Horrorfilm 'IT' krijgt prequel-serie op HBO Max

Horrorfilm 'IT' krijgt prequel-serie op HBO Max

De twee IT-films waren goed voor meer dan 1 miljard euro opbrengst, dus logisch dat Warner Bros. er een slaatje uit wilt slaan.

Zilko Tarici, 30 maart 2022 10:29

HBO Max zou naar verluidt een prequel-serie ontwikkelen op de twee IT-films die Warner Bros. de afgelopen jaren in de bioscopen uitbracht. Die films waren gezamenlijk goed voor een wereldwijde opbrengst van 1,1 miljard dollar.
De serie zou de titel Welcome to Derry moeten dragen. Het verhaal zou moeten starten in de jaren '60 en uiteindelijk net vooraf aan de gebeurtenissen in IT: Part One moeten eindigen. Ook zou de oorsprong van Pennywise the Clown moeten worden getoond.

Vertrouwde namen
Andy Muschietti, die de twee films regisseerde, is aan het project verbonden als uitvoerend producent. Dit geldt ook voor Barbara Muschietti en Jason Fuchs.

Beide Muschietti's en Fuchs werken momenteel aan het verhaal van de serie. Fuchs neemt het script voor zijn rekening. Andy zou daarnaast de pilot-aflevering moeten regisseren.

Welcome to Derry wordt gefinancierd door Warner Bros. Television. Dit is overigens niet de enige spinoff-serie waar Warner Bros. aan werkt. Zo komt er een The Batman-spinoff over The Penguin en een Dune-spinoff over de Bene Gesserit.

Bron: Dark Horizons

Lees meer over: IT, Andy Muschietti, Bill Skarsgard, IT Part One, IT Part Two, HBO Max, Stephen King

Aanbevolen artikelen

Laatste nieuws