'Star Wars'-serie 'Obi-Wan Kenobi'- onthult zijn eerste trailer

Eerste trailer Star Wars-serie 'Obi-Wan Kenobi'

De legendarische Jedi Obi-Wan Kenobi krijgt zijn eerste trailer voor de Disney+ serie.

Jim Pedd, 9 maart 2022 om 19:48

*** Let op dit bericht bevat mogelijk spoilers ***

Eindelijk is er dan de trailer voor Obi-Wan Kenobi. Fans hadden hem maanden geleden al verwacht, maar toen kregen we enkel een sizzle reel. En tijdens de Super Bowl was er zelfs helemaal niets nieuws voor de serie, waar fans natuurlijk helemaal niet blij mee waren. Gelukkig kunnen ze nu dan eindelijk de trailer zien.
Het project rond Obi-Wan Kenobi werd oorspronkelijk geschreven als een film, met schrijver Hossein Amini en regisseur Stephen Daldry. Maar na het floppen van de film Solo: A Star Wars Story in 2018 werd besloten er maar een serie van te maken. Die werd in augustus 2019 officieel aangekondigd en in die tijd huurde men ook regisseur Deborah Chow in.

Obi-Wan Kenobi-serie
Helaas liep lang niet alles goed met de Obi-Wan Kenobi-serie. Zo bleken Disney en Lucasfilm niet tevreden met de scenario's en werd besloten om de serie voor onbepaalde tijd 'on hold' te zetten. Pas na het nodige werk van Joby Harold werd het gefikst en kon de serie van start. In mei 2021 begonnen de opnames, die in september dat jaar afgerond werden.

De show Obi-Wan Kenobi pikt de draad tien jaar na Star Wars: Revenge of the Sith op en laat Obi-Wan zien die waakt over Luke Skywalker op woestijnplaneet Tatooine. Het personage gaat op een groots avontuur, waarbij hij onder meer tegenover Darth Vader komt te staan en te maken heeft met verschillende Inquisitors, krachtige Jedi-jagers.

Hieronder de trailer voor de zes afleveringen tellende serie. Vanaf 25 mei debuteert elke week een nieuwe aflevering op Disney+:

Lees meer over: Obi Wan Kenobi, Star Wars, Disney Plus, Ewan McGregor, Hayden Christensen, trailer

Populair nieuws