disney+ Original

Disney+ heeft vandaag de serie Nemesis besteld, eentje die de eerste Nederlandse wordt.

Disney+ heeft zijn eerste Nederlandse Original besteld: Nemesis. De serie wordt geproduceerd door Pupkin en is de eerste originele Nederlandse dramaserie die gemaakt wordt voor het platform van Disney.

Het gaat om een misdaadserie die draait om de vermenging van de onder- en bovenwereld. De serie Nemesis is gebaseerd op het gelijknamige boek van Simon de Waal en gemaakt met showrunners Willem Bosch en Pieter Kuijpers. Zij werkten eerder aan hits als Van God Los en Riphagen.

Nog lang wachten
Waarschijnlijk moeten we nog lang wachten op Nemesis. De serie is namelijk naar verwachting in het najaar van 2023 te zien op de streamingdienst.

Nemesis is een politiethriller over Officier van Justitie Sylvia van Maele die na een genadeloze moord op een kroongetuige in haar eigen huis, besluit het heft in eigen handen te nemen. Samen met een ondergronds team van rechercheurs opent zij de jacht op een groep internationale misdadigers die tot dan buiten het bereik van de wet is gebleven.

De show draait om misdaadbestrijding in 2022, waar politie en overheid niet langer lijken opgewassen tegen de internationale criminaliteit. Het is door belastingontduiking en beperkte regulering steeds moeilijker het verschil te zien tussen criminele bendes en multinationals. Een psychologische thriller over een vrouw in een wereld van mannen die elkaar nu al te lang de hand boven het hoofd houden.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen