Paramount Plus lijkt meer en meer een waardig alternatief te worden voor Netflix

Paramount Plus verkrijgt steeds meer abonnees

Paramount Plus komt met hele mooie kwartaalcijfers, vlak voordat zij ook de Nederlandse streamingmarkt zal gaan betreden.

Mitchell van Vuren, 4 mei 2022 08:29

Paramount+ en Showtime komen na Q1 met goede cijfers: meer dan 62 miljoen mensen hebben zich al geabonneerd op de diensten, die gebundeld worden aangeboden. Netflix zal waarschijnlijk minder blij zijn met dit nieuws, aangezien het platform steeds meer haar monopoliepositie lijkt kwijt te raken in de lopende streaming wars.
Tijdens de meeting, waarbij de kwartaalcijfers van het bedrijf werden gepresenteerd, was CEO Bob Bakish erg positief over de resultaten. Hij zei:

“Ons gedifferentieerde pakket - waaronder een brede line-up aan content, een model dat wel of geen advertenties bevat, en een wereldwijd portfolio dat streaming linkt met televisie en bioscopen - heeft ons veel opgeleverd over ons hele ecosysteem heen, waaronder een revenue van 82% en 6,8 miljoen extra Paramount+ abonnees.”

Is Paramount Plus een must-have in jouw VOD pakket?
Mooie woorden, maar niet alles is rozengeur en maneschijn bij Paramount. Paramount Plus is geheid een paardje om op te wedden. Maar, de andere streaming diensten van Paramount verliezen juist abonnees.

Hieronder vallen onder andere Showtime OTT, Noggin en BET+. Het zijn geen bekende namen in Nederland, maar misschien binnenkort wel! Paramount Plus zal namelijk vanaf 24 mei Spike vervangen in Nederland.

Spike richt zich nu vooral op reality, entertainment en live sports. Paramount zal in deze lijn doorgaan, maar aan het eerdere aanbod meer internationale producties toevoegen met Hollywood-allure.

Niet voor niets heeft Paramount, naast de nieuwe streamingdiensten, een grote catalogus met wereldberoemde films, zoals The Godfather, Forrest Gump en Braveheart. Meer dan genoeg voor de meest filmliefhebbers om hun zaterdagavonden mee vol te maken!

Bron: Comicbook

Lees meer over: paramount plus, streaming platform, subscribers, netflix, abonnees

Aanbevolen artikelen

Laatste nieuws