search

Ons nieuws van woensdag 4 maart 2015

Sarah Michelle Gellar te horen in 'Star Wars Rebels'
Series / Nieuws

Sarah Michelle Gellar te horen in 'Star Wars Rebels'

Het is nog onbekend welk personage de voormalige Buffy-actrice zal spelen.

Disney XD en Lucasfilm hebben aangekondigd dat niemand minder dan Sarah Michelle Gellar (Buffy the Vampire Slayer) de cast van Star Wars Rebels zal versterken. Het is nog onbekend welk personage ze precies zal inspreken. Gellar zal te horen zijn naast haar echtgenoot Freddie Prinze Jr., Vanessa Marshall, Steve Blum, Tiya Sircar, Taylor Gray en David Oyelowo.

Star Wars Rebels speelt zich af tussen de gebeurtenissen die plaatsvonden in Star Wars episodes III en IV en vertelt het verhaal van de bemanning van sterrenkruiser Ghost, die het samen moeten opnemen tegen nieuwe schurken en spannende avonturen beleven. In het tweede seizoen van Star Wars Rebels zullen ook personages Darth Vader en Ahsoka Tano hun opwachting maken.

De laatste aflevering van Rebels werd eerder deze week uitgezonden. Het tweede seizoen zal later dit jaar van start gaan, maar fans die dit jaar Star Wars Celebration in Anaheim bijwonen, kunnen daar al de eerste aflevering zien.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
DVD-recensie: 'Once Upon a Time' seizoen 3
Series / Blu-ray Review

DVD-recensie: 'Once Upon a Time' seizoen 3

Niet heel geslaagde uitgave van een verder wel vermakelijke serie.

Bedenkers: Adam Horowitz, Edward Kitsis | Cast: Jennifer Morrison (Emma Swan), Ginnifer Goodwin (Mary Margaret Blanchard), Lana Parrilla (Regina Mills), Josh Dallas (David Nolan), Jared Gilmore (Henry Mills) | Jaren: 2011 "“ heden | TV-release: Net 5, ABC

Once Upon a Time is een populaire fantasy serie van het Amerikaanse kanaal ABC, die al eens leidde tot een spin-off. Centraal staan de avonturen van de inwoners van het fictieve dorpje Storybrooke; allemaal zijn het sprookjesfiguren, die naar de echte wereld getransporteerd worden. Hun pogingen terug te komen in de fantasiewereld staan centraal.

De kijkcijfers van de serie waren vanaf het begin sterk. Het eerste seizoen trok gemiddeld maar liefst 11,7 miljoen kijkers naar ABC en dat is niet misselijk. Tegen de tijd dat het derde seizoen, dat nu op Dvd te krijgen valt, voorbij was, waren de gemiddelde kijkcijfers teruggezakt naar 9,38 miljoen. Toch maakt de serie met het vierde seizoen dat nu bezig is, een kleine opleving door.

Dit seizoen staat er meer op het spel dan ooit, na een nipte ontsnapping uit de nachtmerrie van Neverland en Peter Pan. Een jaar na hun wonderbaarlijke avontuur wonen Emma en Henry in New York zonder zich bewust te zijn van hun verleden "“ totdat Captain Hook opduikt en Emma's geheugen een duwtje geeft met een magisch drankje. De "Verlosser" wordt opnieuw teruggeroepen naar Storybrooke wanneer een legendarische boosdoenster in vermomming arriveert om het dorp te vervloeken en op een verschrikkelijke manier wraak te nemen. Nu Regina en Emma samenwerken is de toon gezet voor een heldhaftige confrontatie tussen de Evil Queen en de Wicked Witch of the West!



DVD: Once Upon a Time seizoen 3 | Duur: 15 uur | Release: februari 2014 | Video: 16:9 (1.78:1) | Audio: Engels, Frans, Duits Dolby Digital 5.1 | Ondertiteling: Nederlands, Frans, Duits, Engels Discs: 6 x DVD | EAN: 8717418429010 | Met dank aan: ABC Studios

De uitgave van het derde seizoen van Once Upon a Time is standaard Dvd-hoes, met voorop de kenmerkende appel van Sneeuwwitje en de boze heks, die je aan lijkt te kijken. Op de achterkant vind je verder een uitgebreide synopsis en beelden van de helden van het verhaal. Ook zie je informatie over de extra's en technische details. Maak je de hoes open, zie je zes zeer kale schijven. Allemaal zijn ze geheel grijs en bevatten ze enkel informatie over de afleveringen die je erop aantreft.

De beeldkwaliteit van dit derde seizoen is prima. De visuele effecten zijn niet heel mooi en soms zie je ook dat mensen voor een green screen staan. Maar afgezien daarvan, zie je vooral levensechte kleuren en bij vlagen toch nog redelijk mooi gestileerde shots. De audio is verder niet mooi gebalanceerd in deze uitgave. Dialoog wordt op sommige momenten overstemd door geluiden die in de omgeving klinken en dat is jammer, want de hoes is op zichzelf erg mooi.

Extra's
Op de uitgave tref je ongeveer veertig minuten aan extra's aan. Allereerst zijn er audiocommentaren voor vier van de afleveringen, waarbij scenaristen vertellen over hun respectievelijke afleveringen. Verder wordt er in een extrra ingegaan op de schurken van de serie en draait een andere featurette om Ariel.

Al met al zijn het leuke toevoegingen aan een verder niet heel bijzondere Dvd-uitgave. Het gebrek aan hoogstaande visuele effecten en een mooie audiobalans, worden toch wel een beetje goed gemaakt door de extra's, die vaak leuk zijn om naar te kijken.



Vierde seizoen
Once Upon a Time is ondertussen bezig met uitzendingen van het vierde seizoen. De ontvangst daarvan is, getuige RottenTomatoes redelijk positief. 64 procent van de critici is positief: "De toevoeging van een Frozen subplot lijkt vooral op marketing, maar Once Upon a Time seizoen 4 is goed en voegt meer lagen toe aan een toch al complex verhaal."
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Trailer zesde seizoen 'Community'
Series / Trailer

Trailer zesde seizoen 'Community'

De Age of Yahoo gaat beginnen...



Hierboven de trailer voor het zesde seizoen van de komedieserie Community. Het dertien afleveringen tellende seizoen zal op 17 maart van start gaan, de laatste uitzending vindt plaats op 2 juni. In de trailer wordt er niet alleen gespot met Marvel-film Avengers: Age of Ultron, maar ook met reeds vertrokken castleden.

Veel is er nog niet bekend over het zesde seizoen. Rollen worden gespeeld door Joel McHale, Gillian Jacobs, Alison Brie, Danny Pudi, Jim Rash en Ken Jeong. Verder zijn er rollen voor nieuwkomers Paget Brewster en Keith David.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Recap: 'Better Call Saul' aflevering 5 - Alpine Shepherd Boy
Recensie

Recap: 'Better Call Saul' aflevering 5 - Alpine Shepherd Boy

Wordt Jimmy McGill weer Slippin' Jimmy?

Wat vooraf ging

We zijn alweer toe aan de vijfde aflevering van AMC-serie Better Call Saul. Het beeld dat we krijgen van Jimmy McGill (Bob Odenkirk) is dat van een weinig succesvolle advocaat, die uit alle macht probeert op het rechte pad te blijven. Maar daar niet heel goed in is en steeds weer kansen krijgt om er van af te wijken. Vooral zijn broer Chuck (Michael McKean) lijkt hem daarvan te weerhouden.

Lees hier onze recap van aflevering 3, Nacho
Lees hier onze recap van aflevering 4, Hero
Lees hier onze recap van aflevering 5, Alpine Shepherd Boy
Lees hier onze recap van aflevering 6, Five-O
Lees hier onze recap van aflevering 7, Bingo
Lees hier onze recap van aflevering 8, RICO
Lees hier onze recap van aflevering 9, Pimento
Lees hier onze recap van aflevering 10, Marco



AFLEVERING 5: Alpine Shepherd Boy

De vorige afleveringen van Better Call Saul gingen allemaal van start met een flashback of flashforward, maar van dit patroon wordt nu voor het eerst afgeweken. Het verhaal wordt ditmaal direct na de gebeurtenissen in Hero opgepikt en we zien hoe de politie aanklopt bij Chuck, om hem te vragen naar de krant die hij stal van zijn overbuurvrouw. De aanvaring met de politie verloopt niet heel positief en de nasleep daarvan vormt het belangrijkste plotpunt van de aflevering.

Jimmy treffen we vervolgens aan, als hij langs gaat bij de eerste klanten die hij opgepikt heeft na het incident met het billboard. Hij schrikt er niet voor terug om akkoord te gaan met bizarre zaken, zoals een man die een eigen land wil oprichten en een man met een hele foute manier om z'n kinderen zindelijk te maken.

Maar Jimmy is nog altijd een zachtaardige man. Dat blijkt wel als we hem in een erg aandoenlijke scène de nagels van Kim (Rhea Seehorn) zien lakken. Vervolgens gaan de twee naar het ziekenhuis, waar Chuck is opgenomen. Bij aankomst probeert Jimmy zoveel mogelijk van de elektrische apparatuur uit te schakelen, tot scepticisme van de behandelend arts, die zelfs aantoont dat er geen sprake is van een elektroallergie.

Toch blijft Jimmy zijn broer steunen en dat laat zien dat hij nog altijd niet Saul Goodman is. Als Chuck dan eindelijk thuis komt, hebben de twee het over het billboard. Jimmy zegt dat het een eenmalig iets was en dat hij echt niet "Slippin' Jimmy" zal worden. Het billboard was nodig om de bal rollende te krijgen en Chuck gunt hem het voordeel van de twijfel.

Jimmy geeft zelfs aan zich te willen richten op ouderenrecht en dat vindt Chuck een goed plan. Vervolgens zien we Jimmy kort in een bejaardentehuis en rijdt hij naar zijn werk, waar Mike (Jonathan Banks) nog altijd parkeerwachter is. En dan krijgen we een cadeautje, in ruil voor het ontbreken van een flashback of flashforward. Nu is er een blik op het leven van Mike, dat Jimmy uiteindelijk misschien wel leidt naar een leven van misdadigheid. Mike volgt een vrouw (zijn dochter?) en hangt thuis voor de televisie, tot oud-collega's langskomen.

Daarmee is de aflevering alweer voorbij. Waar de vorige aflevering qua opbouw van personages misschien wel de beste tot nu toe was, kan dat eigenlijk niet gezegd worden van Alpine Shepherg Boy. Niet dat het een slechte aflevering was, maar de nieuwigheid lijkt er nu een beetje vanaf te zijn. Toch lijkt het erop dat het verhaal de komende aflevering weer in hyperdrive schiet en dat schept grote verwachtingen.



Nog wat citaten:

"Meet Tony the Toilet Buddy."
"Fill me up Chandler, put it in me."
"Some of the wealthier Pacific Rim nations will love it, those crazy bastards."
"Need a will, call McGill"

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix prikt premièredata 'Orange is the New Black' en 'Sense8'
Series / Nieuws

Netflix prikt premièredata 'Orange is the New Black' en 'Sense8'

Ook Between en Wet Hot American Summer krijgen een premièredatum.

Netflix heeft de premièredata voor een reeks van vier series bekend gemaakt. Het betreft de series Between, Sense8, Orange is the New Black en Wet Hot American Summer: First Day of Camp.

Between "“ Mei 2015
Draait om Wiley Day de zwangere dochter van een priester, die in het kleine stadje Pretty Lake woont. Daar heerst een ziekte die iedereen boven de 21 als slachtoffer maakt. De hoofdrol is voor Jennette McCurdy en de serie si bedacht door Michael McGowan. Het eerste seizoen zal zes afleveringen van één uur krijgen.

Sense8 "“ 5 juni
De serie is bedacht door de Wachowski's en krijgt tien afleveringen. Centraal staat een groep mensen van over de hele wereld, die door een plotseling gebeurtenis een mentale en emotionele connectie met elkaar krijgen.

Orange is the New Black seizoen 3 "“ 12 juni
Draait om het personage Piper Chapman, gespeeld door Taylor Schilling, dat de gevangenis in moet. De serie is alweer toe aan het derde seizoen, dat dertien afleveringen zal krijgen.

Wet Hot American Summer: First Day of Camp "“ 17 juli
De achtdelige serie speelt zich af tijdens de eerste dag van een fictief Joods zomerkamp in 1981. Daar gaat meteen een heleboel mis. Voorloper op de film 'Wet Hot American Summer'.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Vier nieuwe posters 'Penny Dreadful'
Series / Posters

Vier nieuwe posters 'Penny Dreadful'

Vanessa laat een bloederig spoor achter in de sneeuw.

Er zijn vier nieuwe posters vrijgegeven voor het tweede seizoen van Showtime serie Penny Dreadful. Eentje is een algemene poster, die laat zien hoe Eva Greens Vanessa een bloederig spoor achterlaat in de sneeuw. Op één van de drie andere posters zien we ook een beeld van Vanessa en verder zijn er twee posters van Josh Hartnetts Ethan.









In het tweede seizoen moeten Ethan en Vanessa, vergezeld door Sir Malcolm (Timothy Dalton), Dr. Frankenstein (Harry Treadaway) en Sembene (Danny Sapani) zich verenigen om de duistere krachten te verjagen die hen dreigen te vernietigen. Ondertussen vechten Dorian Gray (Reeve Carney), the Creature (Rory Kinnear) en Brona (Billie Piper) allemaal een eigen strijd. De slechterik wordt dit seizoen gespeeld door Helen McCrory, een personage dat de naam madame Kali draagt.

De uitzendingen van het nieuwe seizoen gaan op 26 april van start.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.