Recensies laatste seizoen 'Ozark' van Netflix: kijken of skippen?

Recensies laatste seizoen Ozark: kijken of skippen

Ozark is voorbij. Maar zijn die laatste afleveringen wel de moeite waard?

Jim Pedd, 26 april 2022 09:07

*** Let op dit bericht bevat mogelijk spoilers ***

De serie Ozark komt vrijdag aanstaande tot een einde. Dan zijn de laatste afleveringen van het vierde seizoen van de serie te zien op Netflix. Maar eindigt de serie, die over het algemeen als briljant gezien wordt, wel passend?
Ozark breidt straks een einde aan de witwaspraktijken van de familie Byrde en laat zien hoe het afloopt. Helaas lijkt het erop, als we zo kijken naar de recensies, dat Ozark het niet helemaal geweldig doet.

Kijken of skippen?
Hieronder de recensies van Ozark seizoen 4, deel 2.

Joblo: "De finale van de serie voelt (heel passend) wat te rustig en doet geen recht aan alles wat eraan vooraf is gegaan. Ozark zal niet de geschiedenisboeken in gaan als een van de beste series ooit, maar zal wel hoog op de lijsten eindigen. Maar het laatste seizoen van Ozark is niet zo goed als had gekund."

Slashfilm: "Als het scherm uiteindelijk zwart wordt, is dat met een einde dat we ons absoluut niet hadden durven voorstellen toen Marty Bryde zijn Lake of the Ozarks witwaspraktijken bedacht. En toch: waar zou dit anders toe geleid kunnen hebben?"

GamesRadar: "Het einde voelt heel erg als Ozark. Maar na de adembenemende twists van deel 1, voelt het allemaal als een anticlimax."

IndieWire: "De laatste 72 minuten durende aflevering choqueert met onvermijdelijkheid. Maar weet wel precies te landen van een serie die begon met een monoloog over het belang van geld."

Collider: "Collider: [i]"Het gebrek aan focus maakt dat ik liever een laatste seizoen had gezien dat zo genuanceerd en zo precies was geweest als dat van Better Call Saul. [...] De een is beter uitgevoerd en onthult daarmee de fouten van de ander."

Vanaf 29 april zie je het laatste deel van Ozark op Netflix.
Lees meer over: Ozark, Netflix, recensies, Jason Bateman

Populair nieuws