Vier BBC-dramaseries krijgen tweede seizoen

Vier BBC-dramaseries krijgen tweede seizoen

In één klap zijn maar liefst vier BBC-dramaseries verzekerd van een tweede seizoen...

Geoffrey Ketels, 24 maart 2022 om 11:56

*** Let op dit bericht bevat mogelijk spoilers ***

De BBC staat erom bekend de thuisbasis te zijn van menig aantal uitstekende dramaseries. Nu heeft de BBC bekend gemaakt dat al zeker vier nieuwe dramaseries zijn verzekerd van een tweede seizoen.
De namen die zijn verlengd met een tweede seizoen zijn zeker niet van de minste. Het gaat hierbij niet alleen om The Responder en Time, maar ook om The Tourist en Vigil.

Dat The Tourist een vervolg zou krijgen stond eigenlijk al vast. Het is namelijk het drama met de hoogste rating van 2022 tot dusver. Op de zogenaamde BBC iPlayer was de reeks het best bekeken in de maand januari van dit jaar.

Uitstekende dramaseries
Niet alleen The Tourist slaagde erin om uitstekende cijfers neer te zetten. Hetzelfde is ook het geval voor The Responder. Zij wist binnen de 30 dagen na lancering dan ook zomaar even bijna 10 miljoen kijkers te trekken. Ook voor het tweede seizoen van deze reeks zal er worden gefilmd in het Engelse Liverpool.

Ook Vigil heeft er een uitstekend parcours opzitten. In het jaar 2021 was ze namelijk de best bekeken dramaserie in het Verenigd Koninkrijk in drie jaar tijd. Ze wist dan ook een publiek aan te spreken bestaande uit 13 miljoen kijkers gedurende 30 dagen voor de eerste aflevering. De serie kon uiteindelijk rekenen op een gemiddelde van 12,6 miljoen kijkers.

Tot slot is er dus ook nog Time. Ook zij was één van de best presterende dramaseries van het jaar 2021. Ze kon dan ook rekenen op zomaar even nagenoeg 12 miljoen kijkers gedurende een periode van 30 dagen. Het tweede seizoen van Time zal zich volledig afspelen in een vrouwengevangenis en krijgt een nieuwe cast.

Eén ding mag alvast duidelijk zijn, voor liefhebbers van dramaseries heeft de BBC de komende periode weer heel wat moois in petto!

Lees meer over: BBC, series, serie, dramaseries, dramaserie

Populair nieuws