search
Vierde seizoen van Deense hitserie 'Borgen' binnenkort te streamen
Series / Nieuws

Vierde seizoen van Deense hitserie 'Borgen' binnenkort te streamen

In de Scandinavische landen verschijnt het vierde seizoen al op 14 april, maar wij moeten iets langer wachten...

Geoffrey Ketels
Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Scandinavische series hebben tegenwoordig met recht en rede heel wat fans. Eén van de populairste Scandinavische series van de voorbije jaren is ongetwijfeld Borgen. Wel, het vierde seizoen van deze reeks is binnenkort te streamen!

Netflix-abonnees in Scandinavische landen kunnen reeds aan de slag gaan met het vierde seizoen op 14 april van dit jaar. Voor abonnees buiten deze landen geldt echter dat ze nog even wat langer geduld moeten koesteren. Zij moeten dan ook geduld hebben tot in juni.

Borgen wordt sinds jaar en dag bestempeld als één van de beste Deense series ooit gemaakt. Niet alleen binnen Scandinavië, maar wereldwijd werd de reeks een groot succes toen streamingdienst Netflix er in september 2020 voor koos om ze aan haar aanbod toe te voegen.

Vrouwelijke premier
In het bijzonder laat de serie Borgen ons kennismaken met de eerste vrouwelijke premier van Denemarken, namelijk Birgitte Nyborg. In de reeks wordt al snel duidelijk dat de vele jaren van premierschap hun tol hebben geëist.

Het vierde seizoen zal onder meer de reis belichten van Katrine Fønsmark. Na enige tijd Brigittes hoofd van pers te zijn geweest keert ze terug in de journalistiek. Ze kan daarbij aan de slag gaan als hoofd van de nieuwsafdeling van een groot, landelijk televisiestation.

In ieder geval, kijk jij ook al uit naar het verschijnen van het vierde seizoen van de serie Borgen? Dan is het mogelijk om dat vierde seizoen te bekijken op streamingdienst Netflix vanaf 2 juni 2022!
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen