Onder deze voorwaarde besloot Bob Odenkirk aan 'Better Call Saul' mee te doen

Dit zegt Bob Odenkirk over 'Better Call Saul'

Bob Odenkirk wilde graag aan Better Call Saul meewerken, maar enkel onder een bepaalde voorwaarde.

Niels Arts, 7 maart 2022 14:08

In een recent interview heeft Better Call Saul-ster Bob Odenkirk onthuld wat hij als eerste zei tegen de makers van de serie toen ze hem vroegen om terug te keren voor de spin-off. En het is waarschijnlijk niet wat je denkt!
Enkele jaren geleden werd Bob Odenkirk door Breaking Bad-makers Vince Gilligan en Peter Gould gevraagd om terug te keren als Saul Goodman in een eigen spin-off serie. Odenkirk was meteen geïnteresseerd, maar de acteur had ook zo zijn ideeën over hoe zijn personage geschreven moest worden. Hij was echter bang dat het de schrijvers zou beledigen:

"Het eerste wat ik zei tegen Peter en Vince is dat je hem sympathiek moet maken als je een serie over hem wil schrijven, want ik denk niet dat hij sympathiek was. Ik dacht dat ze beledigd zouden zijn omdat ik wist dat ze het personage leuk vonden, maar dat waren ze niet. Ze begrepen wat ik bedoelde. Ik begon hem steeds leuker te vinden toen ik begon."

In Breaking Bad zagen we Saul Goodman vooral als hulpje voor Walter White, in diens pogingen om zijn illegale bezigheden in de drugswereld geheim te houden.

Het zesde en laatste seizoen van Better Call Saul is meermaals uitgesteld. Eerst vanwege de coronacrisis, daarna vanwege de hartaanval die Bob Odenkirk tijdens het filmen ervaarde. Nu staat de releasedatum vast en is het moment dichterbij dan ooit: de eerste helft van het laatste seizoen begint 18 april op Netflix.

Bron: Screen Rant

Lees meer over: Better Call Saul, Bob Odenkirk, Saul Goodman, Breaking Bad

Informatie over de serie: Better Call Saul

Populair nieuws