search
DVD-recensie: 'Once Upon a Time' seizoen 3

DVD-recensie: 'Once Upon a Time' seizoen 3

Niet heel geslaagde uitgave van een verder wel vermakelijke serie.

Jim Pedd
Bedenkers: Adam Horowitz, Edward Kitsis | Cast: Jennifer Morrison (Emma Swan), Ginnifer Goodwin (Mary Margaret Blanchard), Lana Parrilla (Regina Mills), Josh Dallas (David Nolan), Jared Gilmore (Henry Mills) | Jaren: 2011 "“ heden | TV-release: Net 5, ABC

Once Upon a Time is een populaire fantasy serie van het Amerikaanse kanaal ABC, die al eens leidde tot een spin-off. Centraal staan de avonturen van de inwoners van het fictieve dorpje Storybrooke; allemaal zijn het sprookjesfiguren, die naar de echte wereld getransporteerd worden. Hun pogingen terug te komen in de fantasiewereld staan centraal.

De kijkcijfers van de serie waren vanaf het begin sterk. Het eerste seizoen trok gemiddeld maar liefst 11,7 miljoen kijkers naar ABC en dat is niet misselijk. Tegen de tijd dat het derde seizoen, dat nu op Dvd te krijgen valt, voorbij was, waren de gemiddelde kijkcijfers teruggezakt naar 9,38 miljoen. Toch maakt de serie met het vierde seizoen dat nu bezig is, een kleine opleving door.

Dit seizoen staat er meer op het spel dan ooit, na een nipte ontsnapping uit de nachtmerrie van Neverland en Peter Pan. Een jaar na hun wonderbaarlijke avontuur wonen Emma en Henry in New York zonder zich bewust te zijn van hun verleden "“ totdat Captain Hook opduikt en Emma's geheugen een duwtje geeft met een magisch drankje. De "Verlosser" wordt opnieuw teruggeroepen naar Storybrooke wanneer een legendarische boosdoenster in vermomming arriveert om het dorp te vervloeken en op een verschrikkelijke manier wraak te nemen. Nu Regina en Emma samenwerken is de toon gezet voor een heldhaftige confrontatie tussen de Evil Queen en de Wicked Witch of the West!DVD: Once Upon a Time seizoen 3 | Duur: 15 uur | Release: februari 2014 | Video: 16:9 (1.78:1) | Audio: Engels, Frans, Duits Dolby Digital 5.1 | Ondertiteling: Nederlands, Frans, Duits, Engels Discs: 6 x DVD | EAN: 8717418429010 | Met dank aan: ABC Studios

De uitgave van het derde seizoen van Once Upon a Time is standaard Dvd-hoes, met voorop de kenmerkende appel van Sneeuwwitje en de boze heks, die je aan lijkt te kijken. Op de achterkant vind je verder een uitgebreide synopsis en beelden van de helden van het verhaal. Ook zie je informatie over de extra's en technische details. Maak je de hoes open, zie je zes zeer kale schijven. Allemaal zijn ze geheel grijs en bevatten ze enkel informatie over de afleveringen die je erop aantreft.

De beeldkwaliteit van dit derde seizoen is prima. De visuele effecten zijn niet heel mooi en soms zie je ook dat mensen voor een green screen staan. Maar afgezien daarvan, zie je vooral levensechte kleuren en bij vlagen toch nog redelijk mooi gestileerde shots. De audio is verder niet mooi gebalanceerd in deze uitgave. Dialoog wordt op sommige momenten overstemd door geluiden die in de omgeving klinken en dat is jammer, want de hoes is op zichzelf erg mooi.

Extra's
Op de uitgave tref je ongeveer veertig minuten aan extra's aan. Allereerst zijn er audiocommentaren voor vier van de afleveringen, waarbij scenaristen vertellen over hun respectievelijke afleveringen. Verder wordt er in een extrra ingegaan op de schurken van de serie en draait een andere featurette om Ariel.

Al met al zijn het leuke toevoegingen aan een verder niet heel bijzondere Dvd-uitgave. Het gebrek aan hoogstaande visuele effecten en een mooie audiobalans, worden toch wel een beetje goed gemaakt door de extra's, die vaak leuk zijn om naar te kijken.Vierde seizoen
Once Upon a Time is ondertussen bezig met uitzendingen van het vierde seizoen. De ontvangst daarvan is, getuige RottenTomatoes redelijk positief. 64 procent van de critici is positief: "De toevoeging van een Frozen subplot lijkt vooral op marketing, maar Once Upon a Time seizoen 4 is goed en voegt meer lagen toe aan een toch al complex verhaal."

Aanbevolen artikelen