search
'Doctor Who' onthult de nieuwe Doctor!
Series / Nieuws

'Doctor Who' onthult de nieuwe Doctor!

Doctor Who geeft Jodie Whittaker een opvallende opvolger voor de toekomst.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
De nieuwe Doctor Who is onthuld! En het is Sex Education-ster Ncuti Gatwa.

Gatwa neemt de rol over van actrice Jodie Whittaker. Zij speelde de iconische rol al sinds 2017. De actrice kondigde in juli 2021 aan dat ze zou vertrekken en zojuist is bekend gemaakt wie haar opvolgt. Eerder gingen al geruchten over onder meer Olly Alexander, Lydia West en zelfs Michaela Coen.

De nieuwe Doctor Who
De BBC heeft de casting van Gatwa deze middag bekendgemaakt, vlak voordat de opnames van de BAFTA TV Awards plaatsvonden. Wat erop hint dat er een verwijzing naar Doctor Who komt tijdens de ceremonie. Gatwa is aanwezig.

Acteur Gatwa brak door met zijn rol in Netflix-komedie Sex Education, waarin hij te zien is als Eric Effiong. Hij is de beste vriend van Asa Butterfields Otis. Check hieronder de aankondiging van de BBC:



Gatwa is de veertiende acteur die de rol van Doctor Who gaat spelen, als je even Doctors als de War Doctor en de Fugitive Doctor vergeet. Voor de acteur is het een grote eer, want de serie Doctor Who bestaat inmiddels zestig jaar, waarmee hij als eerste zwarte mannelijke acteur in een lange lijn treedt.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen