search

Ons nieuws van zondag 8 mei 2022

'Squid Game' was bijna een webstrip geweest in plaats van tv-serie
Series / Nieuws

'Squid Game' was bijna een webstrip geweest in plaats van tv-serie

De maker van Squid Game heeft gezegd dat de serie een webstrip zou zijn geworden als Netflix het project niet opgepikt had.

De naam Squid Game is tegenwoordig zeer bekend, maar het had ook anders kunnen lopen. Als de serie niet door Netflix opgepikt was, had de maker er een webstrip van gemaakt.

Hwang Dong-hyuk, de maker van Squid Game, was al jaren met het verhaal bezig voordat Netflix uiteindelijk besloot de serie werkelijkheid te maken. Als dit niet was gelukt, had Dong-hyuk echter wel een reserveplannetje: dan was Squid Game een Webtoon gemaakt. In het Nederlands heet dat een webstrip, oftewel een comic die alleen online te lezen is.

Squid Game als webstrip
Dat heeft Dong-hyuk gezegd in een recent interview. "Het was in 2018. Wat ik eigenlijk dacht destijds was dat ik van Squid Game een Webtoon-serie zou maken. Dan deden we eerst een Webtoon, en als de mensen het leuk vonden zouden we naar live-actie gaan."

Het eerste seizoen van Squid Game verscheen vorig jaar in september op Netflix en was een ongekend succes. Het is momenteel zelfs de meest bekeken Netflix Original op het platform.

Een tweede seizoen van Squid Game is al in ontwikkeling. Het duurt nog even voordat we het te zien krijgen: de verwachting is dat het pas in 2024 uitkomt.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Doctor Who' onthult de nieuwe Doctor!
Series / Nieuws

'Doctor Who' onthult de nieuwe Doctor!

Doctor Who geeft Jodie Whittaker een opvallende opvolger voor de toekomst.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
De nieuwe Doctor Who is onthuld! En het is Sex Education-ster Ncuti Gatwa.

Gatwa neemt de rol over van actrice Jodie Whittaker. Zij speelde de iconische rol al sinds 2017. De actrice kondigde in juli 2021 aan dat ze zou vertrekken en zojuist is bekend gemaakt wie haar opvolgt. Eerder gingen al geruchten over onder meer Olly Alexander, Lydia West en zelfs Michaela Coen.

De nieuwe Doctor Who
De BBC heeft de casting van Gatwa deze middag bekendgemaakt, vlak voordat de opnames van de BAFTA TV Awards plaatsvonden. Wat erop hint dat er een verwijzing naar Doctor Who komt tijdens de ceremonie. Gatwa is aanwezig.

Acteur Gatwa brak door met zijn rol in Netflix-komedie Sex Education, waarin hij te zien is als Eric Effiong. Hij is de beste vriend van Asa Butterfields Otis. Check hieronder de aankondiging van de BBC:Gatwa is de veertiende acteur die de rol van Doctor Who gaat spelen, als je even Doctors als de War Doctor en de Fugitive Doctor vergeet. Voor de acteur is het een grote eer, want de serie Doctor Who bestaat inmiddels zestig jaar, waarmee hij als eerste zwarte mannelijke acteur in een lange lijn treedt.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Recensies 'Bosch: Legacy': Kijken of skippen?
Series / Featured

Recensies 'Bosch: Legacy': Kijken of skippen?

Bosch Legacy moet je zeker kijken, want critici zijn laaiend enthousiast!

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Prime Video lanceert vandaag een nieuwe original: Bosch: Legacy, die voortborduurt op de klassieke serie die als een van de eerste eigen series van de streamingdienst geldt. Maar hoe bevalt de show?

Nou, klaarblijkelijk erg goed! De eerste recensies laten zien dat critici het allemaal best vinden en enthousiast zijn over de spin-off. We duiken erin.

De recensies
Op Rotten Tomatoes heeft Bosch: Legacy een score van 100%. Hieronder enkele reviews:

Chicago Tribune: "Net als zijn voorganger, mikt Bosch: Legacy erop redelijk onderhoudend maar nooit mentaal belastend te zijn. Er ligt iets comfortabels in, namelijk hoe het personage zichzelf op zijn gemak blijft stellen."

Decider: "Bosch: Legacy is een pulpy, procedural drama in de traditie van zowel Bosch en soortgelijke verhalen over de geschiedenis van een fictief Los Angeles dat helemaal terug te leiden valt tot Phillip Marlowe."

Thrillist: "Tragisch genoeg hebben de producenten het oude themalied van Bosch gedumpt in ruil voor een nummer dat zich nog niet geworteld heeft in mijn hersenen. Maar dit zijn kleine architecturale wijzigingen, zoals de vloer die iets anders wordt of de gordijnen die vervangen worden."

Ask: "Dit voelt als een nieuw seizoen van de langst lopende Prime Video Original van Amazon, Bosch, meer nog dan een spin-off of een nieuwe televisiedrama."

ScreenAnarchy: "Waar ik enorm van heb gehouden de afgelopen jaren, is de voortdurende ontwikkeling van Bosch en andere onafhankelijke personages te zien, die gewoonlijk op een lijn zitten. Maar niet altijd. Een goede serie die door zou moeten gaan."

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Moon Knight' krijgt gave alternatieve kostuums
Series / Foto's

'Moon Knight' krijgt gave alternatieve kostuums

Concept-art voor de Marvel-serie onthult dat er nog veel meer kostuums in gedachten waren.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Voor wie Moon Knight op Disney+ heeft gekeken weet dat het titelpersonage meerdere kostuums heeft. Dit was ook al te zien in de trailers en de vele promo-afbeeldingen vooraf. Let op: lichte spoilers.

Nieuwe concept-art laat ons een alternatief kostuum voor Marc Spector / Moon Knight en Grant / Mr. Knight zien.

Gave concept-art Mr. Knight
"Enkele van mijn vroege kostuumverkenningen van Mr. Knight uit 2020 met kostuumontwerper Julian Day. Uiteindelijk was Mike Uwandi verantwoordelijk voor het definitieve ontwerp," schrijft artiest "Raphael Imhotep" op Twitter.En hieronder nog meer designs via het Instagram-account van de ontwerpen. We zien Mr. Knight zelfs met Nike Air Max 97 and Air Force One schoenen aan. Moon Knight zie je nu op Disney+ met zes afleveringen.

Bekijk op instagramInteresse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuw seizoen 'Stranger Things' wordt meest bizarre tot op heden
Series / Nieuws

Nieuw seizoen 'Stranger Things' wordt meest bizarre tot op heden

Actrice Sadie Sink (Max Mayfield) legt kort uit waarom het seizoen bizar wordt.

Het derde seizoen van Stranger Things werd op 4 juli 2019 online gezet. Nu bijna drie jaar later is het tijd voor seizoen vier, door Netflix opgesplitst in twee delen. Nu legt Sadie Sink uit dat het nieuwe seizoen "bizar" wordt.

"Het is het meest bizarre seizoen dat we ooit hebben gehad," legt Sink, die het personage Max Mayfield speelt sinds seizoen twee, uit. "Alleen de schaal ervan is al niet van deze wereld."

Zwevende situatie wordt wild
Toen ze over die zwevende situatie in de trailer van seizoen 4 werd bevraagd, vertelde Sink aan People Magazine dat ze dit geheim moet houden. "Ik kan niets zeggen over het zweven," zei Sink. "Dat wordt een wilde aflevering... We kunnen veel verschillende thema's en verschillende kanten van de personages verkennen die iedereen kent en waar iedereen van houdt, dus ik kijk er naar uit."

Ondertussen komt het het eerste deel van seizoen vier dichterbij. Op 27 mei verschijnen de eerste acht afleveringen online. Vanaf 1 juli is de tweede reeks te zien. De eerste nieuwe aflevering heet "Chapter One: The Hellfire Club".

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Recensie Prime Video-serie 'Star Trek: Picard' seizoen 2
Recensie

Recensie Prime Video-serie 'Star Trek: Picard' seizoen 2

Voor de trouwe fans een nostalgisch bad, voor de rest vooral verwarring.

Regie: Doug Aarniokoski, Jonathan Frakes, Joe Menendez, e.a. | Cast: Patrick Stewart (Jean-Luc Picard), Alison Pill (Agnes Jurati), Jeri Ryan (Seven of Nine/Annika Hansen), Michelle Hurd (Raffi Musiker), Santiago Cabrera (Cristóbal Rios), e.a. | Afleveringen: 10 | Speelduur: 41-56 minuten | Jaar: 2022

Picard: kale kop, strenge stem en een klein hartje. Het is een iconisch figuur in de geschiedenis van Star Trek die enorm veel liefde (en memes) ontvangt. Het eerste seizoen van Star Trek: Picard slaagde erin het ietwat oubollige karakter van Star Trek naar het heden te vertalen. Seizoen twee bouwt hierop door, maar is toch een stuk banger dan zijn voorganger om het verleden los te laten. Voor fans van het eerste uur is hier veel te vinden, voor de nieuwe kadetten bij Starfleet is het vooral achter de oren krabben.

Het tweede seizoen speelt zich een jaar na de gebeurtenissen van het eerste seizoen af. De bekende koppen uit het vorige avontuur krijgen in de eerste afleveringen een update. Hoe gaat het met ze? Enorm goed. Allen hoge posities in Starfleet en sommige zelfs kapitein van hun eigen schip. Er is blijkbaar enorm veel gebeurd in dat jaar, want geen van allen had écht die ambitie in het vorige seizoen. Dit luidt een sentiment in dat zich door de serie wurmt: popcorn erbij en niet te veel kritische vragen stellen.

Het verhaal heeft te veel tijd nodig om op gang te komen. Het duurt meerdere afleveringen voordat het centrale conflict duidelijk wordt, terwijl er slechts tien afleveringen zijn. Wel leuk aan deze langzame start zijn de duidelijke hints en eerbetonen aan het Star Trek van weleer. De verschillende scheepsdekken en kostuumontwerp doen denken aan de tijden met kapitein Kirk en voelen als een warm nostalgisch bad.

Echter wel een bad waarbij de kraan maar open blijft staan. Waar het eerste seizoen nostalgie en een nieuwe visie mooi combineerde (maar ook al het randje opzocht), is het ditmaal een groot feest der herkenning. Althans, voor de trouwe fans. Er komen meerdere bekende fanfavoriete personages voorbij die zelfs een centrale plek in het verhaal krijgen. Daar is niets mis mee, zolang het verhaal maar niet op zo'n manier geconstrueerd is dat kennis van deze personages essentieel is.

Hoewel het de echte trekkies erg leuk is deze personages terug te zien, worden ze gedurende het seizoen steeds minder eer aan gedaan. Hierdoor voelt het aan het eind van de streep een beetje als een schoolreünie waar het mooiste meisje van de klas toch iets minder mooi blijkt dan in de herinnering.

Het verhaal is namelijk zeer rommelig en bij tijden erg vergezocht. Intergalactische politieke probleemstellingen hebben plaatsgemaakt voor meer persoonlijke verhaallijnen die alleen verzonnen lijken te zijn om bepaalde personages terug te brengen. Daarnaast speelt een groot deel zich af in de hedendaagse tijd. Niet bepaald "To boldly go where no one has gone before." En de kritiek op de hedendaagse samenleving ligt er helaas zo dik bovenop dat de kracht van de boodschap verloren gaat.

Helaas is de groep van vorig seizoen veelal hetzelfde gebleven. Met name Rios, Agnes en Elnor blijven enorm eentonig en worden ook in dit seizoen niet verder uitgediept. Gelukkig blijft de man waar de serie zijn titel aan dankt even imponerend als altijd. Patrick Stewart begint duidelijk een stuk ouder te worden, maar levert er qua acteerprestaties niets op in.

Star Trek: Picard valt gelukkig niet in de valkuil zichzelf te serieus te nemen. Het luchtige plezier is door de hele serie voelbaar zonder dat het de toon te lollig wordt. Helaas is de humor daarentegen enorm misplaatst. Het zijn vooral enorm flauwe oneliners die je eerder in de Fast & Furious-reeks verwacht. Slap en niet doordacht.

En dat is niet het enige blockbusterelement dat erin geforceerd wordt. Misplaatste speeches, 'spannende' momenten terwijl je weet dat de slechteriken alles mis gaan schieten op twee meter afstand en daarnaast de ongelooflijk geforceerde romantische verhaallijnen. Het wordt een checklist van wat er allemaal in een serie zou moeten zitten. Als het niet goed gebeurt, doe het dan niet!

Toch is ook nu weer Picard zelf de redder in nood. Patrick Stewart lijkt geboren om Picard te spelen en voor de trouwe fans is het interessant zijn leven te zien na de avonturen op de USS Enterprise. Ook andere oude bekenden zorgen voor nostalgische gevoelens bij deze groep. Helaas is dit niet genoeg om het gecompliceerde verhaal te redden en al helemaal niet om nieuwe kadetten te rekruteren voor Starfleet.

★★☆☆☆

Star Trek: Picard is te zien bij Prime Video.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Krijg je niet genoeg van Netflix-serie 'Pálpito'? Check dan deze 3 tips
Series / Featured

Krijg je niet genoeg van Netflix-serie 'Pálpito'? Check dan deze 3 tips

We zetten drie toffe series op een rij die je kan kijken als je fan bent.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
De serie Pálpito scoort op Netflix. Dusdanig dat deze op de tweede plek van de week is beland. Vandaag kijken we welke series door Netflix zelf getipt worden als je er fan van bent.

In Pálpito volgen we een man die vastbesloten is om wraak te nemen op de orgaansmokkelaars die zijn vrouw hebben vermoord. Hij ontmoet de vrouw die het hart van zijn echtgenote heeft ontvangen.

Drie toffe tips
We zetten zoals elke zondag drie tips op een rij.

La venganza de las Juanas: Vijf vrouwen met dezelfde moedervlek proberen de waarheid over hun verleden boven tafel te krijgen en komen achter de leugens van een machtige politicus.

La Reina del Sur: Na jaren van bloed, zweet en tranen heeft een vrouw van nederige afkomst zich opgewerkt tot een gevaarlijke positie: ze is een legende in de drugssmokkel.

Ingobernable: De first lady van Mexico is zelfverzekerd en idealistisch. Als ze echter het vertrouwen in haar man verliest, heeft ze al haar kracht nodig om de waarheid te achterhalen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix heeft weer drie knallers deze week
Series / Featured

Netflix heeft weer drie knallers deze week

Dit is de week top drie op Netflix met best bekeken series.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Elke zondag checken we de drie meest populaire series van dit moment op Netflix. Deze zondag zien we dat de serie Ozark nog altijd domineert. Dat is niet heel gek, gezien de immense populariteit die de show geniet de afgelopen jaren.

Ozark zette nu zijn laatste paar afleveringen online, en die blijken al twee weken enorm te scoren. In elk geval genoeg om de serie helemaal bovenaan de lijst met meest bekeken series van dit moment te plaatsen. Nummer twee is de serie Pálpito en nummer drie nog altijd het populaire tweede seizoen van Palpito.

De top drie
De top drie best bekeken series ziet er als volgt uit:

1. Ozark: Een financieel adviseur verhuist met zijn gezin van Chicago naar de Ozarks in Missouri, waar hij binnen vijf jaar 500 miljoen dollar moet witwassen voor een drugsbaas.

2. Pálpito: Een man die vastbesloten is om wraak te nemen op de orgaansmokkelaars die zijn vrouw hebben vermoord, ontmoet de vrouw die het hart van zijn echtgenote heeft ontvangen.

3. Bridgerton: Acht hechte broers en zussen van de familie Bridgerton zoeken liefde en geluk binnen de Londense high society. Geïnspireerd op de succesvolle romans van Julia Quinn.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Prime Video barst van de nieuwe series deze week
Series / Featured

Prime Video barst van de nieuwe series deze week

Het was groot feest op Prime Video voor liefhebbers van televisieseries.

Het was een topweek op Prime Video, met heel veel nieuwe televisieseries. We zetten het grote nieuwe aanbod voor je op een rij.

New Amsterdam (seizoen 1 en 2): Dr. Max Goodwin is een briljante en charmante chirurg en de nieuwe medisch directeur in het oudste publieke ziekenhuis van de Verenigde Staten. Hij wil de bureaucratie slopen, artsen helpen. Maar die zijn sceptisch.

Alone (seizoen 7): 10 mannen zullen de wildernis ingaan met alleen wat ze in een kleine rugzak kunnen passen. Ze zullen alleen zijn op meedogenloos terrein met een enkele missie: blijf zo lang mogelijk in leven.

Magpie Murders (seizoen 1): Een bedrieglijk moordmysterie met een oplossing die kijkers zal verbazen en schokken. Het plot van Magpie Murders draait om het personage Susan Ryeland, een redacteur die een onafgemaakt manuscript krijgt van het laatste boek van Alan Conway, maar geen idee heeft dat het haar leven zal veranderen.

A Very English Scandal (seizoen 1): Het schokkende, waargebeurde verhaal, van de eerste Britse politicus die terecht stond voor moord.

The Wilds (seizoen 2): Het draait allemaal om overleven voor een groep tienermeisjes die gestrand zijn op een onbewoond eiland na de ontdekking dat wat hen gebeurt een groot sociaal experiment is. In seizoen twee worden nieuwe proefpersonen geïntroduceerd: een ander eiland met tienerjongens die eveneens moeten vechten om te overleven onder het toeziend oog van degene met de touwtjes in handen.

Ten Percent (seizoen 1): Na een tragedie bij Nightingale Hart worden de persoonlijke en professionele levens van de agenten overhoop gehaald. In elke aflevering heeft een nieuwe beroemdheid de hulp nodig van een Nightingale-agent - van hulp bij huwelijksproblemen tot overboeking en van method-acting tot plankenkoorts.

[url1=https://www.primevideo.com/region/eu/detail/0HZJLDTIR64GJGF1PZCYGHHQ38]Bosch: Legacy[/ur1] (seizoen 1): Harry Bosch, gepensioneerd rechercheur Moordzaken die privédetective werd, vecht om zaken af "‹"‹te werken zonder de autoriteit die zijn vorige baan bood. Advocaat Honey 'Money' Chandler, die een moordpoging heeft overleefd, worstelt om haar vertrouwen in het rechtssysteem te behouden. Maddie Bosch ontdekt de mogelijke uitdagingen van een beginnend patrouilleagent in de straten van Los Angeles.

Nieuwe afleveringen
Two Minute Tales (S01E01 en S01E02)
The Hive (S01E01 en S01E02)
Punky (S01E01 en S01E02)
Pins and Nettie (S01E01 en S01E02)
This Is Us (S06E09)
Star Trek: Picard (S02E10)
Outer Range (S01E07 en S01E08)
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Last of Us' onthult vette actie in setvideo
Series / Nieuws

'The Last of Us' onthult vette actie in setvideo

De HBO-serie The Last of Us ziet er heel tof uit op deze video.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Een video vanaf de set van The Last of Us laat zien dat de Hunters er mogelijk in te zien zullen zijn.

De serie The Last of Us is een verfilming van de gelijknamige game. Hoofdrollen zijn er voor Pedro Pascal en voor Bella Ramsey. En we zien onder meer Gabriel Luna een belangrijke rol spelen in de show. Hoe dan ook zijn de opnames al sinds juli 2021 in volle gang.

The Last of Us-setvideo
Een nieuwe setvideo van The Last of Us laat weet iets heel opvallends zien. Sinds juli 2021 zijn de opnames bezig in Canada, waar ze nu nog altijd bezig zijn. Opvallend, want daarmee duren de opnames echt erg lang.

The Last of Us laat zien in een nieuwe setvideo (die we wegens auteursrechten niet direct kunnen plaatsen, maar we kunnen er wel naar doorverwijzen) dat de Hunters mogelijk te zien zijn. We zien een konvooi met militaire voertuigen, waarbij een groep mensen roept: "freedom!" en "fuck FEDRA!":

Check de foto's via deze link op Twitter.


The Last of Us draait om een smokkelaar genaamd Joel (Pascal), die de taak krijgt het tienermeisje Ellie (Ramsey) uit een quarantainezone te halen en naar een nieuwe plek in de Verenigde Staten, die geteisterd worden door agressieve wezens, te leiden.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Young Sheldon' fikst 'The Big Bang Theory'-probleem
Series / Nieuws

'Young Sheldon' fikst 'The Big Bang Theory'-probleem

The Big Bang Theory en Young Sheldon zijn gewoon aan elkaar verbonden.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
CBS heeft zojuist het grootste probleem van The Big Bang Theory en de wijze waarop de serie een verhaal vertelt opgelost met de serie Young Sheldon.

Hoewel The Big Bang Theory een serie is die draaide om een ensemble, voelde het soms niet zo. Sterker nog, CBS besloot de serie te annuleren toen acteur Jim Parsons ermee stopte, waarna besloten werd om wel door te gaan met de spin-off Young Sheldon.

The Big Bang Theory-verhaal
Aan het einde van zijn tijd was The Big Bang Theory enorm onevenwichtig geworden. Wat weer komt doordat de show veel tijd in zijn laatste seizoen besteedde aan Sheldon en niet meer aan het complete ensemble.

Young Sheldon geeft daarentegen de hele familie COoper ruimte. Dat blijkt vooral in seizoen 5, met de vele verschillende verhaallijnen die we volgen.

Als The Big Bang Theory zijn verhaal net zo had aangevlogen, had een personage als Raj wellicht een beter einde gekregen. Helaas liep dat allemaal niet zo, wat ook wel een beetje gold voor de familie Hofdstadter en voor Leonard en Penny.

Young Sheldon bewijst hoe het beter had gekund.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Red 'Batwoman': Fans gaan heel ver om de serie te redden
Series / Nieuws

Red 'Batwoman': Fans gaan heel ver om de serie te redden

Javicia Leslie is heel blij met de fans die hun best doen voor de serie.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
De serie Batwoman werd geannuleerd door The CW. Inmiddels is er een #SaveBatwoman-campagne gelanceerd om de serie terug te brengen. Fans hopen dat HBO Max bijvoorbeeld het besluit neemt om de Arrowverse-serie terug te brengen.

2022 belooft het moeilijkste jaar te worden in de geschiedenis van het Arrowverse. The CW is sinds 2012 het thuis van het universum van Greg Berlanti, met heel wat televisieseries. Dit jaar was echter slecht voor de franchise.

Batwoman-einde
The CW vernieuwde een boel populaire series. Maar 2022 bracht ook enkele problemen.

WarnerMedia en Paramount hebben besloten om The CW te verkopen. Dat verandert de status quo van de televisieseries. Wat weer voor problemen zorgt. Veel Arrowverse-series worden nu nog uitgezonden, maar komen dus tot een einde.

Batwoman was een van de eerste series waarvan de bubbel barstte. Het derde seizoen van Batwoman eindigde in maart en daarop werd de serie geannuleerd. Daarnaast besloot The CW om ook DC's Legends of Tomorrow na het zevende seizoen te stoppen.

Kijkers voeren dus campagne om Batwoman terug te brengen en hebben daarvoor een billboard gekocht in New York. Hoofdrolspeelster Javicia Leslie laat het zien:

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Vikings: Valhalla' vindt opvallend nieuw castlid
Series / Nieuws

'Vikings: Valhalla' vindt opvallend nieuw castlid

Florian Monteanu is toegevoegd aan de cast van deze Netflix serie.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Florian Munteanu, die recent een bus in San Fransisco doormidden hakte als Razor Fist in de Marvel Studios-film Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings. Hij gaat nu op weg naar een kouder klimaat!

De acteur, die geboren is in Duitsland, heeft namelijk getekend voor een belangrijke rol in Netflix-serie Vikings: Valhalla.

Vikings: Valhalla
Munteanu is een enorme man, dus hij past goed in de wereld van Vikings: Valhalla. Daarin wordt vooral gepraat via de weg van het zwaard!

Vikings: Valhalla speelt zich een eeuw na de gebeurtenissen in Vikings af. Vikings: Valhalla draait om de levens van belangrijke historische figuren die een rol hadden aan het einde van het Viking-tijdperk.

We volgen onder meer Harald Hardrada, Leif Erikson en King Canute. Vikings: Valhalla werd gelanceerd in februari, toen Netflix het eerste seizoen compleet online knalde. En toen bestelde men meteen twee aanvullende seizoenen.

Daarin zal Muneanu de rol van George Maniakes spelen, die in Scandinavische sagas bekend staat als Gyrgir. Hij was een goede strijder en trouw aan de Emir.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
3 loeispannende series op Netflix om nu te kijken
Series / Featured

3 loeispannende series op Netflix om nu te kijken

Zin in een spannende serie? Misschien zijn dit drie series die je kunt gaan kijken.

Er staan heel wat series op Netflix, van komedies tot horrorseries. Hieronder zie je drie uiteenlopende series die toch zeer spannend zijn. Nog niet gezien? Zet ze op je watchlist.

Top Boy | Kijk nu | 2 seizoenen
In deze rauwe, gestileerde dramaserie drijven twee Londense drugdealers hun lucratieve handel in een arme flatwijk in Noord-Londen. Met rollen voor Ashley Walters, Kane Robinson, Malcolm Kamulete, Shone Romulus, Sharon Duncan Brewster en Giacomo Mancini. Op Netflix staat ook de eerdere serie Top Boy: Summerhouse.La Casa de Papel | Kijk nu | 5 seizoenen
Acht dieven sluiten zichzelf en hun gijzelaars op in de Koninklijke Munt van Spanje terwijl een crimineel meesterbrein de politie manipuleert om zijn plan uit te voeren. Uiteraard is dit de bekende Spaanse serie die verleden jaar werd afgerond. Een spin-off moet volgend jaar verschijnen.Bodyguard | Kijk nu | 1 seizoen
Een oorlogsveteraan helpt een terreuraanslag te verijdelen en wordt aangesteld om een politica te beschermen die een voorstander was van het conflict waarin hij vocht. We wachten nog altijd op een tweede seizoen, mocht deze ooit verschijnen. Met rollen voor onder meer Richard Madden, Keeley Hawes, Gina McKee en Sophie Rundle.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Weer verliest 'Star Trek: Picard' castleden
Series / Nieuws

Weer verliest 'Star Trek: Picard' castleden

Star Trek: Picard moet weer afscheid nemen van een aantal van zijn hoofdrolspelers.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Verschillende castleden van Star Trek: Picard nemen afscheid van de serie, na de finale van het tweede seizoen van de serie.

Alison Pill liet al weten dat zij niet terug is voor het derde seizoen van de serie. Maar nu maken ook andere castleden bekend dat ze klaar zijn met de show. Santiago Cabrera, Isa Briones en Evan Evagora zijn alledrie klaar met Star Trek: Picard.

Star Trek: Picard-einde
Hoewel hun vertrek onverwacht is voor fans, zou de serie Star Trek: Picard ook al overvol zijn geraakt in zijn derde seizoen. Immers keren ook de castleden van Star Trek: The Next Generation terug voor meer dan cameo's.

Wel heeft Jeri Ryan als Seven of Nine een gewone grote rol in Star Trek: Picard seizoen 3 en geldt dat ook voor Michelle Hurd als Raffi Musiker.

Het lijkt er ook op dat Orla Brady vertrekt bij Star Trek: Picard, wat verrassend is aangezien het erop leek dat Jean-Luc Picard en haar personage Laris een romantische relatie begonnen aan het einde van het tweede seizoen.

De rest van de personages snappen we wel. Cabrera's Cristobal Rios bleef achter in de 21ste eeuw. Evagora had een kleine rol in het tweede seizoen aangezien zijn Elnor dood gin. En Briones als Soji speelde een ander personage in Star Trek: Picard seizoen 2.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.