search
Nederlanders vinden dat er te veel streamingdiensten zijn
Series / Nieuws

Nederlanders vinden dat er te veel streamingdiensten zijn

Nederlanders klagen over het aanbod, dat veel te groot begint te worden.

Het wordt steeds drukker op de streamingdienstenmarkt. Nog geen tien jaar geleden was Netflix de enige en meteen ook hét thuis voor alle films en series als je iets wilde streamen. Tegenwoordig lanceert elke grote, zichzelf respecterende filmstudio, wel een eigen dienst.

Inmiddels leidt dit tot kritiek. Uit onderzoek van Prijsvergelijken.nl blijkt dat ruim de helft van 1.100 respondenten, van mening zijn dat er te veel streamingdiensten zijn op dit moment.

Snel groeiend aanbod
Heel gek is het niet dat mensen deze mening toegedaan zijn. Dit jaar lanceerde voor sportfans bijvoorbeeld Viaplay hier in Nederland, hét thuis van onder meer de formule 1. En dan is er HBO Max, waar je alles rond Game of Thrones, DC Films en meer kan vinden.

Zo neemt het aanbod elk jaar weer toe. Dit jaar verwachten we ook nog SkyShowtime en later dit jaar, tegen het einde van het kalenderjaar, zelfs Paramount+.

Gemiddeld heeft een Nederlander volgens het onderzoek twee of drie streamingdiensten. Mannen meer dan vrouwen (45 procent van de mannen tegenover 40 procent van de vrouwen). De meeste mensen kijken naar Netflix, gevolgd door Videoland. Daarna volgen nog Disney+ en Viaplay.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen