search
'The Lord of the Rings: The Rings of Power' maakt 'Game of Thrones' klein

'The Lord of the Rings: The Rings of Power' maakt 'Game of Thrones' klein

The Lord of the Rings: The Rings of Power heeft een verhaal dat zich over duizenden jaren afspeelt.

Jim Pedd
De gigantische tijdlijn van The Lord of the Rings: The Rings of Power maakt dat fantasyseries als Game of Thrones klein aan gaan voelen.[b]

Amazon zocht in 2017 naar een franchise die van een soortgelijk niveau kon zijn als Game of Thrones. Het leidde tot het kopen van de televisierechten op de The Lord of the Rings-boeken van J.R.R. Tolkien. In september 2022 gaat de serie van start, met een budget dat zo hoog is dat rivalen het bij lange na niet kunnen evenaren.

[b]The Lord of the Rings: The Rings of Power-verhaal

Niet alleen qua budget wint The Lord of the Rings: The Rings of Power het van zijn concurrent, maar ook qua tijdlijn.

Game of Thrones neemt tussen seizoen 1 en 8 slechts een relatief korte tijd in beslag. Tussen het moment dat King Robert Baratheon aankomt in Winterfell en de kroning van Bran Stark, zijn er zeven jaar verstreken. En de prequel House of the Dragon speelt zich weer tweehonderd jaar daarvoor af.

The Lord of the Rings: The Rings of Power draait juist om het smeden van de twintig toverringen door Sauron en de elf Celebrimbor. Dat speelt zich af rond het jaar 1.500 van de Tweede Era van Midden-Aarde. Dat leidt uiteindelijk tot een lange oorlog tussen de rassen van Midden-Aarde en de legers van Mordor, wat culmineert in de Last Alliance of Elves and Men waarbij Isildur de Ring van Saurons hand afhakt. Dat is meer dan tweeduizend jaar later.

Maar dat niet alleen. The Lord of the Rings: The Rings of Power laat bijvoorbeeld ook de gebeurtenissen in NĂºmenor en het verzinken van dat mensenrijk zien. Zo zijn er meer grote gebeurtenissen die zich in de Eerste Era afspelen, en dat is weer duizenden jaren eerder dan het smeden van de Ring.Aanbevolen artikelen