Streamingdienst HBO Max komt (voorlopig?) niet naar België

Een rechtenkwestie met streamingdienst Streamz zou daarvan aan de basis liggen...

Geoffrey Ketels, 24-03-2022 12:33

In Nederland kunnen we sinds deze maand aan de slag met de streamingdienst HBO Max. Heel wat Belgen stellen zich nu de vraag of de streamingdienst ook naar hun land zal komen. Dat lijkt op z'n minst momenteel echter niet het geval te zijn.
Op 8 maart 2022 zag HBO Max het levenslicht in Nederland. Voor deze streamingdienst geldt dat ze zowel films als series aanbiedt van onder meer Mac Originals, DC, HBO en Warner Bros. Ook projecten van Cartoon Network zijn op de streamingdienst te bekijken.

Streamz
Het mooie aanbod dat in Nederland deel uitmaakt van HBO Max wordt toch enigszins met lede ogen aanzien door de Belgen. Zij stellen zich dan ook de vraag of de streamingdienst binnenkort ook in hun land zal worden gelanceerd of niet. Dat zal waarschijnlijk nog niet voor direct zijn, maar een groot probleem is dat eigenlijk niet.

Voor heel wat HBO series geldt dat de rechten ervan zijn verkregen door de lokale streamingdienst Streamz. Dit betekent dat ze in België eigenlijk momenteel geen nood hebben aan de bibliotheek van HBO Max. Onder meer de populaire reeks The Flight Attendant is in België gewoon op Streamz te bekijken.

Ondanks het feit dat HBO Max dus meer dan waarschijnlijk nog zeker enige tijd niet naar België zal komen kan het aanbod van Streamz die pijn toch best wel wat verlichten.

Lees meer over: HBO, HBO Max, The Flight Attendant, Streamz, serie, series

Populair nieuws

Laatste serienieuws

Populair nieuws

Heel Netflix in de greep van nieuwe misdaadserie

Heel Netflix in de greep van nieuwe misdaadserie