search
Netflix moet voor de rechter komen voor een van z'n populairste series
Series / Nieuws

Netflix moet voor de rechter komen voor een van z'n populairste series

De rechtszaak rond de serie The Queen's Gambit gaat toch door.

Nona Gaprindashvili is inmiddels 80 jaar oud en in Georgië een icoon. Ze heeft de status van een nationale held. En nu sleept ze Netflix voor de rechtbank.

De schrijver van Netflix-serie The Queen's Gambit, Scott Frank, wordt ervan beschuldigd dat hij loog in de serie. Hij zou hebben geweten dat Gaprindashvili gewoon tegen mannen speelde, al schreef hij in de serie dat dit niet zo is.

The Queen's Gambit-rechtszaak
Volgens het wettelijk team heeft Gaprindashvili op het moment dat de serie zich afspeelt, in het jaar 1968, gespeeld "tegen ten minste 59 mannelijke schaakspelers, waaronder 28 tegelijkertijd, waaronder ook 3 grootmeesters."

Het team van Gaprindashvili gelooft dat Netflix zich nog altijd bewust is van dat detail, net als het boek dat als inspiratiebron voor de serie dient.

Ook een punt van controverse: de serie doet alsof Gaprindashvili uit Rusland komt, terwijl ze uit Georgië komt. Een pijnlijke fout, ook gezien het verleden tussen de twee landen.

The Queen's Gambit was een van de meest bekeken series op Netflix in 63 landen. De zaak gaat op 24 januari 2022 van start.

Je streamt The Queen's Gambit op Netflix.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen