search
Waarom zoveel 'Friends'-acteurs ontslagen werden

Waarom zoveel 'Friends'-acteurs ontslagen werden

Courteney Cox legt uit waarom het zo moeilijk was om een grote rol bij Friends te bemachtigen.

Jim Pedd
Friends-actrice Courteney Cox liet weten waarom zoveel gaststerren van de sitcom ontslagen werden bij de serie. Vrijwel niemand bleef heel lang hangen.

De serie Friends liep tien seizoenen en telde uiteindelijk 235 afleveringen. De serie kende heel wat hoogtepunten en dieptepunten, van bijvoorbeeld alcoholmisbruik tot ruzie over het salaris. Maar Friends eindigde met een hoogtepunt waar de cast gelukkig op terug kijkt.

Friends-ontslag
Helaas had niet iedereen bij Friends een geweldige en grote rol. Actrice Courteney Cox vertelde tijdens een recent interview over hoe het was voor iemand om een gastrol te spelen in de serie.

Woensdag blijkt de dag te zijn waarop nieuwe rekruten erachter kwamen of ze te zien zouden zijn in een aflevering of niet. Voor beroemdheden met een gastrol was dit allemaal niet zo moeilijk, maar onbekende acteurs bleken vaak risico te lopen.

Cox legde uit:

"Dus bij Friends hebben we vooropgesteld op woensdagen ons moment waarop we alles nog eens doorlopen. Of dat deden we. Ik hou ervan hoe ik nog altijd aan de serie meewerk, al is het 15 tot 20 jaar geleden. Als we alles doorlopen op woensdag, worden altijd veel mensen ontslagen. Dus ook echt vrienden van mij. Het voelde altijd heel erg, want ze hadden hooguit 1 kans op een repetitie. Maar op woensdag kwam dan het netwerk langs en was het gedaan. Dan stuurde ik bloemen, of zou ik ze bellen. Ik voelde mij altijd wel schuldig, maar het klinkt heel stom."Aanbevolen artikelen