HBO Max en Discovery Plus gaan samen

HBO Max en Discovery Plus gaan samen

De twee streamingdiensten worden straks gecombineerd om tot 1 dienst te komen.

Jim Pedd, 15 maart 2022 om 09:50

Er wordt al enige tijd gewerkt aan een fusie van WarnerMedia en Discovery. Nu blijkt dat de streamingdiensten van de twee bedrijven, die momenteel nog los van elkaar staan, straks gecombineerd worden.
Disney kiest er momenteel bewust voor op Disney+ en Hulu, waar het eigenaar van is, als twee losse streamingdiensten aan te bieden in de Verenigde Staten. Daar kan je er wel voor kiezen om de abonnementen samen te voegen. Hier in Nederland hebben we dat niet. Hoe dan ook kiezen WarnerMedia en Discovery ervoor het anders aan te vliegen.

HBO Max wordt groter
Discovery CFO Gunnar Wiedenfels kondigde het nieuws aan. Hij liet maandag weten dat het gecombineerde product meer aanbod moet genereren voor de consument en met de breedte van het aanbod "fenomenaal" gaat zijn.

Maar tegelijk vliegen de bedrijven het allemaal heel voorzichtig aan. Dat komt vooral omdat het moeilijk is om twee gigantische streamingdiensten, met een gezamenlijk aantal van 100 miljoen abonnees, samen te voegen.

Het zou goed kunnen dat er een tijdelijke mogelijkheid komt om de twee abonnementen te combineren. "Maar we willen het platform graag samenvoegen en harmoniseren. Bouwen aan één sterk, sterk gecombineerd platform, maar dat kost even wat tijd."

HBO Max is sinds vorige week in Nederland te krijgen.

Bron: ComicBook

Lees meer over: HBO Max, Discovery Plus, streaming

Populair nieuws