'Squid Game' was bijna een webstrip geweest in plaats van tv-serie

'Squid Game' was bijna een webstrip geweest

De maker van Squid Game heeft gezegd dat de serie een webstrip zou zijn geworden als Netflix het project niet opgepikt had.

Niels Arts, 8 mei 2022 om 19:57

De naam Squid Game is tegenwoordig zeer bekend, maar het had ook anders kunnen lopen. Als de serie niet door Netflix opgepikt was, had de maker er een webstrip van gemaakt.
Hwang Dong-hyuk, de maker van Squid Game, was al jaren met het verhaal bezig voordat Netflix uiteindelijk besloot de serie werkelijkheid te maken. Als dit niet was gelukt, had Dong-hyuk echter wel een reserveplannetje: dan was Squid Game een Webtoon gemaakt. In het Nederlands heet dat een webstrip, oftewel een comic die alleen online te lezen is.

Squid Game als webstrip
Dat heeft Dong-hyuk gezegd in een recent interview. "Het was in 2018. Wat ik eigenlijk dacht destijds was dat ik van Squid Game een Webtoon-serie zou maken. Dan deden we eerst een Webtoon, en als de mensen het leuk vonden zouden we naar live-actie gaan."

Het eerste seizoen van Squid Game verscheen vorig jaar in september op Netflix en was een ongekend succes. Het is momenteel zelfs de meest bekeken Netflix Original op het platform.

Een tweede seizoen van Squid Game is al in ontwikkeling. Het duurt nog even voordat we het te zien krijgen: de verwachting is dat het pas in 2024 uitkomt.

Bron: Comic Book Resources

Lees meer over: Squid Game, Netflix

Populair nieuws