Nieuwe serie Netflix is een grote hit

Bridgerton seizoen twee wordt helemaal grijs gedraaid op de streamingdienst.

Bram de Groot, 6 april 2022 17:52

Eind maart verscheen het tweede seizoen van de dramaserie Bridgerton op Netflix. En nu is duidelijk dat er heel wat mensen op het vervolg afstemmen. Er worden namelijk kijkersrecords verbroken.
De serie vestigde eerder een Netflix-record voor het meest bekeken debuut op de streamingdienst in de eerste vier weken, maar dat record werd een paar maanden later door Squid Game verbroken.

Bizar aantal kijkers
Volgens Netflix leverde Bridgerton seizoen twee de grootste enkele week streaming op voor alle Engelstalige series in de geschiedenis van de dienst. Van 28 maart tot 3 april keken Netflix-abonnees van over de hele wereld meer dan 251 miljoen uur naar het tweede seizoen.

Het seizoen dat het dichtst in de buurt komt in de Top 10 van de week, werd iets meer dan 53 miljoen uur bekeken. Dat is Bridgerton seizoen 1. De twee seizoenen van Bridgerton werden in slechts één week tijd meer dan 300 miljoen uur gestreamd, over de hele wereld.De complete twee seizoenen vind je nu op Netflix met in totaal zestien afleveringen.
Een korte synopsis voor seizoen twee: Plicht, verlangen en schandaal botsen als burggraaf Anthony Bridgerton besluit te trouwen, maar zijn gelijke ontmoet in de koppige grote zus van zijn beoogde bruid. En hieronder de eerder verschenen trailer.
Bron: Netflix

Lees meer over: Bridgerton, Netflix, Simone Ashley, Kate Sharma, Jonathan Bailey

Populair nieuws