search
'Obi-Wan Kenobi' verving cruciaal castlid
Series / Nieuws

'Obi-Wan Kenobi' verving cruciaal castlid

Obi-Wan Kenobi bevat ook Luke Skywalker, maar de acteur werd vervangen.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Een nieuw bericht laat zien dat er een 'creatieve verandering' plaatsvond rond Obi-Wan Kenobi en de kindacteur die een jonge Luke Skywalker speelde in die Star Wars-serie.

Lucasfilm besloot in 2020 om schrijver Hossein Amini te vervangen door Joby Harold, die het complete script voor de zes afleveringen moest herschrijven. Nu volgen we in elk geval een gedesillusioneerde Obi-Wan Kenobi tijdens zijn ballingschap op Tatooine.

Obi-Wan Kenobi
Tijdens dat ballingschap waakt de Jedi over een tienjarige Luke, om hem te beschermen tegen de Jedi-jagende Inquisitors en de Sith Lord-vader van het kereltje: Darth Vader, de gevallen Anakin Skywalker.

De jonge Luke Skywalker wordt in Obi-Wan Kenobi gespeeld door Grant Feely. The Hollywood Reporter meldt nu dat Lucasfilm eigenlijk een andere acteur had gecast, maar besloot hem te vervangen. Er was geen materiaal opgenomen met de naamloze acteur.

Feely zag je al kort voorbij komen in de trailer die voor Obi-Wan Kenobi werd vrijgegeven op 9 maart. Hij is de nieuwste in een lange reeks acteurs die de rol speelden. Zo was Mark Hamill de eerste Luke, opgevolgd door Aidan Barton als pasgeboren Luke. En Max Lloyd-Jones en Graham Hamilton speelden hem ook.

Obi-Wan Kenobi zie je eind mei op Disney+.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen