'Star Trek: Discovery' gaat hiermee door in seizoen 5

'Star Trek: Discovery' gaat hiermee door in S5

Star Trek: Discovery zet een deel van de goede trend door met het komende seizoen.

Jim Pedd, 19 maart 2022 08:37

*** Let op dit bericht bevat mogelijk spoilers ***

Seizoen 5 van Star Trek: Discovery combineert oude en nieuwe elementen van de franchise. Het vierde seizoen is pas net afgerond op streamingdienst Paramount+.
De serie Star Trek: Discovery is de vlaggenschipserie van Paramount+ en de Star Trek-franchise als geheel. Centraal staat (inmiddels) Captain Michael Burnham, een mens die opgevoed is op de planeet Vulcan en adoptiezus van Spock is.

Star Trek: Discovery
De show Star Trek: Discovery opent tien jaar voor de eerste Trek-serie en is een behoorlijk interessante. Zo zien we Burnham beginnen als wetenschapper aan boord van de USS Discovery en verwordt ze uiteindelijk tot de kapitein van het schip, dat op dat moment helemaal naar de 32ste eeuw gesprongen is.

Producent en regisseur Olatunde Osunsanmi onthulde de grotere strategie voor seizoen 5 van Star Trek: Discovery. De show zal heel wat nieuwe dingen laten zien:

"Wat ik je kan zeggen is dat we terug in de tijd gaan, om verder naar de toekomst te reizen. Er is een oude versie van Star Trek die bestaat. En deze nieuwe versie van Alex bevat nog steeds veel van waar we van houden in Trek. Maar ook veel nieuws, nieuwe thema's, nieuwe processen en nieuwe manieren waarop het verhaal verteld wordt. En dat omvat ook Burnham als personage en de dingen die zijn als kapitein doet."
Bron: Screen Rant

Lees meer over: Star Trek Discovery, Star Trek, Paramount Plus, Sonequa Martin Green

Populair nieuws