Makers 'Game of Thrones' krijgen schadeclaim van 5 miljoen dollar aan de broek

De 'Battle of Winterfell' kan de makers van 'Game of Thrones' nog eens 5 miljoen extra gaan kosten...

Mitchell van Vuren, 11-05-2022 07:14

Het achtste seizoen was niet alleen voor het globale fandom een pijnlijke slipper, maar ook voor stuntvrouw Casey Michaels. Tijdens de opnames voor de 'Battle of Winterfell' verzwikte zij ernstig haar linkerenkel. Wegens onveilige werkomstandigheden staat de makers van de hitserie nu een flinke rechtzaak te wachten.
De rechtzaak loopt tegen Fire & Blood Productions, het productiebedrijf achter de serie. Er wordt geclaimd dat de aanwezige 'safety rig' door slijtage niet langer veilig was en heeft bijgedragen aan de verwonding van Michaels.

Tijdens de val in kwestie was Michaels in karakter als een daadwerkelijke 'Wright'. Juist doordat zij moest spelen alsof zij één van de hersenloze ondoden was (niet te verwarren met een zombie) kon zij onmogelijk de val aan zien komen. Dit maakte dan ook de kans op verwonding vele malen groter. De ongelukkige val zou dus, volgens de advocaten van Michaels, deels te wijten zijn aan de makers van de serie.

Weerwoord
Fire & Blood Productions ging hier fel tegenin en beweerde dat de 'rig' veilig was en bij normaal gebruik geen enkele belemmering had moeten opleveren. Volgens hen ligt de fout bij Michaels, aangezien zij de stunt verkeerd uitvoerde door zich op een verticale wijze te laten vallen. Het resultaat was teveel gewicht op haar voeten en een verzwikking, die haar eigen schuld zou zijn.

Een zaak die zich dus nog lang kan gaan voortslepen. Iets waar Michaels juist iets te goed, of juist te slecht in was"

Bron: Comicbook

Lees meer over: game of thrones, casey michaels, rechtzaak, seizoen 8, wright

Populair nieuws

Laatste serienieuws

4 kneitergoede series op
Netflix

4 kneitergoede series op Netflix

Populair nieuws

Heel Netflix in de greep van nieuwe misdaadserie

Heel Netflix in de greep van nieuwe misdaadserie