Snel groen licht voor nieuw seizoen 'The X-Files'

Fox wil net als met 24 een korter nieuw seizoen maken.

Jim Pedd, 23-03-2015 12:08

TV Wise meldt dat Fox op het punt staat om groen licht te geven voor een nieuw seizoen van cultserie The X-Files. Volgens de site wil de zender een miniserie maken, van ten hoogste tien afleveringen. Daarmee zouden verhaallijnen die nog niet afgerond waren in de serie en daarop volgende films, eindelijk tot een mooi einde gebracht moeten worden.
De website stelt dat hoofdrolspelers Gillian Anderson en David Duchovny allebei al toegezegd hebben mee te willen doen. Ook Mitch Pileggi zou terugkeren, alsmede andere belangrijke castleden. Verder zou bedenker Chris Carter ook terugkeren, om de scenario's van de nieuwe afleveringen te schrijven en mee te werken als uitvoerend producent.

Mocht de heropleving van de serie doorgaan, bewandelt Fox een bekend pad. Eerder werd 24 weer teruggehaald voor een 12 afleveringen tellend seizoen, Live Another Day. Ook daarvoor keerden belangrijke cast- en crewleden terug.

Naar verluidt wil Fox uiterlijk in mei met een aankondiging komen voor het nieuwe seizoen van de serie.

Bron: TV Wise

Lees meer over: the x files, david duchovny, gillian anderson, mitch pileggi, chris carter, fox, seizoen, nieuw, live another day, 24, miniserie

Populair nieuws

Laatste serienieuws

'Star Trek: SNW' corrigeert franchise

'Star Trek: SNW' corrigeert franchise

Populair nieuws

Een van de beste thrillers ooit staat op Netflix

Een van de beste thrillers ooit staat op Netflix