Baby Yoda moet een schurk worden in 'The Mandalorian'

Baby Yoda moet schurk worden in The Mandalorian

Star Wars heeft sowieso de grondvesten gelegd voor een duistere draai voor de kleine Grogu.

Jim Pedd, 31 maart 2022 17:11

*** Let op dit bericht bevat mogelijk spoilers ***

De serie The Mandalorian lanceerde het Star Wars-universum op Disney+ en deed dat met groot succes. Niet alleen door Din Djarin, maar ook door de kleine Grogu. Maar waar die kleine Grogu heel lief overkomt, zou er iets duisters in 't kleine 50-jarige wezentje kunnen schuilen.
In The Book of Boba Fett zien we wat beelden van de training van Grogu bij Luke Skywalker. Daar heeft Din Djarin een uitgebreid gesprek met Ahsoka Tano over verbintenissen tussen verschillende wezens. Volgens Ahsoka zou Grogu, als hij zijn goede vriend ziet, het alleen maar moeilijker vinden om zijn training voort te zetten.

Grogu als schurk?
Din Djarin raakt duidelijk overtuigd door het verhaal van Ahsoka, want hij besluit te vertrekken zonder zijn maatje even te zien. Op een zeker moment twijfelt Luke of Grogu wel echt de training wil voortzetten.

Ahsoka merkt daarbij op dat Grogu "zo veel op jouw vader" lijkt. Dat is pas een waarschuwing! Want Anakin draaide van het licht naar het duister. En dat nadat er heel wat onschuldige mensen in zijn omgeving om het leven kwamen. Zou dat dan ook de toekomst zijn voor Grogu?

Luke bood hem een leven van vrede, rust en compassie, maar Grogu koos er bewust voor om met Din Djarin op het pad van geweld te gaan. Immers is Din Djarin premiejager en leidt dat echt niet alleen maar tot vrede en rust.

Mocht Star Wars hiervoor kiezen, dan doet men iets dat zo gedurfd is dat het hele verhaal van Din Djarin ook een heel nieuwe en andere lading krijgt. Het zou zelfs de grootste onthulling in de franchise zijn sinds het moment dat Darth Vader onthulde de vader van Luke Skywalker te zijn!
Bron: Collider

Lees meer over: The Mandalorian, Grogu, Baby Yoda, Star Wars, Disney Plus

Populair nieuws