search
Arrowverse bestaat alleen maar dankzij deze enorme flop

Arrowverse bestaat alleen maar dankzij deze enorme flop

Het Arrowverse bestaat doordat de film Green Lantern een gigantische flop bleek.

Jim Pedd
Greg Berlanti, bedenker en schepper van het populaire Arrowverse, laat weten dat de franchise eigenlijk alleen maar voortkwam uit het floppen van de film Green Lantern.

Berlanti mocht die film schrijven en regisseren voor Warner Bros. en werd daarvoor in 2007 aangesteld. In februari 2009 was hij niet meer betrokken, en naar eigen zeggen had hij helemaal niets te maken met het eindproduct. Tegelijk stond zijn naam nog altijd wel op het project als scenarioschrijver.

Het Arrowverse bouwen
In 2012 tekende Berlanti voor een andere DC-held: Green Arrow. Hij ontwikkelde wat later de succesvolle The CW-serie Arrow zou worden. Dat succes leidde tot een hele reeks andere series, waaronder The Flash, Supergirl en Legends of Tomorrow.

Al die series spelen zich in hetzelfde universum en maken geregeld een crossover. Berlanti hielp ze ontwikkelen en maakt nu bijvoorbeeld ook een DC-project voor Jensen Ackles.

Tijdens een interview met The Hollywood Reporter vertelde Berlanti dat hij dankzij het werken aan de film Green Lantern de juiste mensen leerde kennen, met wie hij later weer Arrow maakte. En nu is de cirkel ook rond:

"We werken op dit moment aan een Green Lantern-serie voor HBO Max, dus de cirkel is rond. De film introduceerde mij aan meer mensen bij DC, wat leidde tot Arrow. Dus hoewel het hartverscheurend was om aan de film te werken, leidde het tot mooie dingen in de series."Aanbevolen artikelen