search
Iedereen dacht dat de megahit van Netflix zou floppen

Iedereen dacht dat de megahit van Netflix zou floppen

The Queens Gambit zou volgens heel veel insiders een enorme flop worden.

Jim Pedd
Hoewel de miniserie The Queen's Gambit de steun van voormalig Vice President for Original Content Cindy Holland had, vond men in het bedrijf de televisieserie rond Anya Taylor-Joy een duur risico.

The Hollywood Reporter duikt diep in de problemen die Netflix op dit moment meemaakt. In dat artikel leren we dat de coming-of-age dramaserie die draait om het leven van een fictief jong schaakgenie in de jaren vijftig en zestig, een groot risico was volgens sommigen binnen Netflix.

The Queen's Gambit
Bela Bajaria, een van de bazen van Netflix, en haar medewerkers, zouden The Queen's Gambit maar niets hebben gevonden. Dat hadden ze naar het schijnt ook meermaals geuit, waarbij ze zelfs als onvriendelijk ervaren werden.

Een woordvoerder van Netflix ontkende de claims. Wel is duidelijk dat Bajaria de meeste credit kreeg toen The Queen's Gambit een grote hit bleek. Wat ze er achter de schermen dan ook van vond; ze is duidelijk met de eer er vandoor gegaan.

The Queen's Gambit is gebaseerd op het gelijknamige boek van Walter Tevis uit 1983 en draait om Beth Harmon. Zij is een weeskind dat de beste schaker van de wereld wordt en tegelijk worstelt met alcohol en drugs, evenals haar persoonlijke demonen.

De The Queen's Gambit-serie won elf Emmy Awards.Aanbevolen artikelen