search
Meerdere 'Star Trek'-series krijgen nieuw seizoen!

Meerdere 'Star Trek'-series krijgen nieuw seizoen!

Star Trek is voorlopig here to stay en dat blijkt vandaag maar weer.

Jim Pedd
Afgelopen dinsdag kondigde Paramount+ aan dat drie Star Trek-series nieuwe seizoenen krijgen: Star Trek: Discovery, Star Trek: Lower Decks en Star Trek: Strange New Worlds.

Star Trek: Discovery krijgt een tien afleveringen tellend vijfde seizoen. Die serie bevindt zich nu middenin de uitzendingen van het vierde seizoen, maar is even met pauze en hervat op 10 februari te uitzendingen. Voor Star Trek: Lower Decks geldt dat er een tien afleveringen tellend vierde seizoen besteld is, al moet de serie nog beginnen aan z'n derde reeks. Spin-off serie Star Trek: Strange New Worlds krijgt verder nog een tien afleveringen tellend tweede seizoen en debuteert in mei z'n eerste aflevering.

Star Trek-franchise
Daarmee is de Star Trek-franchise groter dan ooit en gek is dat niet, want voor Paramount+ is de franchise het voornaamste verkoopargument.

"Vier jaar geleden beloofden we dat we Star Trek zouden laten uitgroeien tot iets dat nooit eerder gezien is. En dankzij het ongelofelijk harde werk van onze vele getalenteerde showrunners, schrijvers en regisseurs en de buitengewone ondersteuning van CBS Studios en Paramount+, houden wij ons aan die belofte," aldus Alex Kurtzman als franchisebaas in een statement.

"Nu onze huidige series klaar staan voor de toekomst, kunnen we verder werken aan de toekomst van de volgende fase van Trek."Aanbevolen artikelen