Twee nieuwe 'Sherlock Holmes'-series op komst

Twee nieuwe 'Sherlock Holmes'-series op komst

Megaster Robert Downey Jr. mag twee Sherlock-series maken voor HBO Max.

Jim Pedd, 7 april 2022 om 06:00

*** Let op dit bericht bevat mogelijk spoilers ***

Robert Downey Jr. ontwikkelt twee spin-off series rond Sherlock Holmes voor HBO Max. Dat is opvallend want waarom niet gewoon 1?
Warner Bros. lanceerde in 2009 de eerste nieuwe film rond de beroemde detective van Sir Arthur Conan Doyle. De film werd geregisseerd door Guy Ritchie en leek het begin van een franchise. We kregen namelijk ook een tweede film, Sherlock Holmes: A Game of Shadows. De films leverden samen 1 miljard dollar op aan de box office.

Series rond Sherlock Holmes
Helaas liep de voortzetting van de Sherlock Holmes-films vertraging op door de drukte die Downey Jr. had met zijn betrokkenheid bij het Marvel Cinematic Universe.

Die tijd kwam tot een einde, waarna Warner Bros. plannen voor de Sherlock Holmes-franchise ontwikkelde. In 2019 werd zelfs aangekondigd dat Dexter Fletcher de film zou regisseren, en dat deze in december 2021 uit zou komen in de bioscoop.

Dat lukte niet, maar tegelijk heeft Downey Jr. wel laten weten een filmuniversum te willen maken. Die intentie lijkt uit te komen.

THR meldt dat Robert Downey Jr. met zijn Team Downey-productiebedrijf twee Sherlock Holmes-series maakt voor HBO Max. Verhaaldetails zijn onbekend en we weten niet of de acteur terugkeert.

Bron: Screen Rant

Lees meer over: Robert Downey Jr, Sherlock, Sherlock Holmes, HBO Max

Populair nieuws