search
'Breaking Bad'-acteur was blut voor hij begon met die serie
Series / Nieuws

'Breaking Bad'-acteur was blut voor hij begon met die serie

Bob Odenkirk blijkt het behoorlijk zwaar gehad te hebben voordat hij een steracteur werd.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Better Call Saul-acteur Bob Odenkirk onthulde in een nieuw interview dat hij blut was voordat hij gecast werd in Breaking Bad. In die serie had hij een carrière definiërende rol als Saul Goodman vanaf het tweede seizoen.

Odenkirk was vervolgens ook te zien in Better Call Saul, waarvan we dit jaar nog het zesde en helaas laatste seizoen kunnen zien. Het eerste deel daarvan debuteert in april op AMC en op Netflix.

Helemaal blut
Odenkirk was voordat hij tekende voor de rol van de sketchy advocaat een komedie-icoon in de Verenigde Staten en werkte onder meer mee aan Saturday Night Live. Hij hoopte onder meer een grote rol te krijgen in The Office, maar zag de rol van Michael Scott aan zich voorbij gaan.

Pas in 2009 brak hij echt door, wat gebeurde toen hij tekende voor de rol van Saul Goodman. Die corrupte advocaat speelt hij nog altijd.

En dat was mooi, want de acteur onthulde tijdens The Howard Stern show dat hij bankroet was voordat hij de inmiddels iconische rol aangeboden had gekregen. Hij kwam terecht, zoals hij het zelf zegt, in een "financieel gat" waar hij uit moest zien te klimmen om rond te komen.

Better Call Saul zie je op Netflix.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen