Hevige kritiek op Steven Spielberg na opmerking over 'Squid Game'

Kritiek op Steven Spielberg door 'Squid Game'

Een wellicht niet slecht bedoelde opmerking zorgt er toch voor dat de bekende regisseur heel wat kritiek te verduren krijgt...

Geoffrey Ketels, 23 maart 2022 17:57

Het gebeurt waarschijnlijk niet bijzonder vaak, maar toch heeft niemand minder dan Steven Spielberg heel wat kritiek gekregen op een recent gemaakte uitspraak. De uitspraak had betrekking tot de razend populaire serie Squid Game.
In een recent interview liet Spielberg optekenen dat hij Netflix prees voor het casten van onbekende mensen voor de serie Squid Game. Niets verkeerd mee zou je denken (en eigenlijk is dat ook zo), maar toch schoot de opmerking bij heel wat mensen in het verkeerde keelgat.

Deze mensen wezen Spielberg op het feit dat de leden van de cast wel degelijk (grotendeels) bekende acteurs en actrices zijn. Onder meer de hoofdrolspeler in de reeks, namelijk Lee Jung-jae was eerder reeds te zien in menig aantal andere Aziatische producties.

Discussie
De discussie begon eigenlijk op de PGA-awards. Tijdens een gesprek werd de vraag gesteld in welke mate het succes van een productie afhankelijk is van een bekende cast. Daarbij werd door Spielberg aangegeven dat door Netflix de weg wordt geopend voor onbekende acteurs en actrices om aan hun carrière te bouwen. Specifiek werd daarbij door de regisseur verwezen naar de Koreaanse hitserie Squid Game... en dat dat hij dus wellicht beter niet gedaan.

Een artikel van IndieWire waarin de uitspraken van de regisseur waren opgenomen werd inmiddels meer dan 3.500 keer gedeeld op Twitter. Daarbij sparen heel wat mensen hun kritiek niet. Zo wordt onder meer het volgende gesteld:

"Onbekend? Voor mensen die alleen maar naar Amerikaans entertainment kijken waarschijnlijk wel." Een andere reactie stelde; "Het is helemaal niet zo dat ze onbekend zijn. Jij (doelend op Spielberg) bent degene die niet naar Aziatische producties kijkt".

Nog een andere gebruiker van Twitter liet tot slot fijntjes optekenen dat veel mensen echt denken dat de wereld alleen maar om Hollywood draait.


Lees meer over: Steven Spielberg, Squid Game, serie, series, Netflix

Populair nieuws