search
Slecht nieuws voor fans van 'New Amsterdam'
Series / Nieuws

Slecht nieuws voor fans van 'New Amsterdam'

Het einde voor de populaire ziekenhuisserie lijkt jammer genoeg in zicht te zijn...

Geoffrey Ketels
Fans van ziekenhuisseries hebben er met New Amsterdam jarenlang een leuke serie bij gehad om te bekijken. Jammer genoeg is er voor de fans van de reeks nu slecht nieuws. Het einde lijkt namelijk in zicht.

In de Verenigde Staten wordt op moment van schrijven het vierde seizoen uitgezonden van New Amsterdam. Dat seizoen bestaat uit 22 afleveringen. In 2020 ontving de reeks nog een verlenging met drie seizoenen. Hieronder valt ook het vijfde seizoen. Dit seizoen wordt echter het laatste.

Dalende kijkcijfers
We kunnen bezwaarlijk zeggen dat de populariteit van New Amsterdam drastisch afneemt. In de Verenigde Staten is de reeks nog altijd razend populair, maar toch kennen de kijkcijfers een kleine terugval. Het zijn echter niet zozeer de kijkcijfers, maar vooral de kosten die ervoor zorgen dat de reeks wordt afgevoerd.

In Nederland is het mogelijk om de eerste twee seizoenen te bekijken op niet alleen streamingdienst Netflix, maar ook bij Videoland. Ondertussen is op Videoland ook het derde seizoen verschenen. Wanneer het vierde seizoen er in Nederland aan zit te komen is nog niet bekend. De seizoenfinale wordt in Amerika uitgezonden op 24 mei van dit jaar.

Ondanks het feit dat er dus een einde komt aan de ziekenhuisserie hebben we hier in Nederland toch nog twee seizoenen om naar uit te kijken.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen