search
J.J. Abrams maakt Netflix-serie over legendarische band U2
Series / Nieuws

J.J. Abrams maakt Netflix-serie over legendarische band U2

De scenarist achter o.a. biopics The Theory of Everything en Bohemian Rhapsody werkt momenteel aan het script.

Het verhaal achter de iconische rockband U2 wordt verfilmd als een Netflix-serie, aldus The Hollywood Reporter. De streamingdienst zal de serie in samenwerking met J.J. Abrams en zijn productiemaatschappij Bad Robot Productions maken.

De serie draagt momenteel nog geen titel en is in de vroegste fase van ontwikkeling. Het script wordt momenteel geschreven door Anthony McCarten, die dat eerder ook deed voor biopics als The Theory of Everything en Bohemian Rhapsody.

Wie speelt Bono?
Het is overigens nog onduidelijk hoe betrokken de band zelf zal zijn bij de serie. Maar het zou wel zo zijn dat alle bandleden toestemming hebben gegeven om de serie te maken. En dat betekent dan ook dat de muziek van U2 gebruikt mag worden.

U2 werd in 1976 opgericht in de Ierse hoofdstad Dublin. De groep bestaat uit frontman Bono, hoofdgitarist The Edge, bassist Adam Clayton en drummer Larry Mullen Jr. Van hun albums werden wereldwijd meer 170 miljoen exemplaren verkocht.

De serie over U2 maakt deel uit van een deal die Abrams en Bad Robot eerder sloten met WarnerMedia. Het is nog onduidelijk wanneer we de serie precies kunnen verwachten.

Aanbevolen artikelen