'The Lord of the Rings' en 'The Wheel of Time' hebben een groot probleem

'The Lord of the Rings' heeft een groot probleem

Fans vinden dat de kostuums van de twee fantasyseries van Prime Video er wel heel goedkoop uitzien.

Jim Pedd, 7 maart 2022 11:05

Amazon Studios heeft het de afgelopen jaren druk gehad met ontwikkelen van nieuwe originele content voor Prime Video. Er is met name veel tijd en geld gaan zitten in twee grootse fantasyseries: The Wheel of Time en The Lord of the Rings: The Rings of Power.
De serie The Wheel of Time bleek tot nu toe al een groot succes voor Prime Video. En de verwachting is dat ook The Lord of the Rings: The Rings of Power een succe sowrdt; misschien wel groter dan die andere fantasyserie. Maar fans hebben forse kritiek op de twee shows.

Goedkope sets en kostuums
The Wheel of Time had een goede cast en echt goede momenten qua verhaal. Zelfs de special effects waren bij vlagen erg goed. Maar zowel de sets als de kostuums vielen wat tegen. Rings of Power lijkt een soortgelijk probleem te hebben.

Fans vonden de sets bij The Wheel of Time met name niet goed uitzien. De kostuums van de Aes Sedai en Seanchan zagen er tof uit, maar de sets zagen er te nieuw uit om "bestaan" te hebben in die werelden. Emond's Field is een goed voorbeeld; een dorpje dat ergens in de bossen ligt. Maar wel een dorpje dat er net nieuw uit ziet, zonder vuil of mos of bladeren.

Bij The Rings of Power zien de kostuums er wel heel opvallend uit. Niet alleen zie je vaak op de kostuums (die we zagen op foto's en de trailer) de naden zitten, ook zien ze er te nieuw uit.

Daarmee lijkt het erop dat Prime Video meer aandacht had moeten steken in hoe doorleefd de werelden eruit zien. The Wheel of Time seizoen 1 zie je nu op Prime Video. The Lord of the Rings: The Rings of Power is vanaf 2 september te zien.
Bron: CBR

Lees meer over: Amazon, Prime Video, kostuum, budget, The Lord of the Rings The Rings of Power, The Wheel of TIme

Populair nieuws