'Star Trek'-franchise krijgt opmerkelijke uitbreiding

Opmerkelijke uitbreiding 'Star Trek'-franchise

Star Trek wordt eigenlijk uitgebreid met Rick and Morty, een show die zich in hetzelfde universum afspeelt.

Jim Pedd, 20 maart 2022 12:32

Rick And Morty heeft wat vrij vreemde crossovers gehad in het verleden. Een daarvan was bijvoorbeeld het moment waarop de Adult Swim-personages te zien waren voor Lebron James en het Tune Squad in de nieuwe Space Jam-film. Maar nu blijkt dat de franchise bestaat in een heel ander universum.
Een recente easter egg laat zien dat Rick And Morty in hetzelfde universum bestaat als de Star Trek-series. Dat blijkt uit een recente aflevering van Star Trek: Picard.

Rick And Morty en Star Trek
De huidige verhaallijn van Star Trek: Picard draait erom dat Jean-Luc Picard een almachtig wezen tegen het lijf loopt: Q. Dat direct na een dodelijke aanvaring met de Borg.

Picard en zijn crew komen daarop in een heel andere realiteit terecht, waarin de mensheid de sterren heeft overgenomen met grof geweld. In de tweede aflevering heeft Rios een ongeluk met de teleporter en belandt daardoor in een ziekenhuis. Dat moment horen we een moeder haar kind vertellen dat het niet Rick And Morty mag kijken.

Dat bevestigt dat de Adult Swim-serie bestaat in het verleden binnen het universum van Star Trek!

Waarmee er ook weer een nieuwe crossover is in die franchise. Want in het verleden hebben we heel wat verschillende Star Trek-crossovers gezien, bijvoorbeeld met de X-Men, Doctor Who, Green Lantern en zelfs de Planet of the Apes.
Bron: ComicBook

Lees meer over: Star Trek, Rick and Morty, universum

Aanbevolen artikelen

Laatste nieuws